مقامات امنیتی اسرائیل با خروج از غزه موافقت کردند باقری‌کنی: حمایت بی‌دریغ یمن از مردم مظلوم غزه مایه مباهات امت اسلامی است حزب‌الله لبنان محل استقرار نظامیان صهیونیست را هدف قرار داد یورش نظامیان صهیونیست به «طولکرم» (یکم مرداد ۱۴۰۳) نیروی دریایی سپاه: شناور خارجی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس را توقیف کردیم (یکم مرداد ۱۴۰۳) نگرانی سخنگوی «گوترش» از حمله اسرائیل به یمن حمله اسرائیل به خان‌یونس ۷۰ شهید و بیش از ۲۰۰ مجروح برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) ایروانی: ایران کاملاً متعهد به کمک به راه‌حل سیاسی بحران سوریه است آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) انهدام جنگ‌افزارهای متجاوز صهیونیستی از سوی قسام پزشکیان: حساب مردمی که به هر دلیلی ناراضی هستند، از دشمنان و بددلان جداست حملات سنگین مقاومت لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی + فیلم (یکم مرداد ۱۴۰۳) حمله وزیر تندرو رژیم صهیونیستی به ارتش اسرائیل فرماندار یک ایالت آمریکا: «ترامپ» یک جنایتکار، مرتکب تجاوز جنسی و دروغگوی مادرزاد است العربیه مدعی توقیف نفتکشی باپرچم «توگو» در ۶۱ مایلی بوشهر شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) اردوغان و بشار اسد دیدار می‌کنند؟ سرلشکر سلامی: از طرح انزوای دشمنان خارج شده‌ایم اوکراین به بزرگترین پالایشگاه نفت روسیه در دریای سیاه حمله پهپادی کرد وزیر ارشاد درباره استخدام برادرزاده‌اش در وزارت بهداشت توضیح داد دادگاه عالی هند، قانون ایالتی تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان را رد کرد
سرخط خبرها

شروط سوریه برای احیای روابط با ترکیه

  • کد خبر: ۱۲۲۱۶۷
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۸
شروط سوریه برای احیای روابط با ترکیه
سفیر سابق سوریه در ترکیه شروط احیای روابط کشورش با ترکیه را برشمرد و یکی از آن شروط را خروج نیروهای ترکیه از سوریه دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، «نضال قبلان» سفیر سابق سوریه در ترکیه در گفت‌وگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» تاکید کرد که مهم‌ترین خواسته‌هایی که دمشق ممکن است برای احیای روابط با آنکارا مطرح کند، خروج شبه‌نظامیان این کشور از خاک سوریه و قطع حمایت از ‌گروه‌های تروریستی خواهد بود.

سفیر سابق سوریه در ترکیه گفت: «تحول در روابط ترکیه و سوریه پس از نشست سوچی و تهران رخ داد؛ پس از این که سران ترکیه و تمام دولت آنکارا ترکیه به این باور رسیدند که ایجاد تغییر در سوریه با نیروی نظامی غیرممکن است بنابراین چاره‌ای جز راه حل سیاسی وجود ندارد».

قبلان درباره مهم‌ترین خواسته‌هایی که ممکن است دمشق برای احیای روابط با آنکارا مطرح کند، گفت: «ترکیه باید حمایتش از گروه‌های تروریستی را متوقف کند و کمک کند تا کنترل و حاکمیت کامل ادلب به دولت دمشق، و مناطقی از جمله گذرگاه باب الهوی در این استان و سایر استان‌های اشغال‌شده به دولت سوریه بازگردد».

سفیر سابق سوریه افزود: «دمشق همچنین از آنکارا می‌خواهد که نیروهای خود را از خاک سوریه خارج کرده و شبه‌نظامیان خود را در آن‌جا را منحل کند و از طریق روابط خود با کشورهای غربی و عضویتش در ناتو، به رفع تحریم‌ها علیه بسیاری از نهادهای دولتی و شخصیت‌های سوری کمک کند».

وی در ادامه گفت: «تنها در صورت پذیرش این خواسته‌های توسط آنکارا است که می‌توان از بازشدن صفحه جدیدی در روابط با دولت سوریه برای ترکیه سخن گفت. بدیهی است که دشمن یا دوستی دائمی در سیاست وجود ندارد و بنابراین همه احتمالات در منافع ترکیه و سوریه برای تغییر این وضعیت وجود دارد».

سفیر سابق دمشق در آنکارا خاطرنشان کرد: «سوریه که هزینه‌های زیادی را در اثر دخالت ترکیه و اقدامات تهاجمی فراوان آن در جنگ پرداخته است، نمی‌تواند این کار [بهبود روابط] را به صورت رایگان یا به قیمت ارزان انجام دهد؛ بلکه این هزینه، باید به اندازه خسارت، ویرانی ناشی از دخالت ترکیه اردوغان در سوریه باشد».

این در حالی است که اخیراً تلاش‌های دولت «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور فعلی ترکیه که به رقابت‌های انتخاباتی وارد شده، برای ازسرگیری روابط با دمشق افزایش یافته است و رسانه‌ها نیز از احتمال گفت‌وگو بین سران دو کشور خبر می‌دهند.

طی سه روز گذشته و پس از گزارش رسانه‌های ترکیه‌ درباره سفر قریب‌الوقوع هیأتی از یکی از احزاب این کشور به دمشق، «دوغو پرینچک» رهبر حزب «وطن» در ترکیه می‌گوید که دولتمردان این کشور و شخصیت‌های مهمی از ترکیه او را در سفر به دمشق همراهی خواهند کرد. سران این حزب ترکیه‌ای اخیرا اعلام کردند که طی یک یا دو هفته آینده سفری به دمشق خواهند داشت و با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه دیدار خواهند کرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->