سیدمهرداد امیرکلالی | شهرآرانیوز؛ محله مجیدیه جزو آن دسته از مناطق نوساز مشهد است که اتفاقا متناسب با بافت شهرهای جدید در طرح تفصیلی آن، همه نیازهای یک منطقه شهری پیش بینی شده است، اما آنچه باعث شده است در تریبون مردمی این هفته در منطقه ۱۲ شهرداری مشهد با ساکنان این محله همراه شویم، موضوع آسفالت و بهسازی پیاده رو و نبود امکانات تفریحی و ورزشی نیست. شهروندان ساکن در محله مجیدیه از کمبود مسجد و فضای آموزشی در محله شان گلایه دارند. وعده قرار، همراهی با اهالی خیابان آیت ا... رفسنجانی ۱۲ است.
درست در نزدیکی بوستان نیلوفر، در وسط یک زمین ۳ تا ۴ هزار متری، فضایی ۳۰۰ متری با بلوکههای بزرگ سیمانی، مانند نگین انگشتری خوش میدرخشد. تمام زیبایی معنوی این نگین انگشتری هم در این است که این بلوکهها به همت مردم منطقه دانه به دانه بالا رفته اند تا با نام مسجد حضرت معصومه (س) به عنوان پایگاه فرهنگی ومذهبی این محله شناخته شود. اما قصه پرغصه تنها مسجد محله به کمبود امکانات و نداشتن انشعاب آب و برق و گاز منحصر نمیشود، موضوع به زمینی برمی گردد که کاربری آموزشی دارد و حالا اداره کل راه وشهرسازی، آن را به آموزش وپرورش استان واگذار کرده و همین موضوع باعث شده است ادامه ساخت و تجهیز پایگاه فرهنگی محله، مسکوت باقی بماند.
امینی، یکی از اهالی ساکن در آیت ا... رفسنجانی ۱۲ است. او میگوید: نزدیکترین مسجد به این خیابان، در محله رحمانیه واقع است که دو کیلومتر با محله ما فاصله دارد و برای ما اهالی، مسافت دوری محسوب میشود. مسجد امام محمدباقر (ع) هم در قاسم آباد و آن طرف بزرگراه آیت ا... هاشمی رفسنجانی قرار دارد که پیمودن مسیر برای رسیدن به آن، برای اهالی کار چندان راحتی نیست.
این شهروند ادامه میدهد: در محله محمدیه، چندین مسجد وجود دارد، اما در این محله، از بولوارمحمدیه تا بزرگراه آیت ا... هاشمی رفسنجانی، هیچ مسجدی پیش بینی نشده است.
در ادامه پیگیریهای ما، رئیس شورای اجتماعی محله مجیدیه با اشاره به مسجد کوچکی که در زمین رهاشده آموزش وپرورش واقع شده است، میگوید: چندسال پیش یک واقف با قصد ساخت دو مدرسه در این زمین خالی، سولهای ایجاد کرد که با مشارکت مردم در سال ۱۳۹۵ این سوله به مسجد تبدیل شد.
سیدمرتضی مدرسیان میافزاید: حدود دو سال از اداره کل راه وشهرسازی پیگیری کردیم و نقشه اجرایی را تحویل دادیم تا به تایید اداره اوقاف برسد. درنهایت نقشه مسجد با چهار طبقه شامل حسینیه و مجتمع فرهنگی، تایید اوقاف را به دست آورد. اما کمی بعد آموزش وپرورش گلایه کرد که چرا در زمین دولتی، سوله بنا کردید؟ اداره کل راه وشهرسازی هم موافقت کرد فقط درصورتی که آموزش وپرورش، رفع نیاز خود از این زمین را اعلام کند، به ما مجوز بدهد.
رئیس شورای اجتماعی محله مجیدیه اظهار میکند: بعد از چندین نشست با مسئولان آموزش وپرورش استان و مشهد، نتیجه این شد که خیران در این زمین حدود ۲ هزارو ۵۰۰ متری، مدرسه بسازند و سپس هزارمتر از زمین برای ساخت مسجد درنظر گرفته شود.
مدرسیان بیان میکند: به چندین نهاد مردمی مانند انجمن خیرین مدرسه ساز نامه زدیم که آنها نیز پس از بازدید از زمین اعلام کردند ساخت مدرسه دوازده کلاسه به حدود ۱۵ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد، ولی متاسفانه هنوز نتوانسته ایم برای احداث مدرسه خیر پیدا کنیم.
او میگوید: درحال حاضر شهرداری، آب و برق را از پارک به مسجد انتقال داده است، اما مسجد هنوز گاز ندارد و زمستانها علم مسجد با بخاری نفتی برافراشته میشود. مدرسیان میافزاید: منطقه مجیدیه، کمبود فضای مذهبی دارد. برای اقامه نماز مغرب وعشا، ۳۰۰ نفر به همین مسجد میآیند و مواقعی که مراسم مذهبی داریم، تا ۲ هزارو ۵۰۰ نفر را هم میزبانی میکنیم. مردم علاقه دارند صدای اذان پخش شود.
شهردار منطقه ۱۲ مشهد نیز در همین باره بیان میکند: زمین مسجد مربوط به اداره کل راه وشهرسازی با کاربری آموزشی است که باتوجه به ناچیز بودن سرانه آموزشی در منطقه ۱۲ باید تحویل آموزش وپرورش داده میشد. اهالی محل در سالهای گذشته، مسجدی در این زمین ساختند و سپس برای تعیین تکلیف کاربری زمین به اداره کل راه وشهرسازی مراجعه کردند. علی زینت بخش میافزاید: آموزش وپرورش میگوید که سرانه آموزشی در منطقه ۱۲ بسیار ناچیز است. شهرداری در این زمینه جایگاه پیگیری کننده ندارد، ولی براساس وظایف محله محوری خود درحال پیگیری هستیم تا نظر اهالی محله و دستگاههای دولتی را جلب کنیم. تلاش میکنیم خیری پیدا کنیم تا درکنار این مسجد، مدرسهای هم بسازد.
مدیر آموزش وپرورش ناحیه ۷ مشهد نیز درباره ساخت مدرسه و مسجد در این زمین میگوید: اهالی محله کمی بدسلیقگی کردند و مسجد را وسط زمین خالی ساختند و اگر جانمایی بهتری داشت، شاید میتوانستیم راه حلی پیدا کنیم.
مرتضی نظرنژاد میافزاید: به هرحال زمین کاربری آموزشی دارد و تفاهم نامهای که بین اعضای شورای اجتماعی محله و آموزش وپرورش منعقد شده، مبنی بر این است که خیران باید در این زمین، مدرسه بسازند و هزارمتر از زمین را به مسجد اختصاص بدهیم.
او ادامه میدهد: قرار است به جای اینکه برای این مدرسه نمازخانه بسازیم، یک در برای مسجد از داخل مدرسه باز کنیم تا در مواقع نماز، دانش آموزان هم در مسجد حاضر شوند. اما درحال حاضر خیری برای ساخت مدرسه به آموزش وپرورش معرفی نشده است.