نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق
سرخط خبرها

ابراز نگرانی بانک جهانی از وضعیت آشفته اقتصاد افغانستان

  • کد خبر: ۱۳۰۳۸۶
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۸
ابراز نگرانی بانک جهانی از وضعیت آشفته اقتصاد افغانستان
بانک جهانی براساس آمارهای اولیه‌اش از تولید ناخالص داخلی افغانستان گفته است که اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۱ حدود ۲۰ درصد کاهش‌ یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بانک جهانی، در گزارش تازه‌ی خود وضعیت اقتصادی افغانستان را پس از به‌قدرت رسیدن طالبان «نگران کننده» دانسته‌است.

در این گزارش از رشد منفی تولید ناخالص داخلی کشور یاد شده و آمده‌است که انتظار می‌رود افغانستان در سال ۲۰۲۲ میلادی، رشد اقتصادی منفی بین ۳۰ تا ۳۵ درصد را تجربه کند.

یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که کاهش میزان درآمد خانواده‌ها و کاهش در مقدار مصرف آنان، سبب شده‌است که میزان تقاضا در بازارهای افغانستان کاهش یابد.

هم‌چنین در بخش دیگری از این گزارش آمده‌است که اختلال در روند پرداخت پول، محدودیت‌ در ارائه خدمات بانکی و کاهش فعالیت‌ بخش خصوصی، افغانستان را با چالش روبه‌رو کرده‌است.

این گزارش نشان می‌دهد که اکنون اقتصاد افغانستان، بیش‌تر از پیش تضعیف شده و پس از رشد منفی چشم‌گیر، به‌نقطه‌ی عطف رسیده‌است.

محرومیت در افغانستان در سطح بلند قرار دارد

میلندا گود، رئیس دفتر بانک جهانی برای افغانستان در این باره گفت: «در حالی که نشانه‌هایی از ثبات اقتصادی و انعطاف در بخش خصوصی افغانستان دیده می‌شود؛ اما این کشور هنوز هم با چالش‌های بزرگ اجتماعی و اقتصادی مواجه است که بر وضعیت رفاهی مردم، به ویژه زنان، دختران و اقلیت‌ها، تأثیر منفی می‌گذارد. وضعیت معیشت مردم در ماه‌های اخیر اندکی بهبود یافته‌است؛ اما محرومیت در سراسر کشور در سطح بلند قرار دارد و ادامه‌ی تورّم می‌تواند به این روند صدمه بزند.»

در این گزارش بانک جهانی آمده‌است که دو سوم خانواده‌ها در افغانستان، در تأمین مصارف ابتدایی خود با دشواری روبه‌رو هستند و انتظار می‌رود ناداری به‌گونه‌ی گسترده‌ی ادامه یابد.

مسؤولان بانک جهانی گفته‌اند که انزوای افغانستان از اقتصاد بین‌المللی، یک محدودیت جدی را فرا راه تأمین ثبات اقتصادی این کشور وارد خواهد کرد.

رئیس دفتر بانک جهانی برای افغانستان در ادامه تأکید کرده‌است: «احتمال می‌رود تا اقتصاد افغانستان در آینده با سناریوهای مختلف مواجه گردد؛ در حالی که تمام سناریوها، به‌کمک‌های خارج از بودجه‌ی جامعه‌ی جهانی وابسته‌است؛ اما حرکت به‌سوی یک اقتصاد رو به‌رشد و پایدار، نیازمند اقدامات اداره‌ی مؤقت طالبان در راستای پیوستن دوباره‌ی این کشور به اقتصاد بین‌المللی، ایجاد فرصت‌های داخلی برای بخش خصوصی و ایجاد زمینه‌های کار برای مردم افغانستان می‌باشد.»

 

میلندا گود افزوده‌است: «برداشتن این گام‌ها، می‌تواند شامل پایان دادن به سیاست‌های محدود کننده‌ی جنسیتی، افزایش شفافیت در مصارف عامه و فراهم‌آوری خدمات، زمینه سازی برای بخش خصوصی به‌منظور سرمایه‌گذاری و رفع محدودیت‌های فعالیت مالی باشند.»

در همین حال، تحلیل‌گران اقتصادی به این باور اند که کاهش تولید ناخالص داخلی، میزان ناداری و گرسنگی را در کشور افزایش خواهد داد.

سید مسعود، استاد دانشگاه کابل می‌گوید: «وضعیت اقتصادی افغانستان در سال آینده، با رشد منفی ۳۰ تا ۳۵ درصد مواجه است و این یکی از نگران کننده‌ترین خبرها در چند دهه‌ی اخیر است. به‌همین خاطر من فکر می‌کنم در صورتی که ما این موانع را رفع کنیم، می‌توانیم از بدتر شدن وضعیت جلوگیری کنیم.»

این درحالی است که پیش از این اداره‌ی احصاییه و معلومات اعلام کرده‌است که تولید ناخالص داخلی افغانستان از ۲۰ میلیارد دلار، به‌ کمتر از ۱۵ میلیارد دلار رسیده‌است.

منبع: تلویزیون آمو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->