پرتاب موفق دو ماهواره ایرانی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + فیلم با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری، یک محصول دانش‌بنیان در کتابخانه‌های مهم کشور استفاده می‌شود جواب پازل امروز میجر (سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل متعلق به کدام کشورهاست؟ قابلیت‌های جدیدی که در iOS ۱۸.۲ ارائه می‌شود محمد جعفرپور به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معرفی شد چرا برخی از ویدئوهای اینستاگرام تار و بی‌کیفیت هستند؟ جواب پازل امروز میجر (دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳) چطور با هوش مصنوعی ترانه و موزیک فارسی بسازیم؟ + آموزش و لینک سایت واردات قانونی، قیمت‌های آیفون ۱۶ را منصفانه می‌کند جواب پازل امروز میجر (یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳) ماهواره‌های «هدهد» و «کوثر» پس از چهارسال تلاش، به فضا پرتاب می‌شوند بازدید معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری استان | آغاز ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد + فیلم آغاز فرایند ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور + فیلم پاسخ پازل امروز میجر (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از قابلیت جدید جست‌وجوی ChatGPT | معرفی رقیب قدرتمند برای موتور جستوی گوگل ویدئویی جدید از «اطلس»، ربات انسان‌نمای جدید بوستون داینامیکس نگرانی پنتاگون از ماهواره‌های جاسوسی جدید ایلان ماسک و رابطه‌اش با پوتین ویدیو تبلیغاتی روبوتاکسی (سایبرکب) تسلا | تصویری از آینده وان پلاس ۱۳ معرفی شد + مشخصات و قیمت جواب پازل امروز میجر (پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

درخشش نام ایران در بین نوآورترین کشور‌های جهان

  • کد خبر: ۱۳۰۳۲
  • ۰۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰
درخشش نام ایران در بین نوآورترین کشور‌های جهان
اسامی نوآورترین کشور‌های جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی در حوزه فناوری نانو اعلام شد و در این بین ایران رتبه ۲۴ در بین ۶۲ کشور نوآور جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، جعفر مهراد مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری با بیان اینکه اسامی نوآورترین کشور‌های جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی در حوزه فناوری نانو اعلام شد، گفت: براساس گزارش StatNano از مجموع ۳۶۵ هزار تقاضانامه پتنت انتشار یافته تا پایان سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی که در اداره پتنت و علایم تجاری آمریکا (USPTO) و اداره پتنت اروپایی (EPO) ثبت شده است ۲/۸ درصد برابر با ۱۰۳۰۰ اختراع به فناوری نانو مربوط است.
وی با بیان اینکه آمریکا، کره‌جنوبی، چین و ژاپن به ترتیب بخش بزرگی از ثبت اختراعات را به خود اختصاص داده‌اند، خاطرنشان کرد: در برابر ۱۰۳۰۰ اختراع فناوری نانو، تعداد مقالات علمی این حوزه در حدود ۱۰ درصد از کل تولیدات علمی جهان است.

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری افزود: در دوره ۹ ماهه سال ۲۰۱۹ میلادی اسامی ۶۲ کشور جهان مشاهده می‌شود که حداقل یک اختراع در رشته فناوری نانو به ثبت رسانیده‌اند.

ایالات متحده آمریکا با تولید نیمی از اختراعات سال ۲۰۱۹ در صدر جدول نواورترین کشور جهان قرار دارد

وی ادامه داد: ایالات متحده آمریکا با تولید نیمی از اختراعات سال ۲۰۱۹ (۴۶۶۶ اختراع) در صدر جدول نواورترین کشور جهان قرار دارد. رتبه‌های دوم تا پنجم نیز در دست کشور‌های آسیای جنوب شرقی شامل کره‌جنوبی با ۱۱۰۵ اختراع، ژاپن با ۹۱۸ اختراع، چین با ۸۲۵ اختراع و تایوان با ۴۸۱ اختراع است. سپس، به ترتیب آلمان با ۴۲۸، فرانسه با ۲۶۲، سوییس با ۱۹۹، بریتانیا با ۱۷۶ و کانادا با ۱۷۴ اختراع موفق به کسب رتبه‌های ششم تا دهم نواورترین کشور‌های جهان در رشته فناوری نانو شده اند.
به گفته مهراد، رتبه ۱۱ در دست عربستان سعودی است. عربستان سعودی در تقاضانامه پتنت انتشار یافته با ۱۴۸ مورد رتبه ۱۱ جهان را به خود اختصاص داده است، رتبه‌های ۱۲ تا ۲۰ نیز در همین بازه زمانی به ترتیب در اختیار کشور‌های هلند با ۱۲۴ درخواست پتنت انتشار یافته، اسپانیا با ۹۱، سنگاپور و بلژیک هر کدام با ۸۸، ایتالیا با ۶۶، استرالیا و اتریش هر کدام با ۶۰، هندوستان با ۵۴ و سوئد با ۵۳ درخواست پتنت انتشار یافته قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه عربستان سعودی در همین مدت در اداره پتنت و علایم تجاری آمریکا دارای ۱۳۴ تقاضانامه پتنت انتشار یافته است، گفت: این آمار برای این کشور در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی به ترتیب ۴۸، ۷۱، ۶۷، ۱۵۳ و ۱۵۸ گزارش شده است.
مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری افزود: تعداد پتنت عربستان سعودی در اداره پتنت اروپایی نیز در سال ۲۰۱۹ میلادی ۵ پتنت است. مجموع پتنت‌های این کشور با احتساب ۱۴۳ پتنت در USPO و ۵ پتنت در EPO به ۱۴۸ مورد می‌رسد که این رقم عربستان سعودی را در بین ۶۲ کشور جهان در جدول رده بندی به رتبه ۱۱ جهان ارتقاء داده است.


رتبه ۲۴ ایران در بین ۶۲ کشور جهان


وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی با ۱۸ درخواست پتنت انتشار یافته در اداره پتنت و علایم تجاری آمریکا رتبه ۲۴ را در بین ۶۲ کشور جهان که اسامی آن‌ها در جدول رتبه بندی قرار دارد، بدست آورده است. تعداد تقاضانامه پتنت انتشار یافته مربوط به جمهوری اسلامی ایران در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ به ترتیب ۱۳، ۲۳، ۲۷، ۲۵ و ۴۲ گزارش شده است. برای جمهوری اسلامی ایران در سال‌های یاد شده در EPO آماری به ثبت نرسیده و خانه‌های جدول در ارتباط با ایران خالی است.
به گفته مهراد، تعداد تقاضانامه‌های پتنت انتشار یافته ترکیه در فاصله سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ در اداره پتنت و علایم تجاری آمریکا به ترتیب ۴، ۷، ۱۸، ۱۳، ۲۹ و ۱۱ است. ترکیه در اداره پتنت اروپایی نیز در سال‌های یاد شده دارای ۳، ۵، ۸، ۶، ۱۶ و ۴ تقاضانامه پتنت انتشار یافته است. در بین سایر کشور‌های اسلامی امارات ۸، مالزی ۶، قطر ۴، مصر ۳، قزاقستان و پاکستان هر کدام ۲، و اردن و مراکش نیز هر کدام یک درخواست پتنت انتشار یافته دارند. البته باید توجه داشت که درخواست پتنت انتشار یافته به معنی اعطای پتنت نیست.

 

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->