گلکسی S25 اولترا در تست مقاومت چگونه عمل می‌کند؟ + فیلم رفع اختلال ارتباط مشترکین همراه اول در برخی نقاط شرق کشور (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) هک کاربران واتس‌اپ تأیید شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) نگاهی به دستاوردهای تعاونی دانش‌بنیان انگاره فیزیک توس | دانش ایرانی؛ از زمین تا آسمان برنامه لیزر‌های فضایی ترامپ برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای چیست؟ اعتراف ایلان ماسک به کاستی خودروهای تسلا در رانندگی تمام‌خودکار تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا برای مُسکنی جدید فورزا هورایزن ۵ چه زمانی برای پلی استیشن ۵ منتشر می‌شود؟ خرید جدیدترین گوشی اپل، آیفون 16 از فروشگاه اسنپ یک شرکت انگلیسی اولین تماس تصویری ماهواره‌ای جهان را برقرار کرد تا چندماه دیگر سرویس روبوتاکسی تسلا در آستین تگزاس راه‌اندازی می‌شود دانش بنیان‌ها شهربازی هوشمند می‌سازند پژمان‌فر: بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها در راه است چرا زن‌ها کمتر از مردان از هوش مصنوعی ChatGP استفاده می‌کنند؟ چه چیزی ناگهان هوش مصنوعی چینی «دیپ‌سیک» را محبوب کرد؟ OpenAI: هوش مصنوعی چینی DeepSeek از مدل‌های رقبایش کپی کرده است واکنش مدیرعامل OpenAI به هوش مصنوعی چینی DeepSeek محدودیت ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) | ترافیک پرحجم در میدان انقلاب اسلامی و کوشش مشهد (۹ بهمن ۱۴۰۳) وزارت ارتباطات از وقوع اختلال در شبکه اینترنت کشور خبر داد (۸ بهمن۱۴۰۳) بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت عید مبعث + روش فعالسازی
سرخط خبرها

با وجود منع اسپیس ایکس، دانشمندان دانشگاه تگزاس از استارلینک GPS گرفته‌اند

  • کد خبر: ۱۳۰۷۱۹
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۳
با وجود منع اسپیس ایکس، دانشمندان دانشگاه تگزاس از استارلینک GPS گرفته‌اند
اگرچه مسئولان اسپیس ایکس از همکاری با محققان برای ارائه قابلیت GPS امتناع کرده‌اند، ولی دانشمندان دانشگاه تگزاس به تنهایی موفق شده‌اند چنین کارکردی را از ماهواره‌های استارلینک دریافت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز - استارلینک با بیش از ۳۰۰۰ ماهواره یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های ماهواره‌ای جهان را در اختیار دارد و می‌تواند علاوه بر ارائه اینترنت، کارکرد‌های بیشتری داشته باشد. یکی از این کارکرد‌ها ارائه سیستمی به عنوان جایگزین GPS است. اگرچه مسئولان اسپیس ایکس از همکاری با محققان برای ارائه این قابلیت امتناع کرده‌اند، ولی دانشمندان دانشگاه تگزاس به تنهایی موفق شده‌اند چنین کارکردی را از ماهواره‌های استارلینک دریافت کنند.

تاد هامفریز و تیمی از محققان دانشگاه تگزاس در عرض ۲ سال با استفاده از داده‌های موجود از استارلینک سیستمی ساخته‌اند که می‌تواند موقعیت فرد را با دقت ۳۰ متر مشخص کند. آن‌ها برای انجام این کار ابتدا یک ترمینال استارلینک خریدند و با اینترنت این شرکت شروع به پخش ۲۴ ساعته محتوا از یوتیوب کردند.

محققان سپس از یک آنتن برای شناسایی سیگنال‌های دنباله همگام‌سازی که به‌طور مرتب خودشان را تکرار می‌کنند، استفاده کردند. سرویس استارلینک با استفاده از این سیگنال‌ها ارتباط گیرنده‌های زمینی با ماهواره‌ها را حفظ می‌کند. این سیگنال‌ها در فاصله‌های زمانی دقیق فرستاده می‌شوند و در هر میلی‌ثانیه چهار دنباله سیگنالی ارسال می‌گردد. این رویکرد دقیقا مشابه سیستم‌های GPS است.

این داده‌ها در ترکیب با اطلاعات حرکت ماهواره‌های استارلینک، اطلاعاتی که اسپیس ایکس به‌صورت آنلاین منتشر می‌کند تا مانع از برخورد ماهواره‌های خود با ماهواره دیگر شرکت‌ها شود، اطلاعات منبع سیگنال‌ها و فاصله ماهواره‌ها با پایانه زمینی، به کاربر اجازه می‌دهد تا موقعیت خود را بیابد.

هامفریز می‌گوید اگر اسپیس ایکس با ما همکاری کند، آن‌ها می‌توانند دقت این سیستم را به کمتر از ۱ متر برسانند. گفتنی است که دقت سیستم‌های GPS در کاربرد‌های نظامی به چند میلی‌متر می‌رسد.

با این حال، اتکا به دنباله‌های همگام‌سازی با ریسک‌های امنیتی همراه است، چون حالا همه می‌دانند که این سیگنال‌ها چه شکلی هستند و در نتیجه تلاش خواهند کرد تا آن‌ها را برای اهداف خود جعل کنند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->