فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ باید توجه داشت که این گونه چکها صرفا با تأیید رمز از سوی بانک صادرکننده ممکن است و برای نقل و انتقال پول استفاده میشود و نیازی به داشتن دسته چک نیست.
علاوه بر این شخص درخواست کننده باید در بانکی که به عنوان پرداخت کننده معرفی میشود حساب داشته باشد وهر گونه نقل و انتقال چک باید در سامانه بانک مرکزی به ثبت برسد. صفیه صلصالی، وکیل و کارشناس ارشد حقوق درباره چکهای رمز دار توضیح میدهد که شرح گفتگو با وی در ادامه آمده است.
خیر، چون صادرکننده چک رمزدار بانک است. به محض صدور مبلغ آن از حساب متقاضی کسر میشود؛ بنابراین با صدور چک رمزدار، مبلغ آن از حساب متقاضی خارج شده و با ارائه چک از سوی دارنده به بانک و احراز هویت او، مبلغ به حساب دارنده واریز میشود.
چک رمزدار به روز صادر میشود. به همین دلیل نمیتوان برای آن تاریخ سررسید دیگری تعریف کرد. مثلا نمیتوان تقاضا کرد که چک رمزدار برای دو هفته آینده وصول شدنی باشد.
چنانچه قصد ابطال چک بین بانکی را داشته باشید با مهر کردن پشت چک از سوی بانک مقصد مبنی براینکه هیچ عملیاتی روی چک انجام نشده است، میتوانید به ابطال آن اقدام کنید.
چک رمزدار به روز صادر میشود و روز صدور، همان سررسید آن نیز محسوب میشود. دارنده میتواند در زمان دل خواه چک را به بانک ارائه نموده و وجه آن را دریافت کند.
به دلیل جعل افراد در ارائه این چک ها، بانک مقصد به استعلام از بانک صادر کننده و چک کردن شماره سری و سریال چک اقدام میکند و برای اطمینان بیشتر از دستگاهی که قادر است انواع پول و سندهای بانکی تقلبی را تشخیص بدهد استفاده میشود.
در صورت مفقود شدن چک، بلافاصله به بانکی که این حواله به نام آن صادر شده است مراجعه کنید و بانک را در جریان مفقودی چک قرار دهید سپس فرم مفقودی چک را در بانک صادر کننده تکمیل و امضا کنید. بانک به احراز هویت شخص درخواست کننده در همان بانک و بانکهای دیگر اقدام خواهد کرد.
در صورت مفقودی چک رمز دار، بانک برای واریز یا عدم واریز چک رمزدار در شعبه مورد نظر استعلام انجام میدهد و چنانچه شخصی آن را پیدا کند قادر به نقد کردن و یا استفاده از آن سند نیست.