به گزارش شهرآرانیوز، آیتالله سیداحمد علمالهدی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه مشهد در جوار بارگاه منور رضوی اظهار داشت: در مصادیق تقوا در شئون اقتصاد زندگی و معیشت مباحثی مطرح شد و یکی از ابعاد تقوای اقتصادی در زندگی، رعایت تقوا در جریان مصرف و هزینهسازی در عرصه زندگی است.
نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: معیار قرآن برای ما در این زمینه، معیار «قوام» یا اعتدال است؛ نقطه مقابل اعتدال، طغیان و سرکشی در مصرف و هزینه است که اگر انسان در عرصه زندگانیاش دچار طغیان در مصرف شود از مرز تقوای اقتصادی خارج شده و اساس زندگانی و بنیان معیشت وی بهم میخورد.
آیتالله علم الهدی بیان کرد: در مقام حفظ اعتدال و مقابله با بحران و سرکشی در مصرف، ابزاری که وجود دارد جریان کفاف و عفاف است؛ اگر مصرف در حد کفاف صورت گرفت در زندگی ما تقوای اقتصادی داریم، اما اگر از مرز کفاف خارج شدیم فاقد تقوا هستیم.
امام جمعه مشهدمقدس در ادامه با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) میفرمایند انسان اگر بخواهد راه نجات از گرفتاری را برای خود باز کند بهترین راه این است که به اندازه کفاف زندگی در هزینهکرد دقت داشته باشند اظهار داشت: زوجینی که قرار است تازه زندگی را آغاز کنند باید این نکته را لحاظ کنند.
آیت الله علمالهدی تصریح کرد: دو چیز امروز خانوادههای ما را از مرز کفاف فراتر برده است؛ یکی مسافرتهای تفریحی که برای خانوادهها یک جریان روزافزون شده است؛ متاسفانه دستگاههای تبلیغاتی نیز به عنوان ترویج گردشگری این مسئله را ترویج میکنند؛ بنای تبلیغ گردشگری برای دیگران و افراد خارج از کشور است که باید ارزآوری داشته باشند.
وی افزود: اینکه در دستگاههای رسانهای تبلیغ گردشگری میکنید صحیح است؟ یک پارک رفتن در یک روز برای یک خانواده چه هزینهای دارد؟ مسافرت تفریحی چه مقدار هزینه و چقدر هزینه دارد و چقدر ضروری است؟ از نظر نظام اقتصادی این اشتباه است؛ اگر زندگی براساس کفاف تنظیم شود گرفتاری ایجاد نمیشود. پدر خانواده وام بگیرد و قرض کند برای اینکه زن و بچهاش را به مسافرت تفریحی ببرد؟ این چه لزومی در زندگی دارد؟ این فروشگاههای رنگارنگی که در حال توسعه است هم آفت است.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: چقدر از این خریدها برای زندگی لازم است؟ اینها همه مسائلی است که نظام اقتصادی ما را از اساس تقوای اقتصادی بهم میزند و جامعه ما را از بستر تقوای اقتصادی خارج میکند و شاهد هستید که در جریان اقتصاد کشور ما این همه بیثباتی شکل میگیرد.
وی با اشاره به روز ۹ دی بیان کرد: بصیرت دشمنشناسی در این روز نمایان است؛ بعد از غائلهای که با دروغ تقلب در انتخابات توسط برخی جریانات سیاسی در کشور راه افتاد و دشمن از این دروغ و موج آن بهره گرفت؛ در روز ۹ دی مردم ما فهمیدند دشمن واقعی ما کیست.
آیتالله علمالهدی افزود: بصیرت دیگر، بصیرت وقتشناسی بود؛ وقتی دشمن جریان فتنهانگیزی خود را به یک نقطه اوج رساند مردم ما فهمیدند اینک زمانی است که مردم باید وارد عرصه شوند و تا وارد عرصه نشوند دشمن عقبنشینی نمیکند.
وی ادامه داد: بصیرت سومی که در این جریان شکل گرفت بصیرت در شکل عقلانیت برخاسته از حساسیت بود؛ دشمن دست روی نقطه حساس مردم ولایی و دوستدار اهل بیت (ع) ما گذاشت؛ پرچم امام حسین (ع) را آتش زدند و شعائر را تمسخر کردند و مردم روی حساسیت خود، بصیرت پیدا کردند، زیرا دشمن اساس اسلام را هدف گرفته بود.
