جلسه شورای عالی روابط خارجی ایران با حضور عارف برگزار شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) | بررسی انتقال پایتخت به سواحل مکران تشکیل جلسه کمیسیون حقوقی مجلس با موضوع ارزیابی معیشت مرزنشینان و فعالیت بازارچه‌های مرزی با حضور استاندار خراسان رضوی (۱۷ دی ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و اروپا؛ ۲۴ و ۲۵ دی ماه در ژنو | سفر هیاتی به ترکیه برای حل مشکل سوخت کامیون‌های ایرانی سفیر ایران در روسیه: سفر پزشکیان به مسکو ابعادی تاریخی خواهد داشت + فیلم برنامه‌های فشرده دیپلماتیک پزشکیان در دی ماه ۱۴۰۳؛ از میزبانی السودانی تا سفر به روسیه و تاجیکستان بیانات رهبر معظم انقلاب درباره دعای «یا مَن اَرجوُه لِکُلّ خَیر» ماجرای نام‌گذاری استادیوم سعدآباد مشهد به «غلامرضا تختی» توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی آیا جاستین ترودو نخست وزیر کانادا استعفا خواهد داد؟ محتوای نامه محرمانه به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، چیست؟ واکنش ظریف، معاون راهبردی پزشکیان به اعلام جرم قضایی علیه محسن رنانی یحیی سریع: نیروگاه برق حیفا را با موشک زدیم افشاگری یک نماینده مجلس از پشت پرده‌های فیلترشکن فروشی تصویب برگزاری انتخابات شوراها بصورت تناسبی در کمیسیون شوراها موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیئت دولت بررسی شد تیراندازی یک دانشجو در محوطه دانشگاه عراقی (۱۶ دی ۱۴۰۳) محو شدن وزیر خارجه آلمان در تصاویر دیدار با الجولانی ۵ نظامی صهیونیست بر اثر انفجار بمب در غزه زخمی شدند (۱۶ دی ۱۴۰۳) سود فروش فیلترشکن به جیب چه کسانی می‌رود؟ سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس خبر داد: کارگروهی درباره اتباع خارجی در وزارت کشور تشکیل می‌شود تکذیب دیدار «پوتین» با «شولتس» و «ترامپ» السودانی: تلاش کردیم عراق را از حلقه آتشی که در منطقه گسترش یافته نجات دهیم دولت تصویب کر د: ایجاد بندر خشک توسط بخش خصوصی در خراسان‌شمالی وقوع انفجار‌های شدید در اطراف دمشق (۱۶ دی ۱۴۰۳) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به لغو توافق آتش‌بس با لبنان تهدید کرد بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای مراسم تحلیف دوم ترامپ جمع آوری شد رزمایش‌های اقتدار نیرو‌های مسلح در زمین و آسمان و دریا‌های ایران به اجرا در خواهد آمد علت شهادت یکی از مرزبانان در کردستان یخ زدگی در سرما نبود ابلاغ یک قانون از سوی رئیس جمهور جهت اجرا به وزارت راه و شهرسازی (۱۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

گاردین: ۳۰۰ هزار مهاجر افغانستانی در ترکیه زندگی می‌کنند

  • کد خبر: ۱۲۴۷۸۳
  • ۱۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹
گاردین: ۳۰۰ هزار مهاجر افغانستانی در ترکیه زندگی می‌کنند
روزنامه انگلیسی گزارش داد که ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان افغان به دنبال تحولات سیاسی اخیر در افغانستان به ترکیه مهاجرت کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گاردین در گزارشی نوشت که به دنبال تحولات اخیر در افغانستان ۳۰۰ هزار نفر از مهاجران این کشور وارد ترکیه شدند.

گاردین در این گزارش افزوده است که این افراد از طریق مسیر‌های خطرناک و قاچاق به ترکیه رفته‌اند.

این در حالی است که مقامات ترکیه با ترس از افزایش مهاجرت پناهجویان افغانستان مدت‌های قبل از سقوط کابل، مرز خود با ایران را حصارکشی کردند، اما این اقدام نیز مانع مهاجرت افراد نشده است.

