آیت‌الله علم‌الهدی: ملاک اولویت‌بندی پروژه‌های شهری آسایش و رفاه روزانه مردم باشد ۲۵۰ هزار فلسطینی رفح را ترک کرده‌اند سازمان ملل از انباشت ۲۷۰ هزار تن زباله جامد در نوار غزه خبرداد وزارت خارجه عراق به اقدام تخریبی در اصفهان واکنش نشان داد بهره‌مندی ۲ میلیون خانوار خراسان‌رضوی از اینترنت فوق‌پرسرعت تا سال ۱۴۰۴ تشدید اختلافات میان وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید بر سر حمایت از تل‌آویو حماس حمله به مقر حشدالشعبی در جنوب عراق را محکوم کرد دموکرات‌ها در تلاش برای گرفتن رای «نه» برای بسته کمکی واشنگتن به تل‌آویو سردار فدوی: موفقیت ایران در حمله موشکی بسیار بزرگ بود تبلیغات دور دوم انتخابات از ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز می‌شود + جزئیات آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد امیرعبدالهیان: توسعه دامنه جنگ و تنش به نفع هیچ طرفی در منطقه نیست وزیر خارجه ایران: نتانیاهو باید مهار شود امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است مقام سابق رژیم صهیونیستی: بازدارندگی اسرائیل فروپاشیده است حمله جنگنده‌های اسرائیلی به غرب و جنوب رفح چندین شهید و مجروح برجا گذاشت (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) انفجار مهیب در پایگاه نظامی در شمال استان بابل عراق + فیلم (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) رسانه‌های صهیونیستی: مذاکرات با حماس به بن‌بست رسیده است حمله موشکی مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیستی ایران تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرد حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه هوایی «عوبدا» اسرائیل + فیلم (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

داعش سفارتخانه‌های خارجی در کابل را تهدید به حمله کرد

  • کد خبر: ۱۲۴۹۶۴
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸
داعش سفارتخانه‌های خارجی در کابل را تهدید به حمله کرد
گروه تروریستی موسوم به داعش چهار روز پس از حمله به سفارت روسیه در کابل، جزئیات این عملیات را در مجله «النباء» که خبرهای این گروه را به‌صورت هفتگی منتشر می‌کند، نوشت. داعش سفارتخانه‌های کشورهای خارجی در کابل را مکان‌های جاسوسی خواند و تهدید کرد: «امنیت رویایی است که صلیبیون به آن نخواهند رسید.»

به گزارش شهرآرانیوز؛ در آخرین نسخه مجله «النباء» که روز جمعه ۱۸ شهریور منتشر شد، حمله به سفارت روسیه در کابل، «بزرگ‌ترین دستاورد» این گروه در ماه‌های اخیر در افغانستان خوانده شده است.

مجله النباء هر هفته حوادثی از آفریقا و خاورمیانه را در صفحه نخست خود جای می‌دهد، اما این هفته خبر حمله به سفارت روسیه در صفحه نخست این مجله منتشر شد.

به گزارش مجله هفتگی داعش‌، نام مهاجم حمله انتحاری به سفارت روسیه «وقاص وزیرستانی» است. وزیرستان، منطقه پشتون‌نشین پاکستان است که از سال‌ها پیش محل فعالیت گروه تروریستی داعش است. طالبان در ۲۰ سال گذشته، از وزیرستان همچون پناهگاهی امن برای راه‌اندازی حملات در داخل افغانستان استفاده می‌کردند. این منطقه اکنون نیز دچار ناآرامی و شاهد حملات روزافزون طالبان پاکستانی است.

مجله النباء نوشت که وقاص وزیرستانی با عبور از سنگربندی‌های امنیتی طالبان در ورودی سفارت روسیه در کابل، خودش را در میان جمعی از متقاضیان ویزای روسیه منفجر کرد، درحالی‌که شماری از کارمندان سفارت و اعضای طالبان نیز آن‌جا حضور داشتند.

داعش تلفات ناشی از این حمله را ۲۵ نفر، از جمله یک دیپلمات و یک محافظ امنیتی روس، اعلام کرد. لحظاتی پس از وقوع انفجار، منابع آگاه به ایندیپندنت گفتند کنسول بخش ویزای سفارت روسیه در کابل و یک محافظ امنیتی روس در میان کشته‌شدگان بودند.

وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیه‌ای تایید کرد که دو کارمند سفارت این کشور در کابل، در جریان حمله مهاجم انتحاری کشته شده‌اند. هنوز هویت افراد کشته‌شده در آن حمله فاش نشده است.

در گزارش مجله هفتگی داعش آمده است که این حمله ادعای طالبان درباره توانایی تامین امنیت سفارتخانه‌های کشورهای خارجی در کابل را باطل کرد. داعش، طالبان را به همدستی با کشورهای غیرمسلمان متهم می‌کند و مدعی است که حملات اخیر این گروه، طالبان و دولت‌های جهان را نگران کرده است.

در مجله هفتگی داعش همچنین آمده است که افراد این گروه یک عضو گروه طالبان را روز چهارشنبه در شهر تالقان، مرکز استان تخار کشته‌اند.

شمار حمله‌های داعش در یک هفته گذشته در افغانستان، دو مورد، اما میزان تلفات این حمله‌ها ۲۵ نفر اعلام شده است.

طالبان در یک‌سال گذشته تلاش کردند توجه کشورهای خارجی را به بازگشایی سفارت‌هایشان در کابل جلب کنند. در این میان روسیه، ترکیه، پاکستان و ایران که در هنگام فروپاشی دولت پیشین افغانستان سفارت‌هایشان را تعطیل نکردند، همچنان به کارشان ادامه داده‌اند. سفارتخانه‌های کشورهای قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، ازبکستان، ترکمنستان، قیرقیزستان و قزاقستان نیز چند ماه پس از سلطه طالبان بر افغانستان، بازگشایی شدند.

مولوی امیرخان متقی، وزیر حارجه طالبان، روز چهارشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت امارت طالبان امنیت سفارتخانه‌ها و سازمان‌های خارجی فعال در کابل را تامین می‌کند و به همه کشورها اطمینان می‌دهد که خطری متوجه آن‌ها نیست. متقی حمله داعش به سفارت روسیه، خاک تاجیکستان و ازبکستان را «حوادث کوچک و ناچیز» خواند و گفت از این حملات جلوگیری می‌شود.

پس از حمله مهاجم انتحاری داعش به سفارت روسیه، مولوی امیر خان متقی با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه تلفنی صحبت کرد و گفت این حوادث نباید تاثیر منفی بر روابط روسیه و طالبان بگذارد.

روسیه از کشورهای حامی و همسو با طالبان است، اما در یک سال گذشته نه‌تنها طالبان را به رسمیت نشناخت، بلکه این گروه را از فهرست گروه‌های تروریستی ممنوع در روسیه نیز خارج نکرد. رسانه‌های روسی هنوز در مقابل اسم طالبان تذکر «گروهی که در روسیه ممنوع است» را می‌نویسند.

چند ساعت پس از حمله مهاجم انتحاری، سفارت روسیه اعلام کرد که خدمات بخش کنسولی‌اش را تا اطلاع بعدی متوقف می‌کند. این سفارت حدود دو ماه پیش اعلام کرده بود خدمات بخش ویزا را برای دانشجویان، بازرگانان و دیگر شهروندان افغانستان که خواهان سفر به روسیه‌اند فعال می‌کند. این خدمات که با حمله مهاجم انتحاری داعش تعطیل شد، مشخص نیست چه زمانی دوباره از سر گرفته خواهد شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->