فیلم جدید اکتای براهنی رکورد زد | «پیرپسر» ۵۰ میلیاردی شد! اولین تصویر از پوستر رسمی فیلم جدید بهرام افشاری + عکس ویدئو | امیرحسین رستمی درباره علت مهاجرت نکردنش از ایران گفت حضور مجتبی جباری در مراسم رونمایی کتاب «آبی آنتیک» + عکس «کارناوال» را مخاطب جلو‌ می‌برد | هنر گفت‌وگو با مردم به سبک رامبد جوان سه کتاب تازه نشر ماهی برای علاقه‌مندان به علم نگاهی به نمایش «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» | سرگیجه‌ای خنده‌آور اما گزنده نخستین تصویر از غول مهربان سریال هری پاتر + عکس بغض عجیب یوسف تیموری | آقای بازیگر طلب حلالیت کرد + فیلم فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۲۶ و ۲۷ تیر ۱۴۰۴) اختتامیه کنگره ملی شعر «توس تا نیشابور» در مشهد برگزار می‌شود همه چیز درباره سریال آلا + خلاصه داستان، بازیگران و تیزر مسابقه «شادآباد» روی آنتن تلویزیون+ زمان پخش «یعقوب صباحی» بازیگر پیشکسوت تئاتر در خاک آرام گرفت آغاز اکران بین المللی فیلم خدای جنگ معرفی چند کتاب درباره نسبت فوتبال و زندگی | فراتر از زمین بازی «دورهمی بانوی اول» با بازی بهاره رهنما در مشهد روی صحنه می‌رود انتشار فراخوان جایزه جهانی کتاب سال
سرخط خبرها

عناصر جذاب جایگزین در سینمای انقلاب

  • کد خبر: ۱۲۵۰۹۸
  • ۲۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۳
عناصر جذاب جایگزین در سینمای انقلاب
هادی حاجتمند - کارگردان سینما

سینما را همیشه دوست داشته ام و سینمای ایران را بیشتر، نه اینکه عالی باشد و در قد و قامت سینمای جهان،  نه. به خاطر اینکه سینمایی است در حال پیشرفت و اصلا همین پویایی و نماندن را دوست دارم. اگر به دور از تحجر و دگماتیسم به روزشده روشنفکربازان با لنز دقیق و با عمق میدان بالا نگاه کنیم یقینا مقطع انقلاب اسلامی و اتفاقات پیرامونی آن را مهم‌ترین عنصر پویایی و موتور پیشران سینمای کشور خواهیم یافت با درجه  شفافیت بالا.

بله قبول دارم که باور‌های اسلامی و انسانی که شالوده انقلاب است در برخی عناصر مرسوم جذابیت سینمایی که در سینمای جهان دیده می‌شود و اصلا یکی از موتور‌های فعال کننده سینمای فرنگی محسوب می‌شود، در سینمای ما یا به دور از شأن مخاطب محسوب می‌شود و یا ممنوعیت قانونی دارد.

گذشته از اینکه همین محدودیت را یکی از عوامل نوآوری و نوگرایی در ایجاد عناصر جذاب جایگزین در سینمای انقلاب می‌دانم شرایط اجتماعی حاصل از انقلاب و علاقه رهبران به حوزه فرهنگ و شناخت اهمیت و جایگاه فرهنگی و اجتماعی سینما را بسیار مؤثر می‌دانم. یکی از این جلوه‌ها در اولین و تاریخی‌ترین سخنرانی بنیان گذار انقلاب زمانی که ایشان از سینما می‌گویند دیده می‌شود.

اتفاقاتی از قبیل تنوع ایدئولوژی‌ها در روز‌های نخست انقلاب، درگیری‌های داخلی، هشت سال جنگ تحمیلی، ویژگی‌های دراماتیک شخصیت‌ها و قهرمانان جنگ، اتفاقات و تناقض‌های بعد از جنگ، توطئه‌های داخلی و خارجی و مقابله با آن‌ها و. دارای ارزش‌های دراماتیک بسیار بالا است که انقلاب به جامعه هنری و سینمایی هدیه کرده است.
حالا سعی می‌کنم در تداوم این یادداشت‌ها بیشتر نظر خودم را تبیین کنم.
ادامه دارد...

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->