۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم
سرخط خبرها

دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری می‌توانند از ۳۱ شهریور در مدارس ثبت‌نام کنند

  • کد خبر: ۱۲۶۴۵۱
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۰
دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری می‌توانند از ۳۱ شهریور در مدارس ثبت‌نام کنند
طبق اعلام آموزش‌و پرورش استان دانش‌آموزان مهاجر افغانستانی که برگه سرشماری دارند، می‌توانند از ۳۱ شهریور برای ثبت نام در مدارس اقدام کنند.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ هر‌سال در آستانه فصل تحصیلی جدید، چندوچون ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع و تعداد آن‌ها یکی از موضوعات پرخبر در رسانه‌هاست.

طبق اعلام سیدامیر شوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی شمار دانش‌آموزان اتباع خارجی در مدارس استان طی سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۲۹‌درصد افزایش یافته است. باوجود این موضوع تا چند روز گذشته و طبق شیوه‌نامه قدیم ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع، هیچ دستور‌العملی برای انجام فرایند ثبت‌نام دانش‌آموزانی که فقط دارای برگه سرشماری هستند، وجود نداشت.

این مشکل از‌این‌رو اهمیت بیشتری دارد که اگر برای رفع آن چاره‌اندیشی نمی‌شد، این تعداد از دانش‌آموزان نیز به جمع بازماندگان از تحصیل اضافه می‌شدند.

با‌این حال روز گذشته، مهدی وحدانی، کارشناس ارشد اتباع و مهاجران خارجی آموزش‌و‌پرورش، خبر خوشی برای این دانش‌آموزان داشت که «آماده ثبت‌نام دانش‌آموزان مهاجر دارای برگه سرشماری هستیم.»

ثبت نام از پنجشنبه ۳۱ شهریور 

در پی این خبر، مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی نیز به شهرآرا گفت که از روز پنجشنبه، ۳۱ شهریور‌ماه توسط دفتر‌های کفالت به دانش‌آموزان دارای برگه سرشماری برای ثبت‌نام در مدرسه اطلاع‌رسانی می‌شود.

او در ادامه گفت: «عمده شکایت دانش‌آموزان اتباع پیش از شروع مدارس، مربوط به دانش‌آموزانی است که دارای برگه سرشماری هستند، اما هیچ دستورالعملی برای انجام فرایند ثبت‌نام آن‌ها در مدارس وجود ندارد. روزانه بیش از ۱۰۰ نفر مراجعه کننده داریم که با این شرایط، درخواست تعیین تکلیف دارند.» این صحبت مدیرکل آموزش‌و‌پرورش استان پیش از ابلاغ این دستورالعمل جدید به آموزش‌و‌پرورش است.»

سیدامیر شوشتری با بیان اینکه طبق فرمایش رهبر‌معظم‌انقلاب این دانش‌آموزان باید در مدارس ثبت‌نام شوند، بیان کرد: در طی چند روز، براساس ظرفیت پاسخگویی به خانواده‌های این دانش‌آموزان اطلاع‌رسانی می‌شود تا با دریافت نامه خود از ۲۴ دفتر وکالت شهر مشهد به آموزش‌و‌پرورش مراجعه کنند.

ثبت‌نام حتمی است، اما زمان ثبت‌نام مشخص نیست

وی با اشاره به اینکه جلسات توجیهی با دفتر‌های کفالت و وبینار توجیهی از سوی وزارت کشور در‌این‌خصوص برگزار شده است، ادامه داد: حتما ثبت‌نام این دانش‌آموزان انجام می‌شود، اما نمی‌توانیم زمان مشخصی را برای ثبت‌نام همه این دانش‌آموزان مطرح کنیم، زیرا ممکن است نیاز به اسکن مدارک و تعیین سطح آن‌ها باشد؛ ضمن اینکه سنجش سلامت آن‌ها نیز باید انجام شود.

شوشتری ارائه آمار از جزئیات و تعداد ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در سال تحصیلی جاری را منوط به آمار جمع‌بندی‌شده در پایان مهر‌ماه دانست و گفت: ثبت‌نام اتباع بیشتر از اواسط شهریور شروع می‌شود. اتباعی که به صورت مجاز وارد کشور شده‌اند، دارای مدرک اقامتی هستند و روال ثبت‌نام آن‌ها مانند دانش‌آموزان ایرانی است؛ به این ترتیب که کارنامه‌هایشان تعیین سطح می‌شود و بعد در مدارس مشغول به تحصیل می‌شوند.

وی اظهار کرد: اتباعی که به‌صورت غیرمجاز وارد کشورمان شده‌اند، مدرکی در اختیار دارند که توسط استانداری و اداره اتباع سرشماری شده‌اند، اما برای ثبت‌نام این دانش‌آموزان هنوز هیچ دستورالعملی صادر نشده است. فرزندان داری مادر ایرانی نامه‌ای از فرمانداری دریافت می‌کنند تا بتوانند ثبت‌نام کنند؛ البته تعداد این دانش‌آموزان به نسبت تعداد دانش‌آموزان اتباع چشمگیر نیست.

شوشتری درباره عمده شکایت دانش‌آموزان اتباع برای ثبت‌نام، بیان کرد: اولین مورد شکایت در‌باره دانش‌آموزانی است که فقط برگه سرشماری در اختیار دارند و تعیین تکلیف نشده‌اند. دومین شکایت مربوط به مدارسی است که ظرفیتشان تکمیل شده است و دانش‌آموزان نمی‌توانند در مدرسه نزدیک به محله‌شان ثبت‌نام کنند.

وی تراکم کلاس‌ها را با توجه به افزایش دانش‌آموزان قطعی دانست و افزود: تعداد معمول دانش‌آموزان کلاس‌ها حدود ۴۰ نفر است. ضمن اینکه تراکم جمعیت دانش‌آموزی در بعضی مناطق آموزش‌و‌پرورش را حتی تا ۸۰ درصد، دانش‌آموزان اتباع تشکیل می‌دهند. در‌حالی در محلات گلشهر، بولوار توس، طبرسی، ساختمان و ... شاهد بیشترین تعداد دانش‌آموزان اتباع هستیم که در این محلات کمبود مدرسه و حتی کمبود زمین به عنوان مشکل اصلی مطرح بوده و همین مشکل مدارس را دو‌شیفته کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->