رئیس جمهور: از ظرفیت بریکس و شانگهای استفاده کنیم جوزپ بورل: سرنوشت اروپا به‌عنوان رعیت آمریکا، شوم است وزیر امور خارجه روسیه: دیدار پوتین، شی و مودی، غرب را به لرزه درآورد اژه‌ای: دولت همت بیشتری به خرج دهد تا اقلام اساسی زیست مردم، از طریق کالابرگ تخصیص یابد | معرفی مقصران انفجار بندر شهید رجایی + فیلم گروسی: امکان دستیابی به نتیجه با ایران در روز‌های آینده وجود دارد عملیات ضد صهیونیستی در قدس اشغالی | ۵ صهیونیست کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شدند + فیلم بیستمین جلسه شورای عالی راهبری برنامه هفتم پیشرفت به ریاست عارف برگزار شد آغاز نشست فصلی شورای حکام آژانس در وین عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس برای خروج آمریکا از منطقه پیشنهاد داد سران «بریکس» با حضور پوتین و شی نشست مجازی برگزار خواهند کرد ایران و عراق با هدف حل مشکلات گذرگاه‌های مرزی نشست مشترک برگزار کردند عارف خبر داد: تعیین برنامه‌های راهبردی برای اجرای منویات رهبر انقلاب تا دو هفته آینده اعلام وصول ۸ سوال ملی از ۴ وزیر در صحن علنی مجلس سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام: محدودیت زمانی برای بررسی لایحه CFT وجود ندارد حاجی دلیگانی خطاب به عراقچی: هرگونه اقدام خلاف قانون مسئولین در مذاکرات هسته‌ای با پیگرد قضایی همراه خواهد شد بقایی در نشست خبری: بازگشت تحریم‌های شورای امنیت اقدامی غیرقانونی، ناموجه، ناعادلانه و در عین حال آسیب‌زا است | هیچ گفت‌وگویی درباره توانمندی‌های دفاعی انجام نمی‌شود راهکار جدید فراجا برای جلوگیری از جعل پلاک خودروها | آیا اعداد لاتین می‌شوند؟ توافق وزارت کشور و پلیس برای نصب ۵۰۰۰ دوربین ثبت تخلف در کشور پزشکیان در سی و نهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی: وحدت، رمز پیروزی مسلمانان است آمریکا چه شرط‌هایی برای فروش اف-۳۵ به آنکارا گذاشته است؟ یک مقام امنیتی عراق: نیرو‌های ائتلاف آمریکایی ماه جاری میلادی از بغداد و الانبار خارج می‌شوند فیلم | لحظاتی از گفت‌وگوی خصوصی رئیس جمهور با رهبر معظم انقلاب نیکولاس مادورو دستور استقرار ۲۵ هزار نیرو را صادر کرد پزشکیان در دیدار رهبر جریان حکمت ملی عراق: باید نسبت به توطئه‌ها بسیار هوشیار عمل کرد حماس شروط ترامپ را دریافت کرد | مقاومت فلسطین: از تلاش برای پایان جنگ در غزه استقبال می‌کنیم توصیف رسانه اسرائیلی از حمله پهپادی یمن به فرودگاه «رامون»
سرخط خبرها

شروط سوریه برای احیای روابط با ترکیه

  • کد خبر: ۱۲۲۱۶۷
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۸
شروط سوریه برای احیای روابط با ترکیه
سفیر سابق سوریه در ترکیه شروط احیای روابط کشورش با ترکیه را برشمرد و یکی از آن شروط را خروج نیروهای ترکیه از سوریه دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، «نضال قبلان» سفیر سابق سوریه در ترکیه در گفت‌وگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» تاکید کرد که مهم‌ترین خواسته‌هایی که دمشق ممکن است برای احیای روابط با آنکارا مطرح کند، خروج شبه‌نظامیان این کشور از خاک سوریه و قطع حمایت از ‌گروه‌های تروریستی خواهد بود.

سفیر سابق سوریه در ترکیه گفت: «تحول در روابط ترکیه و سوریه پس از نشست سوچی و تهران رخ داد؛ پس از این که سران ترکیه و تمام دولت آنکارا ترکیه به این باور رسیدند که ایجاد تغییر در سوریه با نیروی نظامی غیرممکن است بنابراین چاره‌ای جز راه حل سیاسی وجود ندارد».

قبلان درباره مهم‌ترین خواسته‌هایی که ممکن است دمشق برای احیای روابط با آنکارا مطرح کند، گفت: «ترکیه باید حمایتش از گروه‌های تروریستی را متوقف کند و کمک کند تا کنترل و حاکمیت کامل ادلب به دولت دمشق، و مناطقی از جمله گذرگاه باب الهوی در این استان و سایر استان‌های اشغال‌شده به دولت سوریه بازگردد».

سفیر سابق سوریه افزود: «دمشق همچنین از آنکارا می‌خواهد که نیروهای خود را از خاک سوریه خارج کرده و شبه‌نظامیان خود را در آن‌جا را منحل کند و از طریق روابط خود با کشورهای غربی و عضویتش در ناتو، به رفع تحریم‌ها علیه بسیاری از نهادهای دولتی و شخصیت‌های سوری کمک کند».

وی در ادامه گفت: «تنها در صورت پذیرش این خواسته‌های توسط آنکارا است که می‌توان از بازشدن صفحه جدیدی در روابط با دولت سوریه برای ترکیه سخن گفت. بدیهی است که دشمن یا دوستی دائمی در سیاست وجود ندارد و بنابراین همه احتمالات در منافع ترکیه و سوریه برای تغییر این وضعیت وجود دارد».

سفیر سابق دمشق در آنکارا خاطرنشان کرد: «سوریه که هزینه‌های زیادی را در اثر دخالت ترکیه و اقدامات تهاجمی فراوان آن در جنگ پرداخته است، نمی‌تواند این کار [بهبود روابط] را به صورت رایگان یا به قیمت ارزان انجام دهد؛ بلکه این هزینه، باید به اندازه خسارت، ویرانی ناشی از دخالت ترکیه اردوغان در سوریه باشد».

این در حالی است که اخیراً تلاش‌های دولت «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور فعلی ترکیه که به رقابت‌های انتخاباتی وارد شده، برای ازسرگیری روابط با دمشق افزایش یافته است و رسانه‌ها نیز از احتمال گفت‌وگو بین سران دو کشور خبر می‌دهند.

طی سه روز گذشته و پس از گزارش رسانه‌های ترکیه‌ درباره سفر قریب‌الوقوع هیأتی از یکی از احزاب این کشور به دمشق، «دوغو پرینچک» رهبر حزب «وطن» در ترکیه می‌گوید که دولتمردان این کشور و شخصیت‌های مهمی از ترکیه او را در سفر به دمشق همراهی خواهند کرد. سران این حزب ترکیه‌ای اخیرا اعلام کردند که طی یک یا دو هفته آینده سفری به دمشق خواهند داشت و با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه دیدار خواهند کرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->