توصیه‌های طب سنتی برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا در پاییز چرا گاهی شکم باد می‌کند؟ | نفخ شکم، نشانه‌ بیماری یا تغذیه نادرست؟ چرا استرس و اضطراب وزن ما را افزایش می دهد؟ اطلاعیه جدید تأمین‌اجتماعی برای مستمری‌بگیران و بازنشستگان (۱۰ مهرماه ۱۴۰۴) «سیگار» شایع‌ترین عامل بیماری‌های ریوی و سرطان ریه اجرای طرح‌های ملی موفق مدیریت مصرف آب در مشهد | انتقال پساب به غرب شهر راه نجات دشت مشهد مشکلات بیمه تکمیلی و درمان بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان از اصلی‌ترین دغدغه‌هاست هر نخبه، یک سنگر در دفاع از ایران «پرواز  اندیشه ها» به  جای «فرار مغزها» چالش های جذب استعدادهای برتر در  دستگاه های اجرایی | شایسته‌سالاری با توان نخبگان پیش‌بینی بارش باران و رعدوبرق در برخی استان‌های کشور (۱۰ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ گوشی قاپ جوان توسط ماموران کلانتری خواجه ربیع مشهد | مهاجرت، نقطه آغاز یک سقوط ۸ نفر از هر ۱۰۰ نفر جمعیت ایران در سن بالای ۶۵ سال هستند | جوان‌ترین و پیرترین استان‌های کشور کدامند؟ واژگونی قایق مسافربری در نیجریه با ۲۶ کشته آیین نکوداشت فعالان و پیشکسوتان صنعت گردشگری خراسان رضوی برگزار شد| ۶۰درصد اقتصاد استان در بخش خدمات زیارت است + فیلم ثابت ماندن در هر وضعیتی برای مدت طولانی مضر است خرس قهوه‌ای دنا شکار و به آتش کشیده شد! هشدار پلیس فتا درباره شگرد جدید مجرمان سایبری با ابلاغیه جعلی ناخوانا زنان، قربانی اصلی سکته‌های قلبی در استان | طرح غربالگری بیماری‌های قلبی در مراکز بهداشت اجرا می‌شود دادستان مشهد: مزاحمت‌های تلفنی برای سازمان‌های امدادی بین ۱۵ روز تا ۳ ماه حبس خواهد داشت ایست قلبی دانش‌آموز ۱۴ ساله در مدرسه منجر به مرگ او شد | توضیحات رئیس اورژانس درمورد حادثه (۹ مهر ۱۴۰۴) تور گردشگری خودروهای کلاسیک در کاخ نیاوران برگزار می‌شود زرندی: ایمنی ساختمان‌های شهری مصداق رسیدگی به حقوق عامه است چرا بیماران ارتودنسی باید بیشتر به بهداشت دهان توجه کنند؟ وزیر بهداشت خبر داد: توزیع یک و نیم میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا تلاشی برای ایجاد حال خوب در سالمندان | سرانه هر نفر در مراکز نگهداری سالمندان کفاف مخارج آن‌ها را نمی‌دهد  از سرگیری فعالیت و امکانات آموزشی صداوسیما برای ترویج عدالت آموزشی + ویدئو استاندار خراسان رضوی: شهرداری مناطق تاریخی در استان تشکیل می‌شود | پروژه پردیس تئاتر مشهد، روی میز بخش خصوصی دو تریلیون دلار، گردش مالی سالیانه گردشگری در دنیا | همه در حوزه گردشگری تکلیف دارند
سرخط خبرها

علت کمبود دارو چیست؟

  • کد خبر: ۱۳۰۹۸۹
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۶
علت کمبود دارو چیست؟
با افزایش هزینه‌های تولید، تولیدکنندگان دارو نیز با مشکل روبه‌رو شده‌اند و تولید برای آنان صرفه اقتصادی ندارد. همچنین، برخی کارخانه‌های تولید دارو هم از نقدینگی لازم برای تولید برخوردار نیستند و به همین دلیل میزان تولیداتشان کم شده است.

سعید کریم‌پور | شهرآرانیوز؛ بازار نابسامان دارو گویا بنای بسامان‌شدن ندارد و قرار نیست ماجرای کمبود برخی دارو‌ها در داروخانه‌های شهر پایانی داشته باشد؛ هرازگاهی یکی از کمبود دارو‌های جانبازان می‌گوید و دیگری از نایاب‌شدن آنتی‌بیوتیک‌های کودکان، گاهی هم کمبود سرم سوژه رسانه‌ها می‌شود.

