سامانه کنترل اردو‌های دانش‌آموزی راه‌اندازی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) استقرار بیش از ۱۶۰ موکب درمانی در مراسم اربعین وزارت آموزش و پرورش ۷۰۰ هزار بازنشسته دارد کاهش وزن اصولی با طب سنتی آمادگی کامل برای ارائه دارو به زائران اربعین در مرزها چرا زایمان زودرس اتفاق می‌افتد؟ دلایل کاهش سهمیه شیرخشک نوزادان چیست؟ هیچ محصولی به عنوان رفع عوارض واکسن کرونا تأیید نشده است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۵ مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری توده هوای گرم در کشور تا ۵ روز آینده هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چه زمانی دو جریمه همزمان برای رانندگان صادر می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۲۷۳۳۹
  • ۰۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۲
چه زمانی دو جریمه همزمان برای رانندگان صادر می‌شود؟
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران درباره صدور همزمان ۲ برگ جریمه برای رانندگان خاطی توضیحاتی داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ علی اصغر شریفی رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ اظهار کرد: ۲۰ نوع تخلف رانندگی در کتاب قوانین راهنمایی و رانندگی وجود دارد که خاص است؛ نباید اینگونه باشد که اگر راننده‌ای تخلف کرد بعد از پرداخت جریمه، آن تخلف از کارنامه راننده پاک شود، زیرا یکسری تخلفات حادثه ساز است و نباید از کارنامه راننده پاک شود.

وی افزود: در ماده 7 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی جدولی با محتوای 20 نوع تخلف وجود دارد که می توان به سرعت، سبقت، لایی کشی، حرکات نمایشی، ورود ممنوع، عدم رعایت حق تقدم و صحبت با تلفن همراه حین رانندگی اشاره کرد.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور پایتخت تصریح کرد: وقتی که یک راننده با تلفن همراه صحبت می کند قطعا باید جریمه شود ولی سرعت او می تواند در کمیت جریمه تاثیر گذار باشد.

سرهنگ شریفی گفت: اگر سرعت خودرو بالای ۶۰ کیلومتر باشد ۲ جریمه برای آن راننده صادر می‌شود؛ اولین جریمه برای رانندگی زیر ۶۰ کیلومتر حین صحبت با تلفن همراه است که نمره منفی به راننده تعلق نمی‌گیرد؛ جریمه صادره برای این راننده متخلف ۱۰۰ هزار تومان است.

وی ادامه دارد: اگر سرعت خودرو بالای ۶۰ کیلومتر باشد که معمولا در بزرگراه‌ها چنین وضعیتی است فردی که حین رانندگی با تلفن همراه صحبت می‌کند علاوه بر دریافت برگه جریمه ۱۰۰ هزار تومانی، نمره منفی هم می‌گیرد که البته نمره منفی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی یا تاکسی و خودروهای سنگین بیشتر از خودروهای شخصی است، اما رقم جریمه ریالی برای همگان یکسان است چرا که صحبت با تلفن همراه حین رانندگی موجب حواس پرتی راننده می‌شود.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور پایتخت خاطرنشان کرد: اگر هوش و حواس راننده حین رانندگی ۶ دانگ باشد هنگام بروز تصادف، احتمالا می‌تواند از حادثه فرار کند، ولی در مجموع صحبت با تلفن همراه می‌تواند حواس راننده را پرت کند.

سرهنگ شریفی درباره استفاده برخی از رانندگان از بلوتوث برای مکالمه با تلفن همراه افزود: طبق قانون استفاده از تلفن همراه یا وسایل ارتباطی مشابه در حین رانندگی مشمول جریمه است و بر همین اساس تفاوتی بین تلفن همراه، هندزفری و بلوتوث نیست.

وی گفت: وقتی تلفن همراه زنگ می‌خورد حواس راننده پرت شده و به سمت گوشی برای پاسخ می‌رود تا بررسی کند چه کسی زنگ زده است؛ در این بین راننده تلاش می‌کند قفل تلفن همراه را باز کند و تلفن را پاسخ دهد؛ همه این فرآیند چقدر زمان می‌برد؟ ۳ ثانیه؟ در این سه ثانیه اگر خودرو ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت داشته باشد خودرو به ازای هر ثانیه مسافتی حدود ۳۰ متر حرکت می‌کند که این ۳۰ متر در ۳ ثانیه می‌شود ۹۰ متر؛ عملا با پاسخ به یک زنگ تلفن همراه خودرو ۱۰۰ متر حرکت کرده و در این مدت خودرو از کنترل راننده خارج شده است.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور پایتخت گفت: اگر تلفن همراه را جواب دادیم و مشغول مکالمه هیجانی شدیم وضعیت کنترل خودرو بدتر است؛ هر چه مکالمه هیجانی‌تر باشد انگار راننده به خواب عمیق تری فرو رفته است؛ درست است که راننده جلوی خودرو و خیابان را می‌بیند و چراغ ترمز خودروی مقابل خود را می‌بیند، اما مسیرهایی که خودرو حرکت می‌کند بدون تمرکز راننده بود و به یکباره شاید تصادف کند و بعد از وقع تصادف به بکباره به هوش می‌آید و می‌گوید حواسم نبود.

سرهنگ شریفی تصریح کرد: تحقیقات بین المللی نشان می‌دهد راننده‌هایی که با تلفن همراه حین رانندگی مکالمه می‌کنند وقتی که گوشی را قطع می‌کنند تا چند ثانیه فکرشان درگیر آن صحبت است.

وی گفت: جریمه مکالمه با تلفن همراه حین رانندگی در آلمان یا اتحادیه اروپا بالای ۴۰۰ یورو است؛ خیلی سریع اعداد و ارقام جرایم رانندگی را تغییر می‌دهند؛ مانند ایران نیست که جرایم تا سه سال بدون تغییر باقی بماند، زیرا پلیس و نظام قانون گذاری آن‌ها می‌گویند آسیب‌های ناشی از حواس پرتی رانندگان بالا رفته و ارقام جرایم را بالاتر می‌برند تا بازدارندگی بیشتر شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->