پیش‌بینی بورس فردا (یکشنبه، ۱۸ خرداد ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟ رکورد سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه انرژی به ۳.۳ تریلیون دلار رسید همه چیز درباره عرضه اولیه «نان» رضوی در بورس فردا (یکشنبه، ۱۸ خرداد ۱۴۰۴) کشف ۵۲۹ دستگاه ماینر غیرمجاز در خراسان رضوی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | رشد ۱۰ تا ۹۰ میلیونی قیمت خودرو‌های داخلی افزایش یافت (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) + جدول توزیع ۸۷۶ تن گوشت گوساله و مرغ در مشهد و خراسان رضوی، از ابتدای سال تاکنون (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) ظرفیت ۳ هزار مگاواتی برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی ایجاد می‌شود اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۴، این هفته برگزار می‌شود + جزئیات جمع‌آوری ۴۲۸ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم راه‌های خراسان رضوی نرخ بلیت پرواز‌های اربعین ۱۴۰۴ چه زمانی اعلام می‌شود؟ بررسی قیمت موبایل‌های کمتر از ۱۰ میلیون تومان (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) جهش قیمت‌ها، دستمزد کارگران را بی‌اثر کرد ریزش سنگین بورس | خروج شدید پول حقیقی از بازار (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) راه چاره دولت برای کاهش خاموشی‌ها چیست؟ بچه‌پول‌دار‌های جدید در راه هستند! فروش محصول ایران خودرو دیزل از امروز (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول وزیر جهاد کشاورزی: ۹۰ درصد روغن و ۳۰ درصد شکر وارداتی است قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۸۳ هزار تومان شیر تو شیر در  بازار لبنیات | سردرگمی مصرف‌کنندگان در نبود مصوبه رسمی برای قیمت محصولات لبنی رشد نیم درصدی بازار مسکن در ۱۴۰۳ | فاصله معنادار بخش مسکن با نرخ هدف برنامه هفتم آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | ارزش بیت‌کوین چقدر است؟ قیمت مواد غذایی کاهش یافت قیمت امروز طلا در مشهد اعلام شد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) افزایش چراغ‌خاموش اجاره‌بهای مسکن | سقف نرخ اجاره مسکن اعلام نشده است قیمت جهانی طلا امروز (شنبه، ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ویدئو | هیچ منع قانونی برای واردات خودرو‌های جانبازان وجود ندارد
سرخط خبرها

پرداخت وام در چند بانک بزرگ دولتی متوقف شد (۲۸ مردادماه ۱۴۰۱)

  • کد خبر: ۱۲۱۸۵۳
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۲
پرداخت وام در چند بانک بزرگ دولتی متوقف شد (۲۸ مردادماه ۱۴۰۱)
طی یکی دو ماه گذشته درخواست‌های مردم برای دریافت تسهیلات از برخی بانک‌ها با پاسخ منفی از سوی بانکی‌ها همراه شده که برخی خبر‌ها حکایت از توقف پرداخت تسهیلات در چند بانک بزرگ دولتی به دلیل اضافه برداشت‌ها از سوی بانک مرکزی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، اگر اخیراً شما هم برای دریافت وام بانکی از بانک‌ها به مشکل خورده اید و باوجود طی ۷ خوان بانک‌ها و تکمیل مدارک و ضامن و ... بازهم موفق به دریافت وام نشده‌اید، به احتمال قوی بانک مورد نظرتان به دستور بانک مرکزی پرداخت تسهیلات را متوقف کرده است.

براساس اطلاعات دریافتی تسنیم از برخی بانک‌های بزرگ دولتی، مشخص شده که در هفته‌های اخیر بانک مرکزی دستور توقف پرداخت تسهیلات از سوی این بانک‌ها را صادر کرده است.

بانک‌های مذکور در این مدت در پاسخ به مشتریان خود اعلام کرده‌اند که فعلاً جلوی تسهیلات‌مان گرفته شده و نمی‌توانیم وام بدهیم، یک زمان دیگر مراجعه کنید! 

پیگیری‌های تسنیم بیانگر آن است که بانک مرکزی به دلیل افزایش اضافه برداشت برخی از بانک‌های بزرگ، پرداخت تسهیلات این بانک ها را متوقف کرده است.

اضافه برداشت تعدادی از بانک‌های بزرگ باعث برخورد جدی بانک مرکزی شده است؛ سیاست‌گذار سعی دارد با تحت فشار قرار دادن این بانک‌های بزرگ دولتی و خصوصی، ضمن مدیریت پایه پولی و جلوگیری از خلق پول بیشتر در سیستم بانکی، مانع از افزایش بیشتر بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی شود.

 اضافه برداشتی که بانک‌ها خلق می‌کنند معمولاً در قالب تسهیلات پرداخت شده اعم از تکلیفی یا خرید اوراق، سهام یا به اشکال و مبانی دیگری است که قابل قبول نیست و نظام بانکی کشور را با مشکلاتی رو به رو می‌کند؛ بانک مرکزی بنا دارد با راهکار‌های در نظر گرفته شده اضافه برداشت بانک‌ها را به شدت محدود کند. طبق بخشنامه ای که در همین ارتباط از سوی بانک مرکزی منتشر شده،  اگر نظام بانکی کشور مایل به هر گونه اضافه برداشتی از بانک مرکزی است  بدون وثیقه گذاری  ممکن نیست. کارشناسان ابراز امیدواری کرده اند که  با تصویب چنین طرحی در نظام بانکی کشور خلق پول کمتری اتفاق بیفتد و رویه‌ها ضابطه‌مند شود.

اصولا در نظام بانکی کشور، بانک‌هایی که منابع مالی مناسبی ندارند با مراجعه به بازار بین بانکی بخشی از کسری خود را از بانک‌های دارای منابع تامین می‌کنند، در غیر این صورت برای تامین کسری مورد نیاز خود، از بانک مرکزی برداشت می‌کنند، یعنی اضافه برداشت از بانک مرکزی صورت می‌گیرد.

آخرین آمار‌ها مدعی است بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی با رشد ۵۸.۸ درصدی در سال ۱۴۰۰ نسبت به ماه مشابه سال ۱۳۹۹ به حدود ۱۸۶ میلیارد تومان رسیده که بالاترین رشد بدهی بانک‌ها از بهمن ماه سال ۱۳۹۰ به شمار می‌رود. به همین دلیل بانک مرکزی درصدد تغییرات نظارتی و مدیریتی در نظام بانکی و بانک مرکزی است.

علی صالح‌آبادی رئیس کل بانک مرکزی بارها بر کنترل اضافه برداشت بانک‌ها از این بانک تأکید و اعلام کرده: « اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی نسبت سال قبل به کمتر از نصف رسیده است. موضوع کنترل اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی است بسیار مورد توجه است این موضوع هم در بودجه سال ۱۴۰۱ دیده شده که اضافه برداشت از بانک مرکزی و خطوط اعتباری که دریافت می کنند باید در قبال وثیقه گذاری نزد بانک مرکزی باشد.  بانک هایی که دچار اضافه برداشت می شوند باید وثیقه بگذارند.»

او تأکید دارد که تعمیق بازار بین بانکی بسیار مهم است و بانک ها بتوانند نیاز نقدینگی خود را از بازار بین بانکی تامین کنند. مجوز انتشار اوراق گواهی عامل داده شده است و نیازی به مجوز جداگانه از بانک مرکزی نیست.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->