موضوعی که به‌گفته رئیس انجمن داروسازان خراسان‌رضوی ریشه‌هایش را باید در تغییر قیمت ارز و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی جست. با تغییر قیمت ارز و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، تفاوت قیمت‌ها سبب شد نرخ دارو به وضعیت کنونی برسد. البته باید توجه کرد به‌دلیل مشکلات اقتصادی بین‌المللی قیمت جهانی دارو نیز افزایش داشته و مشکلات جهانی نیز بر این مسئله اثرگذار بوده است.

علیرضا شهریاری در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز ادامه داد: از دیگر سو، با افزایش هزینه‌های تولید، تولیدکنندگان دارو نیز با مشکل روبه‌رو شده‌اند و تولید برای آنان صرفه اقتصادی ندارد. همچنین، برخی کارخانه‌های تولید دارو هم از نقدینگی لازم برای تولید برخوردار نیستند و به همین دلیل میزان تولیداتشان کم شده است.

شهریاری مشکلات مربوط به سازمان تأمین اجتماعی و تصویه‌نکردن بدهی آن با داروخانه‌ها را دلیل دیگر نابسامانی بازار دارو دانست و اضافه کرد: نمونه دیگر، بیمه دی است که هفت‌ماهی می‌شود مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت نکرده است و درپی آن، جانبازان نیز گرفتار کمبود دارو شده‌اند.

وی در بخش دیگری از این گفتگو با تأیید کمبود برخی دارو‌ها برای کودکان بیان کرد: این موضوع نیز دلایلی متعدد دارد که توزیع تحمیلی دارو به‌وسیله شرکت‌های توزیع‌کننده یکی از این دلایل است. درواقع این شرکت‌ها در ازای یک دارو، خرید چند قلم داروی دیگر را نیز به داروخانه‌ها تحمیل می‌کنند.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی ادامه داد: افزایش قیمت مواد اولیه، خواب مواد اولیه در گمرکات و مابه‌التفاوت قیمت ارز از دیگر مشکلاتی است که به این مسئله دامن زده است و پیش‌تر درباره آن گفته شد. اکنون ۲ میلیون دلار مواد اولیه تولید دارو در گمرک متوقف مانده است.

شهریاری تصریح کرد: البته مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفته است عوارض گمرکی ناشی از مابه‌التفاوت ارزش‌افزوده را بکاهد و آن را برای دارو نیز به یک‌درصد برساند. این عوارض برای کالا‌های اساسی یک‌درصد تعیین شده است.

او درباره کمبود سرم نیز گفت: جایگاه عرضه سرم در داروخانه نیست، اما عرضه آن به‌شکل کنونی سبب مصرف بی‌رویه آن شده است. کرونا نیز سبب افزایش مصرف آن و کمبود سرم شده بود، اما به‌نظر می‌رسد میزان مصرف سرم درحال کاهش است.

افزایش تقاضا برای دارو

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز در گفتگو با شهرآرانیوز، کمبود دارو در شهر را تأیید کرد و با اشاره به افزایش بیماری‌های فصلی اظهار کرد: تقاضا برای دارو افزایش یافته است و موجودی‌های فعلی پاسخگوی ما نیست. از سوی دیگر، تولید برخی دارو‌ها در داخل کشور کاسته شده است و این مسئله باید از سوی سازمان غذا و داروی کشور پاسخ داده شود.

ناصر وحدتی ادامه داد: در هفت ماه گذشته کمبود‌هایی در تأمین بسیاری از دارو‌ها به‌ویژه دارو‌های تولید داخل داشتیم، اما دلیل کاهش تولید بر ما هم پوشیده است. گفته می‌شود برخی مشکلات دارویی تا هفته آینده برطرف خواهد شد.

او با اشاره به طرح «دارویار» درباره احتمال کمبود دارو به‌دلیل اجرای این طرح بیان کرد: اصلاح قیمت‌ها براساس طرح دارویار انجام شده و سازمان برنامه و بودجه، پول این طرح را پرداخت کرده است و بنابراین مشکلی در این طرح نیست.
وحدتی خاطرنشان کرد: اکنون سازمان تأمین اجتماعی به‌علت طلب ۴۰۰هزار میلیارد تومانی‌ای که از دولت‌های پیشین تاکنون دارد، مشکلاتی را در پرداخت بموقع حق بیمه به حوزه دارو به وجود آورده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->