منیژه حکمت با «ترس و لرز» در راه هند رونمایی از مجموعه چهارجلدی «رخداد‌های موشکی» (۲۴ آبان ۱۴۰۳) چطور می‌توانیم شهری کتاب دوست داشته باشیم؟ هنر مقاومت تمام شدنی نیست | گفتگو‌ی شهرآرا با هنرمندان حاضر در رویداد هنری «پرچم بر زمین نمی‌افتد» کلمه‌ها و ترکیب‌های تازه | اعضای تحریریه «شهرآرا» از کتاب‌هایی می‌گویند که از خواندنشان لذت برده‌اند آغاز یازدهمین دوره آیین «کتاب‌گردی» به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی (۲۴ آبان ۱۴۰۳) «مرگ فروشنده»، روی صحنه مشهد | ماجرای تلخ تبلیغ رؤیای آمریکایی آخر حکایت کتاب صوت | دانلود آهنگ جدید حسین حقیقی با نام «من با تو می‌مونم» + متن آهنگ مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی: صدور مجوز فعالیت کافه‌کتاب‌ها به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌ها واگذار شود فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۲۴ و ۲۵ آبان ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ شرکت‌کنندگان سری جدید جوکر بانوان مشخص شدند + تیزر و زمان پخش انتقاد سید حسن خمینی از فیلترینگ و ممیزی‌های سخت‌گیرانه کتاب تصویر جدید از پشت صحنه فیلم «بُت» حمید نعمت‌الله + عکس نگاهی به یکی از مطبوعات قاجاری مشهد | اخبار آستانه در نشریه «شرق ایران» راهنمای جامع کتاب خوانی در گفتگو با هوش مصنوعی
سرخط خبرها

مولانا مورد توجه قلب‌های پاک است

  • کد خبر: ۱۲۷۵۷۵
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۷
مولانا مورد توجه قلب‌های پاک است
دکتر فاطمه مجیدی کدکنی - عضو هیئت علمی دانشگاه نیشابور

عرفان طبق تعریف دکتر شفیعی کدکنی «نگاه هنری به الهیات و مذهب» است و مولانا به عنوان بزرگ‌ترین عارف جهان اسلام و بزرگ‌ترین شاعر عارف فارسی زبان، در نگاه به الهیات و مذهب بزرگ‌ترین هنرمند است. وی مانند همه هنرمندان بزرگ جهان که غبارِ عادت را از چهره چیز‌های تکراری می‌زدایند و با چشمانی شسته جورِ دیگر می‌بینند، غبارِ عادت را از چهره دین و مذهب می‌زداید و آن را زیباتر می‌کند. مولانا دین و حکمت را با زبانی هنری و نگاهی دیگرگونه بیان نمی‌کند؛ با شور و شادی و شعف دین می‌ورزد نه با خودی و خامی و خوف. این نگاه مولانا به دین همان گمشده‌ای است که اکنون به آن نیازمندیم.

چکیده آنچه که از زبان و قال مولانا که روی دیگر حال و کردارِ اوست برای ما و نسلِ حیران و سر در گمِ امروز برمی آید، همین نگاه زیبا و دیگرگونه به دین و ایدئولوژی است. این است که مولانا مورد توجه قلب‌های پاک است، مورد توجه انسان‌های زیبابینِ تاریخ. آنه ماری شیمِل، عرفان پژوه مشهور T می‌گوید: «می توانم بگویم که در بخش بهترِ زندگی ام، مولوی برای من در حکمِ همراه، عامی و راهنما و بسیار بیش از این‌ها بوده است.»
برای ما در این روزگار تعصب و سخت گیری و خامی، بهترین درسِ مولانا؛ گریز از تعصب است. بی تعصبی یکی از نکاتی است که حاصلِ نگاه زیبای مولانا به عنوان یک عارف است. مولانا درباره تعصب نداشتن بار‌ها سخن گفته است که این ابیات زیبای مثنوی نمونه‌ای از آن بسیار است:

این جهان همچون درخت است‌ای کرام
ما بر او، چون میوه‌های نیم خام
سخت گیرد خام‌ها مَر شاخ را
زان که در خامی نشاید کاخ را.
چون بپخت و گشت شیرین لبگَزان
سُست گیرد شاخ‌ها را بعد از آن
سخت گیری و تعصب خامی است
تا جنینی کار، خون آشامی است

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->