به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ناصر امینی در این باره گفت: با شروع فصل سرما بیماریهای واگیردار و تنفسی مثل آنفولانزا شیوع پیدا میکند. به طور معمول افرادی که بیشتر کرونا گرفتند و سیستم ایمنی ضعیف دارند، بیشتردر معرض این بیماری هستند و ممکن است سرماخوردگی سخت تری بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه بهترین راه برای اینکه مبتلا به آنفولانزا نشویم پیشگیری است افزود: در پیشگیری بیماریها به خصوص بیماریهای ویروسی بهترین کار واکسن زدن است در همه این سالها اثر بخشی این واکسن مشخص شده است و به طور معمول افرادی که واکسن را دریافت کردند سود کردند.
دکتر امینی با بیان اینکه بر اساس آمار اثر بخشی واکسن آنفولانزا چیزی حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد است یادآورشد: واکسن آنفولانزا معمولا پیشگیری از ابتلا میکند و اگر فرد مبتلا شود درصورتیکه واکسن زده باشد در بدن خفیف تر رویت میشود.
به گفته وی، افرادی بیشتر در اولویت دریافت واکسن انفولانزا هستند که در مراکز درمانی مشغول به کار هستند از دیگر گروههای اولویت دار کارکنان نظام دامپزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست، همچنین بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف به دلیل بیماری زمینهای که دارند، افرادی که دریافت کننده پیوند عضو بدن بوده اند و هر نوع بیماری که سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهد باید واکسن آنفولانزا را بزنند تا از درگیری بیماری سخت جلوگیری شود.
سرپرست پیشگیری و کنترل بیماریهای خراسان رضوی افزود: افرادیکه مبتلا به چاقی مفرط هستند و توده بدنی آنها بیش از ۴۰درصد است، کارکنانی که در مراکز نگهداری معلولین و سالمندان هستند از دیگر گروههای اولویت دار هستند
زنان باردار و زنانی که یک هفته از وضع حمل آنها سپری شده است از دیگر افراد اولویت دار برای واکسن زدن هستند
وی در ادامه گفت: در مجموع افرادی که دارای بیماری مزمن و زمینهای هستند توصیه میشود واکسیناسیون را داشته باشند. بیماران دیابتی تیپ یک و دو، بیماران ضایعه نخاعی و افرادی که سوء جذب دارند بهتراست واکسن انفولانزا دریافت کنند.
دکتر امینی تاکید کرد: افرادی که قصد سفر به کشور دیگری را دارند توصیه میشود دو هفته قبل از سفر واکسیناسیون را انجام دهند. افراد بالای ۶۵ سال بدلیل اینکه بیشتر در معرض بیماری هستند بهتر است واکسن بزنند.
به گفته این متخصص، بطور معمول افرادی که واکنشهای آلرژیک شدید دارند و یا حساسیت به واکسن انفولانزا در دفعات قبلی داشتند، جزء افرادی هستند که توصیه نمیشود واکسن بزنند. درسایر موارد افرادی که نگران هستند و حساسیت دارویی دارند قبل از تزریق حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنند.
دکتر امینی تصریح کرد: افرادی که دارای بیماری فعال تب دار هستند مثل مبتلایان به کرونا باید حتما بیماری شان بهبود یابد و دو هفته بعد رفع علائم واکسن بزنند. چون فردی که بیماری فعال دارد سیستم ایمنی اش ضعیف است و واکسن انچنان اثر بخش نخواهد بود.
سرپرست پیشگیری و کنترل بیماریهای خراسان رضوی گفت: واکسن آنفولانزا سالانه است و ابتدای فصل سرما باید تزریق شود و فرد اگر ابتدای پاییز تزریق کند تا سال آینده نیاز به تزریق ندارد.
وی ادامه داد: واکسن هر سال با توجه به تغییرات نوع ویروس تغییر میکنند و عموما واکسن هر سال در حال تغییر است و برای ویروس جدید مقاوم سازی صورت میگیرد. مسلما هر فردی که واکنش الرژیک شدید ندارد با تزریق آن سود میبرد وباعث میشود بیماری سبکتر به سراغ فرد بیاید.
وی توصیه کرد: در شرایط فعلی همچنان بحث سرایت جدی است و افراد با استفاده از ماسک به خصوص در مکانهای شلوغ میتوانند پیشگیریهای لازم را داشته باشند.