گوگل تمام ابزارهای هوش مصنوعی‌اش را در Gemini Enterprise جمع کرد کشف شواهد جدیدی از وجود اقیانوس باستانی در مریخ چین تبدیل به بزرگ‌ترین تولیدکننده ربات‌های صنعتی جهان شد نمایش شگفت‌انگیز سه دنباله‌دار زمردین در آسمان شب پاییز ۱۴۰۴ + تاریخ و بهترین مکان رصد در ایران قطع دسترسی به اینستاگرام، فیس‌بوک و تیک‌تاک در افغانستان | فیلترینگ گسترده اینترنت توسط طالبان سقف قانونی سود موبایل‌فروشان از فروش گوشی چقدر است؟ برندگان نوبل شیمی ۲۰۲۵ اعلام شدند: مبدعان روش‌های نوآورانه‌ در طراحی و سنتز کاتالیزورهای فعال و پایدار ارزان‌ترین نسخه تسلا مدل Y رونمایی شد | تغییرات جدید برای جذب مشتریان اقتصادی دلایل اصلی خرابی زودهنگام مودم چیست؟ دومین درخشش پیاپی گوگل در نوبل فیزیک | تقدیر از پیشگامان محاسبات کوانتومی سامانه اعتراض آنلاین به جریمه‌های رانندگی راه‌اندازی شد احتمال بروز اختلال موقت در بخشی از شبکه ارتباطی خراسان رضوی در بامداد پنجشنبه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) تقدیر اینستاگرام از برترین و نوآورترین محتواسازان با Rings Award ایلان ماسک: سال آینده یک بازی تولیدشده با هوش مصنوعی منتشر خواهیم کرد گوگل برای هک هوش مصنوعی جمینی جایزه ۲۰ هزار دلاری تعیین کرد آیا کابل شارژ هم از جعبه گوشی‌ها حذف خواهد شد؟ برندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۵ اعلام شدند: کاشفان تونل‌زنی کوانتومی ماکروسکوپی و کوانتیزاسیون انرژی ChatGPT به ۸۰۰ میلیون کاربر هفتگی رسید | رشد بی‌سابقه در کمتر از دو سال گوگل: با محدودکردن نصب برنامه‌های اندروید از منابع غیررسمی به امنیت کاربران کمک می‌کنیم آیا قطع ارتباط با ماهواره‌های هدهد و کوثر به دلیل خرابکاری بوده است؟ برندگان جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۵ معرفی شدند: کاشفان سلول‌های تنظیم‌کننده سیستم ایمنی بدن
سرخط خبرها

با وجود منع اسپیس ایکس، دانشمندان دانشگاه تگزاس از استارلینک GPS گرفته‌اند

  • کد خبر: ۱۳۰۷۱۹
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۳
با وجود منع اسپیس ایکس، دانشمندان دانشگاه تگزاس از استارلینک GPS گرفته‌اند
اگرچه مسئولان اسپیس ایکس از همکاری با محققان برای ارائه قابلیت GPS امتناع کرده‌اند، ولی دانشمندان دانشگاه تگزاس به تنهایی موفق شده‌اند چنین کارکردی را از ماهواره‌های استارلینک دریافت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز - استارلینک با بیش از ۳۰۰۰ ماهواره یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های ماهواره‌ای جهان را در اختیار دارد و می‌تواند علاوه بر ارائه اینترنت، کارکرد‌های بیشتری داشته باشد. یکی از این کارکرد‌ها ارائه سیستمی به عنوان جایگزین GPS است. اگرچه مسئولان اسپیس ایکس از همکاری با محققان برای ارائه این قابلیت امتناع کرده‌اند، ولی دانشمندان دانشگاه تگزاس به تنهایی موفق شده‌اند چنین کارکردی را از ماهواره‌های استارلینک دریافت کنند.

تاد هامفریز و تیمی از محققان دانشگاه تگزاس در عرض ۲ سال با استفاده از داده‌های موجود از استارلینک سیستمی ساخته‌اند که می‌تواند موقعیت فرد را با دقت ۳۰ متر مشخص کند. آن‌ها برای انجام این کار ابتدا یک ترمینال استارلینک خریدند و با اینترنت این شرکت شروع به پخش ۲۴ ساعته محتوا از یوتیوب کردند.

محققان سپس از یک آنتن برای شناسایی سیگنال‌های دنباله همگام‌سازی که به‌طور مرتب خودشان را تکرار می‌کنند، استفاده کردند. سرویس استارلینک با استفاده از این سیگنال‌ها ارتباط گیرنده‌های زمینی با ماهواره‌ها را حفظ می‌کند. این سیگنال‌ها در فاصله‌های زمانی دقیق فرستاده می‌شوند و در هر میلی‌ثانیه چهار دنباله سیگنالی ارسال می‌گردد. این رویکرد دقیقا مشابه سیستم‌های GPS است.

این داده‌ها در ترکیب با اطلاعات حرکت ماهواره‌های استارلینک، اطلاعاتی که اسپیس ایکس به‌صورت آنلاین منتشر می‌کند تا مانع از برخورد ماهواره‌های خود با ماهواره دیگر شرکت‌ها شود، اطلاعات منبع سیگنال‌ها و فاصله ماهواره‌ها با پایانه زمینی، به کاربر اجازه می‌دهد تا موقعیت خود را بیابد.

هامفریز می‌گوید اگر اسپیس ایکس با ما همکاری کند، آن‌ها می‌توانند دقت این سیستم را به کمتر از ۱ متر برسانند. گفتنی است که دقت سیستم‌های GPS در کاربرد‌های نظامی به چند میلی‌متر می‌رسد.

با این حال، اتکا به دنباله‌های همگام‌سازی با ریسک‌های امنیتی همراه است، چون حالا همه می‌دانند که این سیگنال‌ها چه شکلی هستند و در نتیجه تلاش خواهند کرد تا آن‌ها را برای اهداف خود جعل کنند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->