به نوشته گاردین، مقامات ترکیه بسیاری از مهاجران افغانستان را که هر روز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود را بازداشت کرده و به کشورشان باز می‌گردانند.

براساس گزارش این رسانه انگلیسی، ترکیه که در حال حاضر میزبان ۴ میلیون مهاجر به خصوص از کشور سوریه است، سیاست‌های ملایمی در حوزه مهاجران داشته و به این افراد راحتتر از کشور‌های دیگر اقامت موقت در نظر می‌گیرد.

بر بنیاد این گزارش، با بدتر شدن وضعیت اقتصادی، ترک‌ها نارضایتی خود را از حضور مهاجران سوری و افغان اعلام کرده و آن‌ها را به تصاحب مشاغل و افزایش اجاره متهم می‌کنند.

از یک سال بدین سو که ترک‌ها بیشتر با وضعیت بدتر اقتصادی همراه با تورم بالا و افت ارزش لیر مواجه هستند، نارضایتی خود را حضور مهاجران سوری و افغان اعلام کرده‌اند.

گاردین می‌نویسد که مطابق با نظرسنجی‌ها، اکثر ترک‌ها خواهان بازگرداندن پناهجویان به کشورهای‌شان هستند و این موضوع تبدیل به دستور کار سیاستمداران در انتخابات آتی این کشور شده است.

در حال حاضر حتی برای افغان‌هایی که به طور قانونی وارد کشور شده‌اند و می‌توانند ثابت کنند که درآمد خوبی دارند نیز دریافت کارت اقامت بسیار دشوار است.

با سخت شدن اقامت مهاجرین افغان در ترکیه بسیاری از آنان با خطر دائمی اخراج از سوی این کشور روبرو هستند.

از طرف دیگر هلال احمر ترکیه اعلام کرد که به مهاجران افغانستان برای بازگشت داوطلبانه به کشورشان کمک نقدی ارائه کرده و آن‌ها را برای یافتن شغل مناسب کمک خواهد کرد.

در همین حال؛ خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش داد که مقام‌های این کشور انتظار دارند با اجرا برنامه‌های جدید آمار مهاجران افغان را که به دلیل تحولات اخیر در این کشور اقدام به پناهندگی می‌کنند را کاهش دهند.

بر اساس این برنامه، برای آن دسته از مهاجران افغانستانی به صورت داوطلبانه به افغانستان برگردند، کمک نقدی برای راه اندازی یک شغل جدید پرداخت می‌شود.

فرید احمد ضیا، رئیس هلال احمر ترکیه هدف از این ابتکار جدید را کاهش مهاجرت پناهجویان افغانستان عنوان کرده است.

وی افزود: به صورت آزمایشی ۶۵ شرکت کوچک در بخشی از کابل از سوی هلال احمر ترکیه راه‌اندازی شده و این کار با بازخورد از مردم محلی و تکمیل آن از مهاجرت بیشتر مردم افغانستان جلوگیری خواهد کرد.

به دنبال تحولات اخیر در افغانستان، شمار مهاجران افغانستان در ترکیه که اکثراً قصد مهاجرت به کشور‌های اروپایی را دارند، افزایش یافته است.

این در حالی است که سازمان جهانی مهاجرت اعلام کرده است که ترکیه پس از قدرت گرفتن طالبان تاکنون ۱۸۰۰ مهاجر افغان را اخراج کرده و این روند به رغم وضعیت بحرانی انسانی در افغانستان ادامه دارد.

براساس این گزارش، ترکیه در ماه گذشته میلادی دومین کشوری بوده است که پرواز‌های خود را پس از پاکستان به افغانستان از سر گرفته و این در حالی است که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان پرواز‌های خارجی به دلیل تخریب گسترده امکانات فرودگاه کابل از سوی نظامیان آمریکا متوقف شده بود.

به گفته مقامات سازمان جهانی مهاجرت، طی ۶ ماه گذشته ۷۹ پرواز از ترکیه به مقصد کابل انجام شده که ۱۸۰۰ مهاجر افغان از طریق این پرواز‌ها اخراج شده و به کشورشان عودت داده شدند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->