آیت الله علمالهدی با اشاره به اینکه ۹ دی مولد سه شکل بصیرت بود گفت: ۹ دی در جریان انقلاب اسلامی ما نشاندار شد و باید آن را گرامی بداریم و توجه کنیم؛ امروز دشمن مستاصل و بیچاره شده و از تمامی امکاناتش نمیتواند استفاده کند و تنها راهش منحصر به یک تهاجم اقتصادی شده و این تنها راهش، بصیرت و حضور مردم است.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری روز ۹ دی را باطل السحر فتنه خواندند؛ در راهپیمایی روز ۹ دی از میدان شهدا به سمت حرم منور رضوی حضور پرشکوه داشته باشید؛ اثر حضور مردم در صحنه بالاست؛ انقلاب ما ۴۰ سال را پشت سر گذاشت و ۴۰ سال دوم نیز آغاز شده است و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند برنامه و راهبرد ما را به نقطه فرج و ظهور ولایت عظمی خواهد رساند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: در این ۴۰ سالی که پشت سر گذاشتیم در این نظام و کشور از خیلی امکانات اقتصادی و تسلیحاتی برخوردار بودیم، اما آنچه انقلاب ما را ۴۰ ساله کرد، مردم بودند و حضور آنها در عرصههای انقلاب و صحنههای نظام. اگر این مردم در صحنه و عرصه نبودند این مراحل را نمیتوانستیم پشت سر بگذاریم.
آیت الله علمالهدی افزود: دشمن اکنون نیز با فتنه به سمت ما روی آورده است و باید حضور مردم در صحنه را به عنوان یک سرمایه مورد ارج قرار دهیم. حضور مردم زمانی حفظ میشود که مسائل برای مردم شفاف باشد؛ هر کاری که دستگاههای کارگزاری میخواهند انجام دهند باید مردم را در جریان بگذارند و این گونه نباشد که مردم غافلگیر کنند و مردم را در مقابل عمل انجام شده قرار دهند؛ این روزها، روزهای بررسی بودجه سال ۹۹ است. این بودجهای که ارائه شده بودجه یک کشور در حال جنگ اقتصادی است؟
وی بیان کرد: در جنگ اقتصادی هستیم، اما یک مورد مصرفی بودجه شرکتهای دولتی است و در سال ۹۸، ۱۲۰۰ میلیارد تومان بودجه برای شرکتهای دولتی در نظر گرفته شده و در سال ۹۹ افزایش یافته است؛ رسما دیوان محاسبات اعلام کرد شرکتهای دولتی بیش از ۵۰ درصدش زیانده است؛ مال مردم را برای مصرف در کجا تصویب کردهاید؟ اینها متعلق به مردم گرفتار در جنگ دشمن است، اما قرار است به شرکتهایی داده شود که زیانده هستند.
آیتالله علمالهدی خاطرنشان کرد: بودجه متکی بر صدور یک میلیون بشکه نفت در روز با اقتصاد مقاومتی تناسب دارد؟ اقتصاد مقاومتی یعنی راهاندازی تولید داخلی.۲۲۱ هزار میلیارد تومان تا آذرماه امسال تعویق مالیاتی داشتهایم. چه کسانی ندادهاند؟ این ۲۲۱ هزار میلیارد تومان، ۹۰ درصدش مال ۱۰۰ شرکت و آدم است؟ مالیات را چه کسی باید بدهد؟
وی گفت: معافیت مالیاتی را حل کردهاید؟ چرا یک عده خرج امنیت و دفاع کشور را در قالب مالیات ندهند و سوپر مارکت سر محله ما بدهد و بعد هم دو برابر روی جنسش بیاورد؟ اینها را بررسی نکرده چطور کلیاتش را تصویب کردید؟ این بودجه کسری دارد و از کجا باید تامین شود؟ تا کی اسکناس بدون پشتوانه چاپ شود و ارزش پولی پائین بیاید؟ برای نجات مردم فکری کنید و بودجهای تصویب کنید که گرانی بر گرده مردم ضعیف و ملت در حال جنگ اقتصادی نباشد.
منبع: تسنیم