گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۴۰ کیلوگرم خاک و سنگ جزیره هرمز از گردشگران نوروز ۱۴۰۴ سقوط یک سنگ، علت فوت کارگر معدن فلورین بجستان | قطعی برق، شاید مقصر حادثه (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ۹۷۰ نوزاد از خدمات بانک شیر مشهد بهره‌مند شدند (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) واکنش دانشگاه کاشان به حادثه مارمولک در غذای سلف دانشجویی ریزش معدن در بجستان خراسان رضوی یک فوتی و ۲ مصدوم برجای گذاشت (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت تولید شیر خشک در کشور وضعیت و کم و کیف خدمات سراهای سالمندان در مشهد | تن لرزان سالمندان برای شهریه گران! بهترین رژیم غذایی برای داشتن پیری سالم مرگ غم انگیز ۲ نوجوان ۱۱ و ۱۲ ساله در استخر ذخیره آب در گلبهار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | جوی نسبتا پایدار طی امروز و فردا مشهدالرضا (ع) میزبان جشنواره علمی مدارس انرژی اتمی کشور | ورود بدون آزمون به دانشگاه، پاداش آثار برگزیده کشف بیش از ۱۶ تن انواع موادمخدر در خراسان رضوی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری سارق تبر به دست در پارک ملت مشهد سالانه یک میلیون نفر در کشور از رادیو دارو‌ها استفاده می‌کنند چگونه پروبیوتیک بیشتری دریافت کنیم؟ پایان زورگیری‌های وحشتناک مردی با خنجر پوستی بررسی عوامل تصادفات جاده ‎ای | سکوت در برابر ۸۸۰ قربانی جاده ورود سامانه بارشی جدید از فردا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) چرا باید میوه و سبزیجات فریز شده بخوریم؟ تفاوت علائم حساسیت فصلی با آنفلوانزا چیست؟
سرخط خبرها

ابعاد اجتماعی بی‌سرپرستی در کتاب «دختران بی‌سرپرست»

  • کد خبر: ۱۲۴۱۹۹
  • ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۷
ابعاد اجتماعی بی‌سرپرستی در  کتاب «دختران بی‌سرپرست»
مراسم رونمایی از کتاب «دختران بی‌سرپرست» با حضور جمعی از مسئولان بهزیستی استان خراسان رضوی، خیران و نیک‌اندیشان و نیز مسئولان مؤسسه خیریه «بوستان شکوه مهر» در دانشگاه علمی‌کاربردی علوم بهزیستی شکوه مهر مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، در این مراسم با اشاره به اینکه موضوع کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست از جمله مسائل جدی اجتماعی است که در همه دنیا و از جمله در کشور ما وجود دارد، اظهار کرد: بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند به بستری برای ایجاد بسیاری از آسیب‌های اجتماعی منجر شود.

 

ابعاد اجتماعی بی‌سرپرستی در  کتاب «دختران بی‌سرپرست»

وی افزود: البته نمی‌توان این مسئله را با یک فرمول و قاعده ثابت در سراسر دنیا راهبری کرد و باید در هر منطقه بر اساس خصوصیات بومی، جغرافیایی و فرهنگی هر جامعه با آن رفتار کرد.

فیروزی خاطرنشان کرد: استان خراسان رضوی به‌دلیل هم‌مرزبودن با دو کشور همسایه ایران، شرایط حاشیه‌نشینی و زائرپذیربودن شهر مشهد، مهاجرت بسیاری از افراد آسیب‌دیده به مشهد برای پیداکردن بازار کار، ورود سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر و... در این زمینه شرایط خاصی در کشور دارد و تعداد کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست موجود در آن و نیز مؤسساتی که متکفل رسیدگی به وضعیت آن‌ها هستند، با بسیاری از نقاط کشور قابل مقایسه نیست و درصد قابل توجهی را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: در استان خراسان رضوی ۱۰۰ مرکز و نزدیک به ۲ هزار فرزند بی‌سرپرست و بدسرپرست در این مراکز داریم؛ بنابراین پرداختن به این موضوع در استان خراسان رضوی ضرورت بیشتری پیدا می‌کند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سوابق آزاده شریفی‌نیا، مؤلف کتاب، و توجه و دغدغه وی به مسائل و آسیب‌های اجتماعی گفت: مؤلف باتوجه‌به اقتضای شغلی حضور در کنار خانواده‌های بی‌سرپرست و بدسرپرست به این نتیجه رسیده است که شناخت و آگاهی کاملی از این موضوع پیدا کند و همین آگاهی نیز موجب شده است تجربه و دانشش را در اختیار دیگران نیز قرار دهد تا خدمات بهتری به آن‌ها ارائه شود.

ضرورت درک صحیح از مخاطبان

در ادامه این مراسم، آزاده شریفی‌نیا، مؤلف کتاب و مدرس دانشگاه، نیز با قدردانی از همه افرادی که به‌صورت دغدغه‌مند به مسائل اجتماعی و از جمله موضوع کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست توجه می‌کنند، گفت: من هویت خود را از بهزیستی و اساتیدی می‌دانم که در کنار آن‌ها فعالیت کرده‌ام. در دوره طولانی حضور در مراکز مشاوره تلاش کردم مخاطبان خودم را درک کنم و این یکی از اصول بسیار مهم در کار روان‌شناس است.

دختران بدسرپرست بسیار آسیب‌پذیرتر از دختران بی‌سرپرست هستند و باید به این موضوع توجه کافی شود.

در پایان این مراسم نیز از کتاب آزاده شریفی‌نیا، «دختران بی‌سرپرست»، رونمایی شد.

این کتاب شامل ۱۵۷ صفحه در قطع وزیری است که به‌همت نشر رزا و با حمایت مؤسسه خیریه بوستان شکوه مهر روانه بازار نشر شده است.

مؤلف در این کتاب تلاش کرده است نخست به علل و عوامل پدیده بی‌سرپرستی بپردازد و ابعاد اجتماعی آن را معرفی کند. پس از آن، به موضوع کودک‌آزاری و برخی ابعاد اجتماعی آن اشاره می‌کند و در ادامه به موضوع حضانت و مسائل قانونی مرتبط با آن می‌پردازد.

مؤلف در بخش دیگری از این کتاب به‌سراغ پدیده اجتماعی بدسرپرستی می‌رود و ضمن بررسی برخی از ابعاد و تأثیرات روانی آن، موضوعات مرتبط با این پدیده را تشریح می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->