آمادگی آستان قدس رضوی برای ارائه خدمات به زائران اربعین در داخل و خارج مرزها آمادگی حرم مطهر رضوی برای میزبانی از زائران پیاده دهه پایانی ماه صفر سوغات مشهد با نمادسازی زیارت، هویت شهر را بازنمایی می‌کند آغاز‌به‌کار دومین مدرسه تابستانی «دارالعلم» با پیام آیت‌الله مکارم‌شیرازی (۶ مرداد ۱۴۰۳) ثبت نام هشتمین رویداد مجازی «بی نهایت» ویژه دهه هشتادی‌ها آغاز شد حسینی‌نژاد، قاری مشهدی، نفر سوم مسابقات قرآن روسیه شد تصویر کربلا در قلب مشهدالرضا(ع) | روایتی از تعزیه خوانی گروه نمایشی «حماسه اکبر» آیت الله اعرافی: حمایت ایران از غزه و فلسطین بر اساس تأکیدات قرآن کریم است کاهش مصرف برق حرم امام‌رضا(ع) برای کمک به پایداری شبکه برق  «حماسه اکبر» در عرصه میدان شهدای مشهد + فیلم انتظار بدون معرفت راه به کوفه می‌برد واکنش وزیر فرهنگ به بسته شدن مرکز اسلامی هامبورگ + عکس آغازبه‌کار پویش بزرگ مردمی «حرکت» با هدف ترویج سیره اهل‌بیت(ع) در جامعه (۴ مرداد ۱۴۰۳) آغاز مسابقات بین‌المللی «جایزه بریکس قرآن کریم» در کازان + فیلم و تصاویر یک صلوات، کرایه راننده تاکسی بود ز دریای کراماتت شده دامانِ صحرا‌ تر درباره محمدعلی الهامی نیا، قدیمی‌ترین استاد کاشی کاری حرم مطهر رضوی مبارک سفری از بخارا تا مشهدالرضا(ع) بررسی فلسفه و آثار زیارت در متون دینی
سرخط خبرها

چگونه صحن امام خمینی (ره) بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر شد؟

  • کد خبر: ۱۲۴۵۷۰
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲
چگونه صحن امام خمینی (ره) بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر شد؟
رواق امام‌خمینی (ره) یکی از ۲۷ رواق حرم مطهر رضوی در مجاورت مسجد گوهرشاد است. این رواق، همان صحن امام‌خمینی (ره) است که پس‌از انقلاب بازسازی شد.

کوچک زاده | شهرآرانیوز؛ رواق امام‌خمینی (ره) اکنون به‌عنوان بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر رضوی شناخته می‌شود. سال‌۱۳۸۱ با افزایش روزافزون و نیاز مبرم به توسعه فضا‌های سرپوشیده در حرم، طرح تغییر صحن امام به رواق امام‌خمینی (ره) اجرا شد.

رواق‌ها فضای سرپوشیده، نیمه‌باز و ممتدی هستند که برای ایجاد ارتباط بین مکان‌ها ساخته می‌شوند؛ بنا‌هایی هستند با ارتفاع مختلف که به‌مرور در اطراف حرم مبارکه ساخته شده اند و تغییراتی در آن‌ها به وجود آمد.

اما صحن امام‌خمینی (ره) در سال‌های ۱۳۱۶ تا ۱۳۲۴خورشیدی مقابل خیابان «امام‌رضا (ع)» ساخته شد. از‌آنجا‌که ساختمان کتابخانه و موزه در انتهایش بنا شد، به صحن موزه و پهلوی مشهور می‌شود. این صحن به دلیل موقعیت خاصش که به تالار تشریفات آستان قدس در بالای رواق دارالزهد راه داشت، برای استقبال از هیئت‌های رسمی استفاده می‌شد و کمتر به روی عموم زائران گشوده می‌شد.

پس‌از انقلاب اسلامی، اما این صحن بازسازی شد و با تبدیل شدن به رواق امام‌خمینی (ره) برای برگزاری مراسم مذهبی و سیاسی و برپایی نماز جمعه و آیین‌های خاص دیگر استفاده می‌شود. رواق امام‌خمینی (ره) از غرب به مسجد گوهرشاد، از شرق به ساختمان موزه، از شمال به صحن آزادی و تالار تشریفات، دارالزهد، رواق شیخ بهایی و دارالعباده و از جنوب به صحن جامع رضوی راه دارد. دیگر رواق‌های حرم، دارالحفاظ، دارالسیاده، گنبد حاتم‌خانی، گنبد ا... وردیخان، توحید‌خانه، دارالفیض و‌... هستند که روی‌هم‌رفته مساحتی بالغ بر ۵۷هزار مترمربع را به خود اختصاص داده‌اند.

عکس را ابراهیم ذهبی معروف‌به «سیاح»  گرفته است که مربوط‌ به صحن پهلوی (رواق امام‌خمینی فعلی) پیش از بازسازی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->