افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت پذیرش زائران مددجو در خراسان رضوی به کجا می‌روم آخر؟ بررسی فضیلت امیرالمؤمنین(ع) در حدیث ردالشمس برگزاری نشست تخصصی «وعده صادق» در مشهد مقدس دومین نشست کارگروه ملی امام‌رضا(ع) در مشهد برگزار شد درباره بانویی نیکوکار که بانی روشنایی حرم مطهر رضوی شد شکر نعمت همجواری با امام رئوف (ع) بازخوانی شخصیت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)| نامه‌ای از مسافر مشهد به مسافر ری ارائه خدمات «آب‌رسانی» در پهنه سیستان توسط خادمیاران رضوی و با هدف کمک به مدیریت کم‌آبی جزئیات برنامه‌های قرآنی روزانه حرم‌مطهررضوی (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) «چشمه‌های معارف رضوی»؛ روایتی از مهم‌ترین احادیث امام رضا(ع) کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در مشهد مقدس افتتاح می‌شود ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شب شهادت حمزه سیدالشهدا(ع) چند هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی داریم؟ آزمون بزرگ حفظ قرآن کریم به صورت سراسری برگزار می‌شود | اعطای مدرک تحصیلی رسمی به حافظان قرآن کریم ارزش کمک به امر ازدواج در اسلام همه آنچه باید درباره سنت دینی قرض‌الحسنه بدانیم اهدای قرآن ویژه فلسطین به هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در کشور مالزی تعداد زائران اعزامی به حج تمتع ۱۴۰۳ اعلام شد
سرخط خبرها

چگونه صحن امام خمینی (ره) بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر شد؟

  • کد خبر: ۱۲۴۵۷۰
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲
چگونه صحن امام خمینی (ره) بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر شد؟
رواق امام‌خمینی (ره) یکی از ۲۷ رواق حرم مطهر رضوی در مجاورت مسجد گوهرشاد است. این رواق، همان صحن امام‌خمینی (ره) است که پس‌از انقلاب بازسازی شد.

کوچک زاده | شهرآرانیوز؛ رواق امام‌خمینی (ره) اکنون به‌عنوان بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر رضوی شناخته می‌شود. سال‌۱۳۸۱ با افزایش روزافزون و نیاز مبرم به توسعه فضا‌های سرپوشیده در حرم، طرح تغییر صحن امام به رواق امام‌خمینی (ره) اجرا شد.

رواق‌ها فضای سرپوشیده، نیمه‌باز و ممتدی هستند که برای ایجاد ارتباط بین مکان‌ها ساخته می‌شوند؛ بنا‌هایی هستند با ارتفاع مختلف که به‌مرور در اطراف حرم مبارکه ساخته شده اند و تغییراتی در آن‌ها به وجود آمد.

اما صحن امام‌خمینی (ره) در سال‌های ۱۳۱۶ تا ۱۳۲۴خورشیدی مقابل خیابان «امام‌رضا (ع)» ساخته شد. از‌آنجا‌که ساختمان کتابخانه و موزه در انتهایش بنا شد، به صحن موزه و پهلوی مشهور می‌شود. این صحن به دلیل موقعیت خاصش که به تالار تشریفات آستان قدس در بالای رواق دارالزهد راه داشت، برای استقبال از هیئت‌های رسمی استفاده می‌شد و کمتر به روی عموم زائران گشوده می‌شد.

پس‌از انقلاب اسلامی، اما این صحن بازسازی شد و با تبدیل شدن به رواق امام‌خمینی (ره) برای برگزاری مراسم مذهبی و سیاسی و برپایی نماز جمعه و آیین‌های خاص دیگر استفاده می‌شود. رواق امام‌خمینی (ره) از غرب به مسجد گوهرشاد، از شرق به ساختمان موزه، از شمال به صحن آزادی و تالار تشریفات، دارالزهد، رواق شیخ بهایی و دارالعباده و از جنوب به صحن جامع رضوی راه دارد. دیگر رواق‌های حرم، دارالحفاظ، دارالسیاده، گنبد حاتم‌خانی، گنبد ا... وردیخان، توحید‌خانه، دارالفیض و‌... هستند که روی‌هم‌رفته مساحتی بالغ بر ۵۷هزار مترمربع را به خود اختصاص داده‌اند.

عکس را ابراهیم ذهبی معروف‌به «سیاح»  گرفته است که مربوط‌ به صحن پهلوی (رواق امام‌خمینی فعلی) پیش از بازسازی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->