مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است همه چیز درباره افزایش مهلت معرفی مشمولان سربازی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + ویدئو محمود عباس: اسرائیل برای تخلیه غزه و کرانه باختری از طریق عملیات کوچاندن تلاش می‌کند وزیر خارجه روسیه: از تلاش‌های آمریکا در مذاکرات با ایران حمایت می‌کنیم آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: حشدالشعبی، محور مقاومت مردمی عراق عراقچی با وزیر خارجه چین دیدار کرد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم سخنگوی کرملین: اختلافاتی میان آمریکا و اوکراین درباره جزئیات توافق صلح وجود دارد زلزله ۶.۲ ریشتری استانبول را لرزاند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم لحظه زمین لرزه تشریح جزئیات توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از سوی رئیس سازمان محیط زیست + فیلم
سرخط خبرها

سخنگوی کمیسیون اصل نود: قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار روشن است اما مجلس راه بهانه جویی را می‌بندد

  • کد خبر: ۱۲۲۳۸۵
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۶
سخنگوی کمیسیون اصل نود: قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار روشن است اما مجلس راه بهانه جویی را می‌بندد
سخنگوی کمیسیون اصل نود تاکید کرد: قانون از نظر ما دارای ابهام نبوده و کاملا واضح و روشن است، اما برای جلوگیری از ادامه بهانه‌جویی‌های مجریان قانون طرح دو فوریتی استفساریه مواد ۳، ۴ و ۵ قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار تقدیم هیئت رئیسه شد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، با اشاره به تصویب قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌وکار در مجلس یازدهم با هدف احقاق حقوق عامه گفت: این قانون که در یک فرآیند طولانی و سخت به تصویب رسید، سه هدف مهم حذف فرآیند‌های زائد و تغییر قاعده مبنا به ثبت‌محور شدن مجوزها، مبارزه با رانت و  تبعیض و جلوگیری از رفتار‌های سلیقه‌ای، حذف انحصار‌های شغلی موجود در حوزه خدمات حقوقی را دنبال می‌کند. در حال حاضر انحصار در مشاغلی همچون وکالت موجب شده است که مردم توانایی بهره‌مندی از خدمات وکلا را نداشته باشند و در سایه عدم دسترسی آن‌ها به این نوع خدمات، حقوق‌شان با مخاطره مواجه شود. کما اینکه به اذعان متولیان صنف وکالت هم‌اکنون بیش از ۹۰درصد پرونده‌های قضائی بدون وکیل به دادگاه می‌رود.

وی در ادامه با اشاره به اقدام داوطلبانه مرکز وکلای قوه قضائیه در اجرای این قانون گفت: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه به صورت داوطلبانه قبول کرد که قانون را پیش از لازم الاجرا شدن به اجرا درآورد. اما این اقدام آن‌ها علی‌رغم حمایت‌های قاطع مجلس شورای اسلامی، به دلیل تعویق چندباره زمان اعلام نتایج و در نهایت اعلام نتایج بر خلاف مر قانون، کام همه فارغ‌التحصیلان حقوقی را تلخ کرد. این در حالی است که رئیس این مرکز بار‌ها با حضور در جلسات مختلف، خود را مطیع قانون معرفی کرده و اعلام کرده بود که نمره تراز مدنظر خودش هم قرار دارد.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی، در ادامه با توهین‌آمیز خواندن مصاحبه اخیر رئیس مرکز وکلا با رسانه‌ها بیان کرد: متاسفانه رئیس این مرکز رفتار دوگانه‌ای از خود نشان داد و در حالی که وانمود می‌کرد خودش هیچ ابهامی نسبت به قانون نداشته و قانع شده است که باید نمره تراز ملاک قرار داده شود، ناگهان در یک مصاحبه از پیش طراحی شده، نسبت به شان و جایگاه مجلس توهین کرده و می‌گوید که نمایندگان در حال تعیین ظرفیت برای این آزمون هستند و او هم عتاب و خطاب مجلس را برنمی‌تابد!  در پاسخ باید گفت که اولا عدد ۱۰۵۱۲ نفر پذیرفته شده، به کرات از سوی خود ایشان در جلسات و استعلامات مختلف عنوان شده بود، ثانیا مجلس شورای اسلامی وظیفه نظارت بر حسن اجرای قوانین مصوب خود را دارد، معلوم است که عتاب و خطاب مجلس برای قانون‌شکنانی مثل ایشان سخت و سنگین بیاید و این نشانه خوبی است که نمایندگان در مسیر درستی حرکت کرده اند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم با اشاره به تخلف صورت گرفته توسط مرکز وکلای قوه قضائیه، اعلام کرد: متن ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوز‌ها صراحتا اعلام نموده است که امتیاز نمرات باید به عنوان معیار پذیرش داوطلبان قرار داده شود. بررسی مشروح مذاکرات صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز حکایت از این دارد که در زمان تصویب قانون هم همین نمره تراز مدنظر نمایندگان بوده است. اما باز هم جالب است که رئیس مرکز وکلا، در مصاحبه با رسانه‌ها تفسیر را به حد اعلای خود رسانده و با روشی تخصصی مقصود نمایندگان از بیان واژه تراز را هم رمزگشایی نموده و در اظهارنظری شاذ گفته است مقصود همه نمایندگان نمره خام بوده است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود تاکید کرد: اینکه برخی از افراد عبارت امتیاز را در قانون نادیده گرفته و می‌گویند قانون صراحتا به نمره اشاره کرده است و بعد هم بنا بر میل و سلیقه شخصی خودشان نمره را هم تعبیر به نمره خام می‌کنند، تنها یک دلیل دارد و آن هم حفظ انحصار است. متاسفانه برخی از افراد خود را به خواب زده‌اند و حاضرند برای منافع عده‌ای خاص، منافع عمومی جامعه را به خطر بیاندازند.

خضریان در پایان با اعلام خبر ثبت طرح دو فوریتی استفساریه مواد ۳، ۴ و ۵ قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار مصوب ۱۴۰۰/۱۲/۲۴ برای جلوگیری از ادامه بهانه‌جویی‌های مجریان قانون گفت: قانون از نظر ما دارای ابهام نبوده و کاملا واضح و روشن است. اما به سبب اینکه در حال حاضر حقوق بسیاری از فارغ‌التحصیلان مستعد کشور و منافع عمومی جامعه توسط عده‌ای خاص به گروگان گرفته شده؛ طرح دو فوریتی استفساریه مواد ۳، ۴ و ۵ قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌وکار به ثبت رسیده و در دستور صحن علنی مجلس قرار گرفته است و با تصویب قاطع آن نمایندگان مجلس و همچنین تایید شورای محترم نگهبان، در برابر قانون‌شکنی ذی‌نفعان انحصار خواهیم ایستاد. در طرح مذکور، همان‌طور که پیش از این نیز بار‌ها بیان کرده‌ایم، مجلس مصوب خواهد کرد که امتیاز میانگین نمرات همان امتیاز میانگین وزنی نمرات تراز شده است که مطابق با روش و اصول معمول آزمون‌های سراسری و وکالت سال‌های گذشته محاسبه می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->