ایهود اولمرت: جنگ غزه هیچ توجیهی ندارد درخواست نمایندگان آمریکا: برچیده شدن غنی‌سازی اورانیوم ایران عراقچی: پس از پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا، زمان و مکان دور بعدی مذاکرات تعیین می‌شود سخنگوی گردان‌های قسام: ارتش اسرائیل با عملیات‌های ویژه مواجه خواهد شد پزشکیان در گفت‌وگو با بن‌زاید: امیدواریم برکات عیدقربان زمینه‌ساز گسترش صلح و برچیده شدن جنگ از منطقه باشد دیدار نوه امام خمینی(ره) با خانواده شهید سیدحسن نصرالله در بیروت واکنش وزیر کشور به قتل الهه حسین‌نژاد | وضعیت حمل و نقل عمومی غیررسمی و اینترنتی بررسی می‌شود مجروح شدن بیش از ۱۰ صهیونیست در شمال غزه (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات جدید درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تأکید رئیس‌جمهور ایران و نخست‌وزیر ارمنستان بر تعمیق روابط دوجانبه روسیه به ایلان ماسک پناهندگی می‌دهد ترامپ درپی تنش با ایلان ماسک، خودروی تسلای قرمزرنگش را می‌فروشد ابراز خوش‌بینی مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخصوص مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بازگشت رئیس مجلس و هیئت پارلمانی از اجلاس رؤسای مجالس کشور‌های عضو بریکس + فیلم حملات اخیر به اوکراین، پاسخی به «اقدامات تروریستی» کی‌یف ۸۰ هزار نفر در نماز عید قربان در مسجد الاقصی حضور یافتند (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) هشدار عراقچی به سه کشور‌ اروپایی| ایران در برابر نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان می‌دهد مقام ایرانی: آمریکایی‌ها می‌دانند ایران هرگز توقف غنی‌سازی را نمی‌پذیرد قالیباف برازیلیا را ترک کرد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نامه‌ ایران به شورای امنیت پیرامون اتهامات آمریکا ایلان ماسک از استیضاح ترامپ حمایت کرد! روسیه انتقام گرفت| حمله گسترده به کی‌یف (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: مصرف برق در ایران به ازای هر متر مربع ساختمان ۶ برابر بیشتر از کشورهای مشابه است ایلان ماسک، ترامپ را به ارتباط با پرونده‌ قاچاق جنسی کودکان متهم کرد دبیرکل سازمان ملل: جامعه بین‌المللی باید برای راهکار دوکشوری در فلسطین، تلاش کند ارتش رژیم اسرائیل هشدار حمله و تخلیه ضاحیه جنوبی بیروت را صادر کرد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
سرخط خبرها

پیش‌بینی معاون وزیر کشاورزی از جمعیت ۱۰۵ میلیونی برای ایران در سال ۱۴۳۰

  • کد خبر: ۱۲۱۵۴۶
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۵
پیش‌بینی معاون وزیر کشاورزی از جمعیت ۱۰۵ میلیونی برای ایران در سال ۱۴۳۰
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر رشد فعلی جمعیت را در نظر بگیریم در سال ۱۴۳۰؛ یکصد و پنج میلیون جمعیت داریم که امروزه تولید غذا در کشور ۱۲۵میلیون تن است و برای ایران ۱۴۳۰ باید چیزی حدود ۱۹۰میلیون تن تولید غذا داشته باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدمجتبی خیام‌نکویی رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی و معاون وزیر کشاورزی در گفتگوی ویژه خبری گفت: در خصوص تولیدات بخش غذا در کشور، از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی از سال ۱۳۵۷ تا کنون با جمعیت ۳۶ میلیونی، ۲۵ میلیون تن غذا در کشور تولید می‌شد، در طول ۴۳ سال بعد از پیروزی انقلاب این میزان به یکصد میلیون تن افزایش پیدا کرده و امروز حدود ۱۲۶ میلیون تن غذا در کشورمان تولید می‌شود.

او گفت: بخشی از این افزایش ناشی از افزایش سطح زیرکشت در این چهار دهه است، اما اگر بخواهیم ضریب خودکفایی و تولید غذایی در کشور را مرور کنیم، چیزی حدود ۸۵ درصد تولید غذا در داخل کشور انجام می‌شود.

معاون وزیر کشاورزی گفت: امروز در تولید مواد غذایی با محدودیت‌های مختلف اقلیمی در دنیا که ما هم درگیر آن هستیم مانند افزایش دما و گرما، خشکسالی و بسیاری از عوامل دیگر روبه‌رو هستیم.

او گفت: ما در ۴۰ سال گذشته چیزی حدود ۹۵ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی استفاده می‌کردیم و اکنون این رقم چیزی حدود ۷۵ میلیارد مترمکعب هست که در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گیرد و با این روند افزایش گرما، وضعیت به‌مراتب بدتر خواهد شد یعنی ما در آینده حداقل ۱۰ میلیارد مترمکعب از این آبی که داریم کمتر خواهد بود و از طرفی با رشد جمعیت مواجه هستیم، اگر رشد فعلی جمعیت را در نظر بگیریم در ایران ۱۴۳۰؛ یکصد و پنج میلیون جمعیت داریم که امروزه  تولید غذا در کشور ۱۲۵ میلیون تن است و برای ایران ۱۴۳۰ باید از راه‌های مختلف چیزی حدود ۱۹۰ میلیون تن تولید غذا داشته باشیم، یکی از این راه‌ها واردات است.

نکویی گفت: در بحث واردات اتفاقی که در جنگ اوکراین و روسیه افتاد مشخص شد که صرف این که یک کشوری قابلیت خرید مواد غذایی دارد، کافی نیست و در این موضوع کشور‌های اروپایی برای خرید غذا دچار بحران شدند و حتی در بعضی از کشور‌ها برای خرید ۵۰۰ هزار تن غلات دچار مشکلات عدیده‌ای شدند.

او گفت: از حدود ۶ هزار و ۸۰۰ شرکت دانش‌بنیان حدود ۵ درصد آن‌ها در بخش کشاورزی فعال است و اگر بخواهیم واحد‌ها و هسته‌های فناور را هم به آن اضافه کنیم؛ حدود ۴۵۰ شرکت و واحد فناور و هسته فناور داریم.

نکویی با تأکید به‌اینکه برای دانش‌بنیان شدن بخش کشاورزی باید از ظرفیت‌های علمی و فناوری کشور در قالب تشکیل واحدها، هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم"، گفت: درصد رسوخ دانش در بخش کشاورزی؛ ۶ درصد است برای اینکه کشاورزی را دانش‌بنیان کنیم هم از بُعد علمی و هم از بُعد فناوری؛ این میزان را حداقل باید در چهار سال آینده به ۱۲ درصد که دو برابر است برسانیم، اگر این اتفاق بیفتد، میانگین گندم  آبی که اکنون در هر هکتار چهار تن است، حداقل یک تن در واحد سطح افزایش می‌یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->