قدردانی شهردار تهران از خدمات و پروژه‌های توسعه‌ای در مشهد شهردار مشهد مقدس: وظیفه شهرداری‌ها خدمت به مردم است سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در دوره ششم شورای مشهد شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر
سرخط خبرها

مشهدی‌ها تا نیمه آبان منتظر بارش پاییزی نباشند

  • کد خبر: ۱۲۸۶۷۳
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۳
مشهدی‌ها تا نیمه آبان منتظر بارش پاییزی نباشند
پاییز به باران‌های گاه‌وبیگاهش معروف است و هر زمان که چشممان به رخسار برگ‌های زرد و نارنجی رها در پیاده‌رو‌ها می‌افتد، چشم‌انتظار ابر‌های خاکستری و طراوت روز‌های بارانی هستیم. اما آن‌طور که نقشه‌های هواشناسی روایت می‌کند، گویا امسال قرار است «پاییز تابستانی» را به معنای گرم و کم‌بارش‌بودن آن تجربه کنیم.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز، احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی، پیش از این خروجی پیش‌بینی فصلی به‌وسیله مدل‌های عددی و نقشه‌های استخراج شده را نشان‌دهنده بارش‌های کمتر از حد معمول در فصل پاییز دانسته و گفته بود که «به بارش‌های خوب در فصل پاییز امیدوار نیستیم.»

از سوی دیگر، جواد رسولی، رئیس مرکز تحقیقات اقلیمی و هواشناسی کاربردی خراسان‌رضوی، نیز چند روز پیش ارقام ثبت‌شده سال زراعی مشهد را تا پایان شهریور امسال ۲۱۵.۹ میلی‌متر بارندگی اعلام کرده و گفته بود که این رقم نسبت به پارسال ۱۲۷ درصد افزایش، اما نسبت به آمار طولانی‌مدت ۱۳.۶ درصد کاهش داشته است.

رئیس اداره پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای خراسان‌رضوی نیز در گفتگو با خبرنگار شهرآرا با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم که پاییز کم‌بارشی را در کشور و به‌ویژه خراسان‌رضوی داشته باشیم، اظهار کرد: این موضوع به‌علت تغییرات اقلیمی بوده است و مختص ایران نیست، بلکه از شمال آفریقا تا شرق چین شاهد این وضعیت هستیم.
یحیی قائنی‌پور راهکار را تغییر فاز «لانینا» به «ال‌نینو» دانست و افزود: ال‌نینو جریان‌های گرم اقیانوسی و لانینا جریان‌های سرد اقیانوسی است که با تغییر فشار سطحی هوا در بخش غربی خط استوا روی اقیانوس آرام رخ می‌دهد.

سومین سال در فاز لانینا

رئیس اداره پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای خراسان‌رضوی ادامه داد: معمولا این فاز‌ها هر دو سال تغییر می‌کند، اما امسال سومین سالی است که در فاز لانینا هستیم. درصورتی‌که وارد فاز ال‌نینو شویم، بارش در آسیا نیز بهتر خواهد شد. البته انتظار می‌رود از دی‌ماه به بعد در فاز خنثی یا ال‌نینو قرار بگیریم.
وی بیان کرد: باید دست‌کم نیمه آبان اولین بارش را در مشهد شاهد باشیم و با توجه به اینکه میزان بارش‌ها کم است، پیش‌بینی می‌شود که آلودگی هوا نیز بیشتر شود.

افزایش بارش زمستانه

قائنی‌پور با اشاره به اینکه براساس اعلام نقشه‌های هواشناسی باید میزان بارندگی در زمستان امسال نسبت به زمستان پارسال افزایش داشته باشد، بیان کرد: از نیمه دی تا نیمه بهمن نسبت به میزان میانگین کاهش بارندگی خواهیم داشت، اما در نیمه بهمن تا اسفند بارندگی‌هایی صورت می‌گیرد که اگر به حد میانگین برسد، می‌توان گفت وضعیت بارش از زمستان پارسال بهتر شده است.

افزایش دما در پاییز

وی درباره افزایش یا کاهش دمای هوا در استان و مشهد، گفت: از نیمه آبان تا آذر افزایش یک تا دو درجه‌ای دما و نیمه دی تا نیمه بهمن تقریبا در حد معمول و متمایل به بیش از حد معمول پیش‌بینی شده است. از بهمن تا اسفند نیز دما یک درجه بیشتر از حد معمول خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->