به گزارش شهرآرانیوز، رییس تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد درگفتگو با وب دا با بیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، صف انتظار گیرندهی پیوند کبد نداریم گفت: به لطف نگاه انساندوستانهی شهروندان، تعداد اهدا کنندگان با گیرندگان برابر شده و حتی تعدادی کبد اهدا شده را به مراکز درمانی سایر استانها مثل شیراز فرستادهایم تا بیماران دیگری را از مرگ نجات دهند.
دکتر محسن علیاکبریان با بیان اینکه مرگ مغزیهای هر سه استان خراسان برای پیوند کبد به مرکز پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد میآیند گفت: پیوند کبد در سالهای گذشته رشد قابل ملاحظهای داشته است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در برخی کشورها، از لحظهای که بیمار دچار مرگ مغزی میشود اختیار از دست خانواده خارج میگردد و تصمیمگیر در مورد اهدای عضو از سوی وی، دولت میباشد، اما در کشور ما به لحاظ فرهنگی، مذهبی و قانونی، این اختیار در دست خانواده است و این خانواده است که با تصمیمی شجاعانه و انسانی، جان سایرین را نجات میبخشد.
دکتر علی اکبریان با بیان اینکه پیوند کبد در بزرگسالان چندین سال است که انجام میشود گفت: در صدد هستیم که پیوند کبد اطفال را راهاندازی کنیم که البته با بزرگسالان تفاوتهایی دارد و زیرساختها و امکانات ویژهای میخواهد.
وی از پیوند همزمان پانکراس و کلیه در بیمارستان منتصریهی مشهد یاد کرد و گفت: با این پیوند دو گانه، هم نیاز بیمار به دیالیز از بین میرود و هم عامل دیابت که در پانکراس میباشد برداشته شده و دیابت وی نیز بهبود مییابد.
دکتر علیاکبریان گفت: تاکنون ۸ بیمار که دیابت و نارسایی کلیوی داشتهاند به این طریق در مرکز منتصریه مورد پیوند قرار گرفتهاند که از وضعیت مناسبی برخوردار هستند و به زندگی ادامه میدهند