به گزارش شهرآرانیوز، سیداحسان خاندوزی در واکنش به زیر سوال بردن آمارهای مربوط به کاهش نرخ تورم از ۵۹.۳ درصد شهریور سال گذشته به ۴۰.۱ درصد در مرداد ماه امسال، در توئیتر نوشت: «در مکتب ما مغالطه جایز نیست به ویژه از سوی خواص، شاید آمار و نمودار صوری ساختن در دیگر دولتها امری رایج بوده، اما کاهش ۱۹ درصدی تورم دوازده ماهه، آمار رسمی بانک مرکزی است.»
در همین مورد، پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی توضیح داد: تورم کشور یعنی نرخ رشد قیمت کالاهای مصرفی و خدمات در مناطق شهری که در شهریورماه سال گذشته ۵۹.۳ درصد بود به ۴۰.۱ درصد در مردادماه سال جاری کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه اصولاً بانک مرکزی تنها مرجعی است که از سال ۱۳۱۵ سری زمانی آمارهای تورمی را اعلام میکند، افزود: علت استناد به این ارقام نیز همین است که میشود در طی زمان این اعداد را مقایسه کرد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به تاثیر تورمی اصلاح شیوه پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، تصریح کرد: تورم ماهانه که در اردیبهشت به ۵.۱ درصد و در خرداد به ۱۰.۶ رسید، در تیرماه به ۴.۳ درصد و در مرداد هم ۲ درصد کاهش پیدا کرده است و همین امر در واقع باعث شد که یک مقدار افزایش در اوایل سال داشته باشیم.
قربانی افزود: در سال گذشته رشد پایه پولی و نقدینگی در پنج ماهه اول به شدت بالا بود خوشبختانه در دولت سیزدهم اقدامات مناسبی به عمل آمد و برای مثال رشد پایه پولی که در مردادماه سال گذشته ۴۲.۶ درصد بود در پایان تیرماه امسال به ۲۶.۲ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: اقداماتی مانند تنظیم روابط بانک مرکزی با بانکها، مدیریت رشد پایه پولی و نقدینگی از طریق برنامه پولی، کنترل ترازنامه بانک ها، اجرای طرح حکمرانی ریال و مدیریت مناسب بازار بین بانکی در تحقق این موفقیت، تاثیرگزار بوده است. همچنین یک بخش از این موفقیت نیز ناشی از تنظیم رابطه بانک مرکزی با دولت بوده که در سالجاری دولت از تنخواه استفاده نکرده و از سپردههای خودش استفاده کرده است.