به گزارش شهرآرانیوز، دوشنبه گذشته ۲۲ شهریور، نخستین جلسه نقد و بررسی نمایشهای در حال اجرای تماشاخانههای تئاتر مشهد به همت نمایندگی مشهد کانون ملی منتقدان تئاتر ایران در پردیس تئاتر مستقل برگزار شد.
در این نشست علیرضا اسدی عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران و دکتر آمنه مجذوب صفا استاد دانشگاه، به نقد و بررسی نمایش «عبدالله» بهنویسندگی و کارگردانی سپهر ملاحسینی و فرید قادری پرداختند.
این نمایش، اقتباسی آزاد از رمان کوتاه «موش!ها و آدمها» اثر جان اشتاینبک است که در سال ۱۹۳۷ با تأثیر از بحران و رکود اقتصادی آمریکا در دهه ۲۰ میلادی به رشته در آمده است. بررسی شرایط اقتباس از آثار مهم ادبی و جایگاه آن در تئاتر کشور از جمله مباحثی بود که علاوه بر تجزیه و تحلیل نمایش عبدالله، در این نشست مطرح شد. همچنین تعدادی از حاضران در جلسه به طرح دیدگاههایشان درباره این نمایش پرداختند.
علیرضا اسدی، عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، در توضیح این تشکل گفت: کانون ملی منتقدان تئاتر ایران در تهران مستقر است و تا کنون در مشهد نمایندگی نداشت. اما از آنجا که مشهد قطب دوم تئاتر ایران پس از تهران است، جای خالی فعالیتهای این کانون را در مشهد بهشدت احساس کردیم. ازاینرو با هماهنگیهای انجامشده رایزنی کردیم تا نمایندگی این کانون در مشهد برپا شود.
به گفته این نویسنده و پژوهشگر تئاتر، فعالیت این کانون در مشهد با نقد و بررسی نمایش عبدالله آغاز شد و در ادامه قرار است جلسات منظمی برای نقد نمایشهای روی صحنه مشهد برگزار شود.
عضو کانون منتقدان تئاتر ایران با بیان اینکه برنامههایی برای گسترس فعالیتهای این نمایندگی در حال طرحریزی است، افزود: سعی بر آن است که در هر جلسه اساتید، پژوهشگران و منتقدان این رشته در جلسات حضور یابند.
اسدی در پایان از عوامل اجرایی نمایش عبدالله که از برگزاری اولین جلسه نقد این کانون پس از اجرای نمایش خود استقبال کردند، تشکر کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه نقد تئاتر در ابعاد مختلف آن از جمله نویسندگی، کارگردانی و... جزو عناصر تشکیلدهنده این هنر است، نمیتوان اهمیت نقد را نادیده گرفت و آن از بدنه تئاتر جدا کرد. بیشک هنرمندان تئاتر مشهد با اشراف به اهمیت این موضوع، در این فعالیت مشارکت خواهند کرد، همچنان که در همین چند روز هم عوامل دو نمایش دیگر خواستار برگزاری جلسات نقد و بررسی برای نمایش در حال اجرای خود شدهاند.
این پژوهشگر تئاتر در پایان به این نکته اشاره کرد که تلاش اعضای کانون منتقدان تئاتر ایران بر این است تا این جلسات از نظر کیفی بر روی نمایشها اثرگذار باشد و چهبسا از این طریق اقدامی جریانساز در تئاتر مشهد انجام شود.