شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

میزان آمادگی خانوار‌های مشهدی در برابر بلایای طبیعی اعلام شد

  • کد خبر: ۱۲۸۱۲
  • ۰۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۰
میزان آمادگی خانوار‌های مشهدی در برابر بلایای طبیعی اعلام شد
پنجم دی ماه مصادف با سالروز واقعه زلزله بم در تقویم رسمی کشور «روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی» نامگذاری و شعار این روز در سال جاری "کاهش خسارات به زیر ساخت‌های حیاتی" تعیین شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس اداره کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: هر ساله با برگزاری برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزشی و ترویجی متنوع در این روز، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره قربانیان این فاجعه غم انگیز، زمینه ارتقاء آگاهی عمومی و شاخص‌های ایمنی در برابر زمین لرزه در کشور فراهم میگردد.
دکتر محمد رضا جویا افزود: برنامه ملی «ارزیابی و آموزش آمادگی خانوار در برابر بلایا» در راستای کسب آمادگی و مشارکت در برنامه‌های ملی هم اکنون در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجراست.
وی خاطر نشان کرد: در این برنامه به جهت اینکه مادر خانوار بیشترین مراجعه را به مراکز خدمات جامع سلامت دارد، پس از ارزیابی آمادگی کل خانوار در برابر بلایا از طریق کارکنان بهداشتی، آموزش‌های لازم به مادر به عنوان عضو تاثیر گذار و انتقال دهنده آموزش‌ها به دیگر اعضاء خانوار داده می‌شود.
دکتر محمد رضا جویا تصریح کرد: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای برنامه‌های تحول نظام سلامت، با استقرار پرونده الکترونیک و اجرای برنامه ارزیابی و آموزش خانوار در برابر بلایا موفق به پوشش قریب به ۵۰ درصدی آموزش به خانوار‌های تابعه دانشگاه شده است.
وی افزود: این برنامه از سال ۱۳۹۵ بطور جدی در تمامی واحد‌های بهداشتی زیر مجموعه دانشگاه اجرایی شد. قبل از شروع این برنامه در ارزیابی که از خانوار‌های ایرانی در برابر بلایا صورت گرفت، فقط ۸ درصد خانوار‌ها آمادگی لازم را در این زمینه داشتند و اکنون با گذشت ۳ سال از این برنامه در حوزه دانشگاه مشهد، بیش از ۴۷ درصد خانوار‌های تحت پوشش دانشگاه مورد ارزیابی و آموزش قرار گرفته و میزان آمادگی آن‌ها ۳۱ درصد می‌باشد.
دکتر جویا خاطر نشان کرد: ارتقاء این شاخص یک عزم ملی را می‌طلبد که با همکاری وزارت بهداشت، کارگروه تخصصی آموزش همگانی سازمان مدیریت بحران، رسانه ها، آموزش و پرورش و سایر سازمان‌ها باید در این زمینه اقدام کرد.
وی در ادامه افزود: در این راستا، مهم‌ترین اقدام، ارتقاء حساسیت مردم به موضوع مقاومت سازه‌ای و ایمنی غیر سازه‌ای منازل و محل کار میباشد و از شهروندان خواست اگر هنوز پرونده الکترونیک ندارند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشتی در شهر و خانه‌های بهداشت در روستا اقدام و از خدمات بهداشتی درمانی بهره‌مند گردند.
دکتر محمد رضا جویا گفت: در حوزه آموزش همگانی و کاهش خطر بلایا، یک جامعه آماده، تضمین کننده پاسخ موفق به هر حادثه‌ای است، علیرغم اقدامات خوبی که در زمینه آمادگی سازمان‌ها انجام شده است، اما در صورت وقوع حادثه، اولین کسی که باید اقدام نماید فرد و خانواده وی هستند. در واقع، این فرد است که باید روش صحیح تخلیه از منزلش را بداند، کیف شرایط اضطراری را آماده نموده و به ایمنی سازه‌ای و غیر سازه‌ای منزل خویش کمک کند.
وی همچنین اشاره کرد: طی چند دهه اخیر استاندارد‌هایی برای ساخت ساختمان‌ها در نظر گرفته شده است تا مقاومت آن‌ها در برابر نیروی امواج زمین لرزه افزایش یابد.
گفتنی است کشور ایران یکی از بلاخیزترین کشور‌های دنیاست که مهم‌ترین آن‌ها زلزله، سیل، خشکسالی، گرد و غبارو... هستند.
طی چهار دهه اخیر، به طور متوسط سالانه ۳۰۰۰ نفرایرانی در اثر مخاطرات طبیعی کشته می‌شوند و ۵‏/۱ میلیون نفر تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->