فیلم‌های ورزشی روحیه بیماران سرطانی را تقویت می‌کند تاسیس یک جایزه ادبی به نام «یون فوسه» برنده نوبل ادبیات تصویربرداری «حکایت‌های کمال۲» در شهرک غزالی انتشار فراخوان بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر نگاهی به آثار سعید روستایی به بهانه‌ صادرشدن پروانه ساخت فیلم جدیدش ارسال فهرست ۱۲۸ فیلم موردتأیید «جشنواره فیلم کوتاه تهران» به دبیرخانه «فجر» وقتی فیلم‌های اجتماعی شبیه هم می‌شوند | نقدی بر فیلم «نبودنت»؛ ساخته کاوه سجادی‌حسینی آموزش داستان نویسی | رج‌های ناتمام (بخش دوم) ماجرای حاشیه‌های اجرای «ترور» ساعد سهیلی در مشهد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ کنسرت «ریچارد کلایدرمن» در ایران + فیلم مروری بر کارنامه هنری داریوش فرهنگ به بهانه سالروز تولدش درگذشت غم‌انگیز سلین‌ حسین‌پور، بازیگر هفت‌ساله مهابادی + علت و فیلم معرفی داوران بخش تئاتر صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت + عکس «شارلیز ترون» هم بازیگر فیلم «آینده» نولان شد صحبت‌های معاون سیما درباره ساخت چند مجموعه تاریخی جدید «علی دهکردی» در جمع بازیگر سریال «مهمان‌کُشی»
سرخط خبرها

مولانا مورد توجه قلب‌های پاک است

  • کد خبر: ۱۲۷۵۷۵
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۷
مولانا مورد توجه قلب‌های پاک است
دکتر فاطمه مجیدی کدکنی - عضو هیئت علمی دانشگاه نیشابور

عرفان طبق تعریف دکتر شفیعی کدکنی «نگاه هنری به الهیات و مذهب» است و مولانا به عنوان بزرگ‌ترین عارف جهان اسلام و بزرگ‌ترین شاعر عارف فارسی زبان، در نگاه به الهیات و مذهب بزرگ‌ترین هنرمند است. وی مانند همه هنرمندان بزرگ جهان که غبارِ عادت را از چهره چیز‌های تکراری می‌زدایند و با چشمانی شسته جورِ دیگر می‌بینند، غبارِ عادت را از چهره دین و مذهب می‌زداید و آن را زیباتر می‌کند. مولانا دین و حکمت را با زبانی هنری و نگاهی دیگرگونه بیان نمی‌کند؛ با شور و شادی و شعف دین می‌ورزد نه با خودی و خامی و خوف. این نگاه مولانا به دین همان گمشده‌ای است که اکنون به آن نیازمندیم.

چکیده آنچه که از زبان و قال مولانا که روی دیگر حال و کردارِ اوست برای ما و نسلِ حیران و سر در گمِ امروز برمی آید، همین نگاه زیبا و دیگرگونه به دین و ایدئولوژی است. این است که مولانا مورد توجه قلب‌های پاک است، مورد توجه انسان‌های زیبابینِ تاریخ. آنه ماری شیمِل، عرفان پژوه مشهور T می‌گوید: «می توانم بگویم که در بخش بهترِ زندگی ام، مولوی برای من در حکمِ همراه، عامی و راهنما و بسیار بیش از این‌ها بوده است.»
برای ما در این روزگار تعصب و سخت گیری و خامی، بهترین درسِ مولانا؛ گریز از تعصب است. بی تعصبی یکی از نکاتی است که حاصلِ نگاه زیبای مولانا به عنوان یک عارف است. مولانا درباره تعصب نداشتن بار‌ها سخن گفته است که این ابیات زیبای مثنوی نمونه‌ای از آن بسیار است:

این جهان همچون درخت است‌ای کرام
ما بر او، چون میوه‌های نیم خام
سخت گیرد خام‌ها مَر شاخ را
زان که در خامی نشاید کاخ را.
چون بپخت و گشت شیرین لبگَزان
سُست گیرد شاخ‌ها را بعد از آن
سخت گیری و تعصب خامی است
تا جنینی کار، خون آشامی است

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->