نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی
سرخط خبرها

چاقی کودکی در تغذیه مادر ریشه دارد

  • کد خبر: ۱۲۹۶۴۹
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۰
چاقی کودکی در تغذیه مادر ریشه دارد
چاقی دوران کودکی با انتخاب‌های غذایی ضعیف مادر مرتبط است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از ارث، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تقریباً ۳۹ میلیون کودک در سال ۲۰۲۰ دارای اضافه وزن یا چاقی بودند که این شرایط، اغلب منجر به افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت، سرطان و حتی مرگ زودرس می‌شود.

در حال حاضر، یک گروه بین‌المللی از کارشناسان کشف کرده‌اند که به نظر می‌رسد مصرف احتمالی برخی از غذا‌ها در دوران بارداری، بدون توجه به سایر عوامل سبک زندگی، با افزایش خطر اضافه وزن یا چاقی در کودکان مرتبط است.

دانشمندان پیشنهاد می‌کنند که مادران ممکن است از محدود کردن مصرف غذا‌های فوق‌العاده فرآوری شده سود ببرند. البته دستورالعمل‌های رژیم غذایی مقامات بهداشتی باید اصلاح و موانع مالی و اجتماعی برای بهبود تغذیه زنان باردار و در نتیجه کاهش چاقی کودکان برطرف شود.

محققان داده‌های مربوط به ۱۹ هزار و ۹۵۸ کودک متولد شده از ۱۴ هزار و ۵۵۳ مادر را در آمریکا جمع‌آوری کردند.

آنان در تجزیه‌وتحلیل خود، طیفی از عوامل بالقوه تأثیرگذار مانند وزن مادر، سطح فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، وضعیت زندگی همچنین مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده توسط کودکان و زمان بی‌تحرکی را نیز در نظر گرفتند که به شدت با چاقی دوران کودکی مرتبط هستند.

طی یک دوره متوسط چهار ساله پیگیری، ۲۴۷۱ کودک با اضافه وزن یا چاقی مواجه شدند که نشان می‌دهد مصرف غذای فوق فرآوری شده مادر با افزایش خطر ابتلا به چنین شرایطی در فرزندان وی مرتبط است. به عنوان مثال، خطر در گروهی که بیشترین مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده (۱۲.۱ وعده در روز) را داشتند، در مقایسه با گروه کم مصرف (۳.۴ وعده در روز) ۲۶ درصد بیشتر شناسایی شد.

این مطالعه به بررسی و تحقیق بیشتر نیاز دارد، اما از اهمیت اصلاح توصیه‌های غذایی و توسعه برنامه‌هایی برای بهبود تغذیه زنان در سنین باروری برای ارتقاء سلامت فرزندان حمایت می‌کند.

یافته‌های این مطالعه در نشریه The BMJ منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->