۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی بروکر آلپاری با بروکر‌های دیگر: مقایسه کامل آخرین جزئیات از واریز سود سهام عدالت (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش بورس در اولین روز هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ اسفند ۱۴۰۳) حدود یک‌سوم صنایع باارزش ایران در خراسان رضوی هستند | سهم استان از سبد مالیاتی کشور کمتر از یک درصد است زمان مرحله دوم پیش فروش سکه مشخص شد + جزئیات خطوط مترو و اتوبوس‌رانی مشهد فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در روز تشییع پیکر سید مقاومت، رایگان است قیمت حلیم و شله در ایام ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ در مشهد اعلام شد تمدید تغییر ساعات کاری بانک‌ها تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ خرید قسطی خودرو تا قبل از نوروز ۱۴۰۴
سرخط خبرها

وقتی سوء مدیریت رمق از صنعت فرش دستباف می‌گیرد

  • کد خبر: ۱۳۱۲۳۳
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۴
وقتی سوء مدیریت رمق از صنعت فرش دستباف می‌گیرد
فعالان بازار فرش می گویند روزگار سیاه فرش ایران یک شبه فرا نرسیده و علاوه بر تحریم، سوء مدیریت هم رمق این صنعت بومی و توان رقابت آن را گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، برای مثال آمارهایی که ترکیه یکی از رقبای ایران از صادرات فرش خود در ۹ ماهه سال ۲۰۲۲ ارائه کرده نشان می‌دهد ترک‌ها نزدیک به ۲ میلیارد دلار صادرات فرش داشته اند. فعالان بازار فرش می گویند روزگار سیاه فرش ایران یک شبه فرا نرسیده و علاوه بر تحریم، سوء مدیریت هم رمق این صنعت بومی و توان رقابت آن را گرفته است.

فاطمه رجبی کارشناس صنعت فرش دستباف درباره علت عقب افتادن شدید ایران از رقبا در بازارهای جهانی می‌گوید: علت این وضعیت را باید در دو مورد جستجو کرد. یکی این که همان طور که همه می دانیم تحریم، مراودات مالی و بانکی با کشور ما را بسیار سخت کرده است. صادرکنندگان فرش برای تبادل مالی با کشورهای اروپایی مثل آلمان ، انگلیس، سوییس و ... که مقصد اصلی صادرات فرش ایران بود با مشکلات شدید دست و پنجه نرم می کنند و این مشکلات باعث می‌شود که حتی صادرکنندگان شناخته شده کشور ما که سالهاست در این کشورها نمایندگی دارند برای تبادل با ایران به مشکل برخورد کنند. طبعا ترکیه چنین مشکلی ندارد و به راحتی در حال داد و ستد با کشورهای اروپایی و آمریکا است. از طرفی سوء مدیریت در تجارت خارجی ایران نیز به این موضوع دامن می زند به نحوی که وقتی سیاست گذاران با قراردادن شرط تعهدات ارزی برای صادرکنندگان مانع ایجاد می کنند میزان صادرات هر سال کمتر می شود و اکنون به یک دهم نسبت به یک دهه قبل رسیده است. صادرکنندگان مدتهاست خواستار حذف مصوبة تعهد ارزی بانک مرکزی شده اند اما به این درخواست رسیدگی نمی شود.

استفاده بهینه از رویدادها و نمایشگاه ها نمی شود

این کارشناس صنعت فرش با اشاره به ضعف متولیان ومدیران این صنعت می افزاید: ما حتی در برنامه ریزی رویدادهای بسیار قدیمی و تاثیرگذار صنعت فرش کشور مثل نمایشگاه بین المللی فرش تهران هم ضعیف عمل می کنیم و این رویداد هر سال ناهماهنگ تر برگزار می شود.

حضور ما در نمایشگاه های کشورهایی مثل چین می تواند به صادرات فرش ایران کمک کند و دولت باید در این زمینه با صادرکنندگان تعامل بهتری داشته باشد اما متاسفانه افرادی در دولت به عنوان نماینده صنعت فرش کشور حضور دارند که با این صنعت و اقتضائات رشد آن هماهنگی و تناسبی ندارند.

فراموشی جای حمایت از قالیبافان را گرفته است

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های تولیدکنندگان فرش دستباف ایران نیز اخیرا در گفتگو با رسانه‌ها بابیان اینکه یکی از موانع مهم صنعت فرش ، بیمه نشدن قالیبافان است گفت:از سال۹۲ تأمین اجتماعی بیمه جدید نداشته است.

حدود ۲۲۰ هزار نفر در کل کشور بیمه شده داریم, با توجه به برگزار نشدن نمایشگاههای فرش و عدم جلب توجه تجار خارجی، افزایش قیمت مواد اولیه و بحران کرونا نیاز است که حمایت بیشتری از تولید و صادرات فرش صورت گیرد.

منبع: آرمان امروز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->