ساحل عباسی | شهرآرانیوز؛ رحلت رسول اکرم (ص) را شاید بتوان غم انگیزترین اتفاق تاریخ بشریت دانست. رسولی که برای تبیین مکارم اخلاقی برگزیده شد. رسولی که در طول حیات مبارک خود تلاش کرد سرمنزل مقصود را به انسان نشان دهد تا گم گشته انسان در پی رسیدن به هدف یک بار برای همیشه در دسترس قرار بگیرد. حال باید بیندیشیم مهمترین خواسته رسول خوبیها از مسلمانان چه بوده است؟ حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری، استاد حوزه و دانشگاه، در این باره توضیحاتی به ما داده است.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم بهاری در آستانه رحلت جانگذار پیامبر اکرم (ص) درباره آخرین وصایای رسول مهربانیها به عنوان آخرین توصیههایی که در صورت انجام و اجرای آنها مردم جهان رستگاری را درک میکنند، گفت: در آخرین لحظاتی که روح بلند پیامبر اکرم (ص) در حال عروج به ملکوت اعلی بود، جملاتی به عنوان وصیت و سفارش به مجموعه امت بیان کردند که عمل به آنها تضمین کننده سعادت دنیا و آخرت ماست؛ گرچه برخی از مغرضان در آن زمان مانع رسیدن کامل وصیت از سوی وجود مبارک حضرت محمد (ص) به همه امت اسلام شدند؛ اما برخی از وصایای به جا مانده از آن حضرت، تنها راه نجات بشر محسوب میشود که حضرت علی (ع) در نهج البلاغه برخی از آخرین فرمایشات را بیان کرده اند.
وی در این باره گفت: امیرالمؤمنین در نهج البلاغه میفرمایند: سر آن حضرت بر دامن من بود و در همان لحظات آخری که روحش به عالم ملکوت عروج میکرد مطالبی را بیان کردند که از جمله آنها مطالب حدیث مشهور ثقلین است که بر رفتن خود از پیش ما تأکید کردند با ذکر به جا گذاشتن دو یادگار گرانبها نزد امت اسلام؛ قرآن و اهل بیت (ع) یادگاران ارزشمندی که رسول اکرم (ص) بعد از خود در میان امت اسلام تا قیام قیامت به جا گذاشتند، تا زمانی که در کنار حوض کوثر در آخرت بر ایشان وارد شوند.
حجت الاسلام بهاری در این باره خاطرنشان کرد: رسول اکرم در ادامه وصایای خود بر این موضوع تأکید داشتند که عمل به دستورات الهی که در قرآن کریم به عنوان ثقل اکبر و اطاعت از روش و منش سیره اهل بیت (ع) که به عنوان ثقل اصغر برجسته شده، مهمترین اصلی است که من را به عنوان پیامبر خاتم خشنود میکند.
حضرت علی علیه السلام به این نکته اشاره کردند که در آخرین لحظاتی که سر مبارک پیامبر (ص) بر دامن من بود، از حضرت خواستم که در این آخرین لحظات مرا نصیحت کند. حضرت فرمودند: علی جان خدا لعنت کند کسی را که آق والدین شود. امام علی (ع) میگوید در آن لحظه حساس از این جواب پیامبر (ص) تعجب کردم. همچنان فرمودند؛ خدا لعنت کند کسی را که کارگری را به کار بگیرد؛ اما مزدش را ندهد. سؤال کردم متوجه این فرمایش شما نشدم. فرمود؛ علی من و تو پدران این امت هستیم خدا کسی که آق ما شود را لعنت میکند و من و تو کارگران این امت هستیم، خدا لعنت کند کسی را که مزد ما را ندهد.
وی در ادامه توضیح داد: امام علی علیه السلام فرمودند از پیامبر پرسیدم مگر مزد ما چیست؟ ایشان در پاسخ گفتند؛ محبت به اهل بیت (ع) یکی از شاخصههای اصلی ایمان است. به تعبیر امام شافعی؛ دوست داشتن خانواده پیامبر (ص) بر مسلمانان واجب است. دوست داشتنی عملی چرا که گفتن ظاهری کفایت نمیکند؛ بلکه دوست داشتن عملی خاندان نبوت و طهارت به این معناست که از سیره، منش و عملکرد این خاندان درس زندگی بیاموزیم.
استاد حوزه و معارف دینی درباره راههای تقویت محبت اهل بیت (ع) در قلوب مسلمین گفت: زمانی میتوان گفت قلب ما خانه اهل بیت (ع) و پیامبر اکرم (ص) شده که در قلب ما جایی برای شیطان نباشد. مراقبت از قلب نکته بسیار مهمی است؛ چرا که قلب انسان حرم خداست، در حریم خدا غیر از خدا و بندگان صالح خدا نباید وارد شود. بی تردید این خط مشی باید مسیر همیشگی امت اسلام برای رسیدن به خیر و کمال محض باشد؛ چرا که پیامبر اکرم (ص) تا آخرین لحظات عمر شریفشان نگران امت مسلمان بود.
این کارشناس دینی در این باره تصریح کرد: بی تردید نگرانی پیامبر اکرم (ص) درباره امت اسلام بسیار بجا بود؛ چرا که ایشان نگران تفرقه افکنی دشمن و از دست رفتن اساس وحدت مسلمانان بودند. به این دلیل که خطر از دست رفتن واقعیت دین اسلام و تبیین درست معارف اسلامی از همین نقطه آغاز میشود. عمل به دستورات قرآن کریم به عنوان سرمایه اصلی و عظیم امت اسلام، مهمترین خواسته رسول اکرم (ص) از یکایک مسلمانان جهان است، از این رو باید این خواسته را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم تا بهترین الگو برای جامعه بشری باشیم.