توصیه هایی برای مادران شیرده از عوارض مصرف الکل، کمبود ویتامین B است برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

چه زمانی دو جریمه همزمان برای رانندگان صادر می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۲۷۳۳۹
  • ۰۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۲
چه زمانی دو جریمه همزمان برای رانندگان صادر می‌شود؟
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران درباره صدور همزمان ۲ برگ جریمه برای رانندگان خاطی توضیحاتی داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ علی اصغر شریفی رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ اظهار کرد: ۲۰ نوع تخلف رانندگی در کتاب قوانین راهنمایی و رانندگی وجود دارد که خاص است؛ نباید اینگونه باشد که اگر راننده‌ای تخلف کرد بعد از پرداخت جریمه، آن تخلف از کارنامه راننده پاک شود، زیرا یکسری تخلفات حادثه ساز است و نباید از کارنامه راننده پاک شود.

وی افزود: در ماده 7 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی جدولی با محتوای 20 نوع تخلف وجود دارد که می توان به سرعت، سبقت، لایی کشی، حرکات نمایشی، ورود ممنوع، عدم رعایت حق تقدم و صحبت با تلفن همراه حین رانندگی اشاره کرد.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور پایتخت تصریح کرد: وقتی که یک راننده با تلفن همراه صحبت می کند قطعا باید جریمه شود ولی سرعت او می تواند در کمیت جریمه تاثیر گذار باشد.

سرهنگ شریفی گفت: اگر سرعت خودرو بالای ۶۰ کیلومتر باشد ۲ جریمه برای آن راننده صادر می‌شود؛ اولین جریمه برای رانندگی زیر ۶۰ کیلومتر حین صحبت با تلفن همراه است که نمره منفی به راننده تعلق نمی‌گیرد؛ جریمه صادره برای این راننده متخلف ۱۰۰ هزار تومان است.

وی ادامه دارد: اگر سرعت خودرو بالای ۶۰ کیلومتر باشد که معمولا در بزرگراه‌ها چنین وضعیتی است فردی که حین رانندگی با تلفن همراه صحبت می‌کند علاوه بر دریافت برگه جریمه ۱۰۰ هزار تومانی، نمره منفی هم می‌گیرد که البته نمره منفی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی یا تاکسی و خودروهای سنگین بیشتر از خودروهای شخصی است، اما رقم جریمه ریالی برای همگان یکسان است چرا که صحبت با تلفن همراه حین رانندگی موجب حواس پرتی راننده می‌شود.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور پایتخت خاطرنشان کرد: اگر هوش و حواس راننده حین رانندگی ۶ دانگ باشد هنگام بروز تصادف، احتمالا می‌تواند از حادثه فرار کند، ولی در مجموع صحبت با تلفن همراه می‌تواند حواس راننده را پرت کند.

سرهنگ شریفی درباره استفاده برخی از رانندگان از بلوتوث برای مکالمه با تلفن همراه افزود: طبق قانون استفاده از تلفن همراه یا وسایل ارتباطی مشابه در حین رانندگی مشمول جریمه است و بر همین اساس تفاوتی بین تلفن همراه، هندزفری و بلوتوث نیست.

وی گفت: وقتی تلفن همراه زنگ می‌خورد حواس راننده پرت شده و به سمت گوشی برای پاسخ می‌رود تا بررسی کند چه کسی زنگ زده است؛ در این بین راننده تلاش می‌کند قفل تلفن همراه را باز کند و تلفن را پاسخ دهد؛ همه این فرآیند چقدر زمان می‌برد؟ ۳ ثانیه؟ در این سه ثانیه اگر خودرو ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت سرعت داشته باشد خودرو به ازای هر ثانیه مسافتی حدود ۳۰ متر حرکت می‌کند که این ۳۰ متر در ۳ ثانیه می‌شود ۹۰ متر؛ عملا با پاسخ به یک زنگ تلفن همراه خودرو ۱۰۰ متر حرکت کرده و در این مدت خودرو از کنترل راننده خارج شده است.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور پایتخت گفت: اگر تلفن همراه را جواب دادیم و مشغول مکالمه هیجانی شدیم وضعیت کنترل خودرو بدتر است؛ هر چه مکالمه هیجانی‌تر باشد انگار راننده به خواب عمیق تری فرو رفته است؛ درست است که راننده جلوی خودرو و خیابان را می‌بیند و چراغ ترمز خودروی مقابل خود را می‌بیند، اما مسیرهایی که خودرو حرکت می‌کند بدون تمرکز راننده بود و به یکباره شاید تصادف کند و بعد از وقع تصادف به بکباره به هوش می‌آید و می‌گوید حواسم نبود.

سرهنگ شریفی تصریح کرد: تحقیقات بین المللی نشان می‌دهد راننده‌هایی که با تلفن همراه حین رانندگی مکالمه می‌کنند وقتی که گوشی را قطع می‌کنند تا چند ثانیه فکرشان درگیر آن صحبت است.

وی گفت: جریمه مکالمه با تلفن همراه حین رانندگی در آلمان یا اتحادیه اروپا بالای ۴۰۰ یورو است؛ خیلی سریع اعداد و ارقام جرایم رانندگی را تغییر می‌دهند؛ مانند ایران نیست که جرایم تا سه سال بدون تغییر باقی بماند، زیرا پلیس و نظام قانون گذاری آن‌ها می‌گویند آسیب‌های ناشی از حواس پرتی رانندگان بالا رفته و ارقام جرایم را بالاتر می‌برند تا بازدارندگی بیشتر شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->