فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

درباره «آلفرد هیچکاک ایران» به بهانه سالروز درگذشتش

  • کد خبر: ۱۳۰۶۱۵
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۱
درباره «آلفرد هیچکاک ایران» به بهانه سالروز درگذشتش
ساموئل خاچیکیان یکی از کارگردان‌های نسل اول سینمای ایران است و به عقیده بسیاری از صاحبنظران به معنای واقعی کارگردانی و فرم را به سینمای ایران آورد.

گروه فرهنگ | شهرآرانیوز؛ معلوم نیست این اتفاق که می‌گویند هنگام مرگ همه صحنه‌های زندگی آدمیزاد مثل فیلمی از مقابل چشمانش عبور می‌کند، درباره ساموئل خاچیکیان هم درست است یا نه؟

خاچیکیان دو سال آخر عمرش را از آلزایمر رنج می‌برد و معلوم نیست در آن لحظات پایانی زندگی در ۳۰ مهر ۱۳۸۰ که احتمالا نگاهش بر روی نقطه‌ای خیره مانده بود، دقیقا کدام صحنه از زندگی‌اش را به یادآورده است؛ کودکی‌اش را که در یک خانواده ارمنی در تبریز می‌زیست، دوران دانشجویی‌اش را که به دلیل رشته تحصیلی‌اش یعنی باستان‌شناسی، به نقاط مختلف تاریخی  سفر می‌کرد یا  ۵۰ سال فیلمسازی‌اش را به وضوح دیده است؟!

شاید تقلایش را به خاطر اشتیاقی که روی چهره تماشاگران از دیدن فیلم‌های پرهیجان جنایی می‌دید، در عالم رویا دیده، شاید هم آن لحظه‌های ساکت و خلصه‌وارش را، وقتی با چشمانی تر، پای پرده سینما می‌نشست و نخستین اکران فیلمش را تماشا می‌کرد.

 

نگاهی به «آلفرد هیچکاک ایران»  به بهانه سالروز درگذشتش

ساموئل خاچیکیان که ۱۶ فروردین سال ۱۳۰۲ به این دنیا پا گذاشته بود، یکی از کارگردان‌های نسل اول سینمای ایران بوده است. بسیاری از صاحبنظران معتقدند او به معنای واقعی کارگردانی و فرم را به سینما آورد.

 

نگاهی به «آلفرد هیچکاک ایران»  به بهانه سالروز درگذشتش

او که ساخت فیلم‌های جنایی و معمایی را در سینمای ایران باب کرد، «آلفردهیچکاک ایران» لقب گرفت. اطرافیان و شاگردان خاچیکیان معتقدند او با آنچه در ذهن خودش داشت فیلم می‌ساخت برای همین خیلی وقت‌ها تدوین و فیلمبرداری را هم دست می‌گرفت تا آن شاکله مبهم ذهنی‌اش را شفاف کند.

 نور در فیلم‌های خاچیکیان حرف می‌زد و ساختار فرمی در فیلم‌های او برخلاف فیلم‌فارسی‌های رایج آن زمان حرف اول را می‌زد و خطی می‌کشید بین فیلم‌های عامه پسند روی پرده آن روزها با فیلم‌های خودش.

 

نگاهی به «آلفرد هیچکاک ایران»  به بهانه سالروز درگذشتش

خاچیکیان در طول سال‌های فعالیتش فیلم‌های زیادی ساخت که شامل پرفروش‌ترین فیلم پس از انقلاب (عقاب‌ها) هم می‌شود. فیلمی که در خاطر بسیاری از دهه پنجاهی‌ها و دهه شصتی‌ها مانده و هنوز هم از به یادآوردن صحنه‌های باشکوه آن فیلم هظ می‌برند. 

 اولین فیلم خاچیکیان با نام «بازگشت» در سال ۱۳۳۱ ساخته شد که می‌گوید جزو نمایشنامه‌هایی بوده که پس از نوشتن آن را به فیلم تبدیل کرده است؛ او نمایشنامه‌های بسیاری نوشته بود که تعداد از آن‌ها فیلم شدند.

در طول سال‌های فعالیت او هنرمندان زیادی همچون رضا بیک ایمانوردی، بهروز وثوقی، پوری بنایی، ناصر ملک مطیعی، محمدعلی فردین، جمشید هاشم پور و رضا رویگری در آثار او حضور داشته و مطرح شدند.

 

فیلمی از عیادت مسعود کیمیایی از ساموئل خاچیکیان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->