جاده‌های جنوبی خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) بارش باران در ۱۰ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان رکورد شکست (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) زلزله شدید، جنوب ژاپن را لرزاند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تصویب برنامه جامع مقابله با گرد و غبار برای ۱۱ استان کشور (۲۹ فروردین) آیا از نشانه‌های هک شدن گوشی تلفن همراه خبر دارید؟ دعوا و جنجال بر سر فشار آب، به قتل پیرمرد ۶۰ ساله منجر شد تغییر شغل نیمی از پزشکان عمومی در ایران! وام ازدواج؛ تدبیر قانون برای حمایت از نهاد خانواده محکومیت ۴۹ میلیاردی برای عرضه کننده برنج تقلبی در مشهد افراد ناشناس به کارشناسان اورژانس اهواز حمله کردند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) چگونه عروس هلندی را در هر سنی دستی کنیم؟ + عکس متهم به ۴۰ فقره سرقت در مشهد به دام افتاد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم چندقلوزایی کشور در سال ۱۴۰۲ نحوه مشاهده و دریافت فیش حقوقی بازنشستگان بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران تا یکشنبه هفته آینده در نقاط مختلف کشور (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تعرفه خدمات پزشکی قانونی سال ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات آیا کبودی بی دلیل بدن خطرناک است؟ جزییات تازه از قتل ۲ جوان در جشن تولد خونین در گلمکان خراسان رضوی + عکس دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ منتشر شد (۲۹ فروردین)
سرخط خبرها

چاقی کودکی در تغذیه مادر ریشه دارد

  • کد خبر: ۱۲۹۶۴۹
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۰
چاقی کودکی در تغذیه مادر ریشه دارد
چاقی دوران کودکی با انتخاب‌های غذایی ضعیف مادر مرتبط است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از ارث، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تقریباً ۳۹ میلیون کودک در سال ۲۰۲۰ دارای اضافه وزن یا چاقی بودند که این شرایط، اغلب منجر به افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت، سرطان و حتی مرگ زودرس می‌شود.

در حال حاضر، یک گروه بین‌المللی از کارشناسان کشف کرده‌اند که به نظر می‌رسد مصرف احتمالی برخی از غذا‌ها در دوران بارداری، بدون توجه به سایر عوامل سبک زندگی، با افزایش خطر اضافه وزن یا چاقی در کودکان مرتبط است.

دانشمندان پیشنهاد می‌کنند که مادران ممکن است از محدود کردن مصرف غذا‌های فوق‌العاده فرآوری شده سود ببرند. البته دستورالعمل‌های رژیم غذایی مقامات بهداشتی باید اصلاح و موانع مالی و اجتماعی برای بهبود تغذیه زنان باردار و در نتیجه کاهش چاقی کودکان برطرف شود.

محققان داده‌های مربوط به ۱۹ هزار و ۹۵۸ کودک متولد شده از ۱۴ هزار و ۵۵۳ مادر را در آمریکا جمع‌آوری کردند.

آنان در تجزیه‌وتحلیل خود، طیفی از عوامل بالقوه تأثیرگذار مانند وزن مادر، سطح فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، وضعیت زندگی همچنین مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده توسط کودکان و زمان بی‌تحرکی را نیز در نظر گرفتند که به شدت با چاقی دوران کودکی مرتبط هستند.

طی یک دوره متوسط چهار ساله پیگیری، ۲۴۷۱ کودک با اضافه وزن یا چاقی مواجه شدند که نشان می‌دهد مصرف غذای فوق فرآوری شده مادر با افزایش خطر ابتلا به چنین شرایطی در فرزندان وی مرتبط است. به عنوان مثال، خطر در گروهی که بیشترین مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده (۱۲.۱ وعده در روز) را داشتند، در مقایسه با گروه کم مصرف (۳.۴ وعده در روز) ۲۶ درصد بیشتر شناسایی شد.

این مطالعه به بررسی و تحقیق بیشتر نیاز دارد، اما از اهمیت اصلاح توصیه‌های غذایی و توسعه برنامه‌هایی برای بهبود تغذیه زنان در سنین باروری برای ارتقاء سلامت فرزندان حمایت می‌کند.

یافته‌های این مطالعه در نشریه The BMJ منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->