سیدمهرداد امیرکلالی | شهرآرانیوز، اگر نگوییم نقطه صفر مرزی، قطعا حاشیه ایترین حاشیه در منطقه ۷ شهرداری مشهد خواهد بود؛ محلهای با هویت غنی تاریخی که این روزها از نبود بسیاری از امکانات رنج میبرد. زمینهای رها شده، زمینهای بایر یا اراضی رها؛ چه فرقی دارد که کدام یک از این تعابیر به کار برود؟! مهم تأمل در این موضوع است که حالا اولین درخواستی که ساکنان رباط طرق در بیان معضلات شهری خود به طور مشترک بر روی آن توافق نظر دارند سامان دهی اراضی رها شدهای است که اتفاقا خیلی از آنها دارای مالک حقیقی یا حقوقی است که این روزها تجمع خاک و نخاله، بروز و ظهور گردوخاک و گل ولای در فصل بارش و از همه مهمتر مرکز ثقل تجمع معتادان متجاهر تنها بخشی از تبعات اجتماعی وجود این معضل است.
تا چشم کار میکند زمین رهاشده وجود دارد، به گونهای که در هرکوچه دست کم یک مورد از اراضی رها صدای شهروندان را به گلایه تبدیل کرده است. رباط طرق که در انتهاییترین محدوده خدمات شهری منطقه ۷ شهری قرار دارد بیشتر از بافت مسکونی، زمینهای رها را در دل خود جای داده است. زمینهایی که عمدتا یا در اختیار برخی ارگانهای دولتی هستند یا اگر هم مالک شخصی دارند، بدون تفاوت به بروز معضلات اجتماعی اش، رها شده اند. معضل اصلی مورد بررسی در تریبون مردمی این هفته صدای مردم همراه با شهردار منطقه ۷ مشهد واکاوی و بررسی این زمین هاست که اتفاقا سرانجام هم با دستور اکید وحید برجسته نژاد در مواجهه با شهروندان ختم به خیر شد و دستور سامان دهی گرفت.
نادری از فعالان اجتماعی رباط طرق است. او درباره زمینهای رهاشده میگوید: تعداد اراضی رها در رباط طرق زیاد است و به محلی برای تخلیه نخالههای ساختمانی تبدیل شده است و همچنین گردوخاک زیادی را به داخل منازل شهروندان میآورد و آسایش را از اهالی سلب کرده است. در کوچه پس کوچههای این منطقه به ازای هر چند خانه مسکونی یک زمین رها وجود دارد که متراژش زیاد است. لطفا شهرداری دیوارهایی دور این زمینها تعبیه کند که از این وضعیت خارج شود.
محمدی، یکی دیگر از شهروندان، در این تریبون مردمی همراه ماست. او بیان میکند: جویهای آب کوچه طرق ۱۵ مملو از فاضلاب خانگی است و پلهایی که مردم برای ورود خودروشان به منازل احداث کرده اند در مسیر جوی قرار دارد و باعث میشود آبراهه باریکتر شود.
این شهروند ادامه میدهد: از طرفی شیب کوچه برای سرازیر شدن پساب خانگی مناسب نیست و باعث میشود که پساب راکد در جوی بماند و بوی تعفن ایجاد کند.
این شهروند با بیان اینکه در انتهای طرق ۱۵ ساخت وساز غیرقانونی تخریب، اما نخالههای این ساختمان رها شده است میگوید: بخش کوچکی از پارک ثامن در انتهای این کوچه از لحاظ رسیدگی وضعیت مناسبی ندارد که شهرداری باید اقدامی اساسی برای بهبود این وضعیت انجام دهد.
رجبیان، یکی دیگر از ساکنان رباط طرق، با اشاره به ساختمان متروکه شهرداری در پارک ثامن میگوید: یک ساختمان بلااستفاده متعلق به شهرداری منطقه در پارک ثامن وجود دارد. در محله، فرهنگ سرایی برای اهالی وجود ندارد که از آن استفاده فرهنگی تبلیغی شود. از شهردار تقاضا داریم این ساختمان به یک مرکز فرهنگی تبدیل شود.
خانم صباغیان، از ساکنان طرق ۵، میافزاید: در این کوچه و در فرعی شهید عباسی یک، پستی وبلندیهای زیادی وجود دارد که موقع بارندگی، آبهای سطحی را در گوشه وکنار درب منازل جمع میکند. باید به سختی از خانه خارج شویم. باتوجه به فصل شروع بارش ها، شهرداری فکری به حال ساکنان این کوچه کند.
شهردار منطقه ۷ مشهد در این بازدید و در پاسخ به درخواستهای شهروندان بیان میکند: در همین تریبون و به درخواست شهروندان موضوع سامان دهی زمینهای رهاشده در رباط طرق در دستور کار قرار گرفت. این دستور به همکاران خدمات شهری و فنی اجرایی منطقه صادر شد تا از برخی از زمینها که امکان تسطیح دارند، به عنوان پارکینگ استفاده شود. زمینهای رها شده زیادی در سطح این محله وجود دارد که بیشتر این زمینها دارای مالک حقیقی یا حقوقی است.
وحید برجسته نژاد با بیان اینکه برای برخی دیگر از زمینها نیوجرسی کوتاه نصب خواهیم کرد میافزاید: با اجرای این کار، امکان تجمع معتادان وجود ندارد و قابلیت کنترل این زمینها فراهم میشود.
شهردار منطقه ۷ درباره مشکلات شیب جوی آب در طرق ۵ میگوید: باتوجه به اجرای طرح اگو باوجود تأکیدی که داشتیم، برخی از شهروندان از اتصال انشعاب فاضلاب فرعی به خط اصلی استنکاف کردند و قرار شد با هماهنگی اداره بهداشت و قوانین لازم الاجرا، اخطارهای لازم به این ساکنان داده شود.
برجسته نژاد بیان میکند: با این کار خروج پساب فاضلاب در معابر مرتفع میشود. از طرف دیگر اصلاح شیب و قلع پلهای در مسیر جوی آب توسط همکاران شهرداری اجرا میشود، اما قبل از آن باید لوله گذر آب احداث شود. باید مردم همراهی کنند.
او بیان میکند: دو ملک تصرفی در انتهای طرق ۱۵ وجود داشت که اخیرا با توجه به دستوری که از معاون دادستان اخذ کردیم، توانستیم رفع تصرف کنیم و قرار شد که نخالههای بازمانده از تخریب جمع آوری شود.
شهردار منطقه ۷ مشهد میافزاید: ساختمان مخروبه رها شده در پارک ثامن قرار است به مرکز رویش تبدیل شود. با توجه به هماهنگیهای قبلی، به زودی مسائل مربوط به استحکام بنا، انشعابات و اشکالات ساختمان رفع میشود و امیدواریم با اخذ اعتبارات ویژه سازمان بازآفرینی، امسال مرکز رویش را در همین مکان راه اندازی کنیم. این مرکز قرار است در حوزه فرهنگی، توانمندسازی مشاغل و آموزش کسب مهارت فعالیت داشته باشد.