تقدیر فرماندار مشهدمقدس از مدیریت تأمین کالا‌های اساسی در فروشگاه‌های شهرما خدمات‌رسانی شهرداری مشهد در ۳ حوزه خدمات‌شهری، فرهنگی و حمل‌ونقل در اربعین ۱۴۰۴ تأکید قلندرشریف بر استفاده تخصصی از نیروها و عملیاتی‌شدن برنامه‌ها در جهت تأمین منابع شهرداری مشهد قاضی‌زاده هاشمی: بهسازی و تعریض جاده میامی در تابستان شروع خواهد شد شهردار مشهد مقدس: لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی، استانداردترین مرکز در کشور و منطقه است + فیلم بهره‌برداری از سه کارخانه در حوزه پسماند تا پایان دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد احمد الشرع: سوریه از جنگ نمی‌ترسد و آماده جنگیدن است | تجزیه کشور را نمی‌پذیریم بهره‌برداری از سالن ورزشی چندمنظوره شهید زاهدی در مشهد | لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی به بهره‌برداری رسید نخستین تیزر فیلم‌ «زن و بچه» با بازی پریناز ایزدیار و پیمان معادی + فیلم هشدار سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره ۱۶۹ ساختمان ناایمن رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد مقدس: افتتاح سالن چندمنظوره «شهید زاهدی»، گامی به سوی توسعه ورزشی در روستا‌های محور مشهد-میامی است برگزاری اردوی تیم ملی فلوره در مشهد مقدس مراسم نکوداشت روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مشهد برگزار شد (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پیشنهاد ارائه طرحی درخصوص احداث نخستین دهکده گردشگری ویژه دهیاری‌های کشور ادامه فعالیت عمرانی خط ۳ مترو مشهد، با وجود کمبود منابع مالی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت باید اختیارات لازم را به مدیران محلی واگذار کند شهردار مشهد مقدس خبر داد: افتتاح مجموعه ورزشی به همراه لندفیل مهندسی بهداشتی ویژه دفع پسماند‌های بیمارستانی امکان استفاده نوجوانان ۱۵ساله مشهدی از دوچرخه‌های بایدو فراهم شد تأکید فرماندار مشهد بر ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن آلودگی هوای کلانشهر مشهد، برای دومین روز پیاپی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) علیزاده: انتظار داریم شهرداری مشهد با قوت بیشتری در تامین منابع مالی پروژه‌های شهری عمل کند
سرخط خبرها

ظرفیت‌های قطب‌سازی در مشهد

  • کد خبر: ۱۲۲۰۵۷
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۸
ظرفیت‌های قطب‌سازی در مشهد
علی سروش - کارشناس مطالعات بین‌الملل

اکنون در رقابتی جدی قرار داریم؛ از طرفی رقابت تمدن اسلامی با تمدن غرب است و از سوی دیگر، رقابت در درون جهان اسلام است و کشور‌های مختلف در تلاش‌اند تا بتوانند رهبری و آینده تمدن جهان اسلام را به‌دست بگیرند و آن را مدیریت کنند.

ما نباید از این رقابت عقب بمانیم، اما گاهی در برخی از این حوزه‌ها گرفتار کاستی‌ها می‌شویم. به‌عنوان مثال، امارات به‌تازگی با برپایی یک نمایشگاه فرهنگی بین‌المللی تلاش کرد هویت‌سازی کند؛ در وهله اول برای کشور امارات و در سوی دیگر برای گفتمان خاص خودش از اسلام؛ اسلامی که اهل همکاری با غرب و رژیم صهیونیستی و آمریکاست و در واقع اسلام آمریکایی را در بعد بین‌المللی فرهنگ‌سازی می‌کند. همچنین کشور قطر را می‌بینیم که قرار است جام‌جهانی را به‌عنوان رویداد مهم جهانی برگزار کند.

جالب است کشور قطر با وجود آنکه به‌اندازه برخی استان‌های ما هم نیست، برای خودش افقی تعریف کرده است که به قطب علمی جهان عرب تبدیل شود.

این‌ها درحالی است که مشهد به‌تن‌هایی ظرفیت‌هایش در حوزه علمی و دانشگاهی بیشتر از کل کشور قطر است. یا شاهدیم که امارات در تلاش است جایگاه خاص مشهد در گردشگری سلامت را با بردن پزشکان ما به کشور خودش و پرداخت حقوق‌های هنگفت و تدابیر دیگر بگیرد.

به‌عبارتی، با این اقدام از ظرفیت‌های مشهد استفاده و برای خودش هویت‌سازی می‌کند؛ بنابراین احساس می‌شود که متأسفانه افق مشخصی برای قطب‌سازی مشهد به‌عنوان شهری جهانی وجود ندارد.

مشهد و خراسان به‌تنهایی می‌توانند همه کارکرد‌ها و ظرفیت‌هایی را که برخی کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس ازجمله قطر، امارات و بحرین دنبال می‌کنند، در کنار هم فعال کند. مشهد می‌تواند قطب همکاری‌های علمی یا رسانه‌ای باشد.

اکنون در مشهد سه روزنامه و تعداد زیادی نشریه و هنرمند وجود دارد. در نتیجه مشهد می‌تواند قطب همکاری‌های فرهنگی باشد؛ شهری که میلیون‌ها زائر با هویت، فرهنگ، زبان و گویش‌های مختلف، داوطلبانه با عشق و علاقه به آن سفر می‌کنند و مدتی در آن حضور دارند و زندگی می‌کنند.

این ویژگی باعث می‌شود بتوانیم مشهد را به‌عنوان قطب فعالیت‌های فرهنگی و هنری در نظر بگیریم؛ مشهدی که در دل جمهوری اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی جریان‌ساز است، حتما می‌تواند در منطقه و جهان اسلام هم جریان‌ساز باشد.

برای مشهد به‌عنوان شهری ملی باید یک برنامه‌ریزی ملی وجود داشته باشد، یک پروژه ملی به شهر اختصاص پیدا کند و یک شهر ویژه دیده شود. به‌عنوان مثال، در سطح ملی باید چشم‌اندازی بیست‌ساله برای آن تعریف و سپس پیگیری شود. درنتیجه اگر این اتفاق بیفتد، نه‌تن‌ها مشکلات امروز مشهد در ابعاد مختلف حل خواهد شد، بلکه به حل مسائل مختلف کشور و جهان اسلام نیز کمک خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->