دستور اخراج همه اتباع غیرمجاز از کشور صادر شد (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد، پدیده غالب جوی در سطح استان ۴ پروتکل بهزیستی برای حفاظت از سلامت روان کودکان تحت پوشش در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی عبور دومین هواپیمای خارجی از آسمان ایران (۶ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش‌های ۵روزه در ۱۰ استان (۶ تیر ۱۴۰۴) آزمون جامع دکتری در دانشگاه آزاد حذف نشده است ۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی
سرخط خبرها

کدام افراد در اولویت اعزام به حج ۱۴۰۲ قرار دارند؟

  • کد خبر: ۱۳۱۷۲۴
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۱
کدام افراد در اولویت اعزام به حج ۱۴۰۲ قرار دارند؟
معاون سازمان حج و زیارت آخرین روند مذاکرات با عربستان برای اعزام زائران ایرانی به حج تمتع ۱۴۰۲ را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، براساس مصوبه سازمان کنفرانس اسلامی، سهمیه هر کشور برای حج تمتع، یک هزارم جمعیت آن کشور است که سهم ایران در سال‌های اخیر میانگین ۸۵ هزار نفر بود. این سهمیه در سال ۱۳۹۹ به ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر رسیده بود که به دنبال همه‌گیری کرونا و درحالی‌که حدود ۷۴ هزار نفر در ایران برای حج تمتع ثبت‌نام و بخشی از هزینه آن را واریز کرده بودند، ‌ حج تمتع با تصمیم عربستان لغو شد.

درسال ۱۴۰۰ عربستان همچنان حج را بدون حضور زائران خارجی و با حدود ۱۰ هزار زائر مقیم این کشور برگزار کرد و به این ترتیب زائران کشورهای دیگر، از جمله ایران به مدت دو سال از حج تمتع محروم شدند.

سال ۱۴۰۱ با کمرنگ شدن اثرات ویروس کرونا در جهان، عربستان سهمیه کشورها را تقریبا به نصف رساند و این مراسمِ واجب دینی را با یک میلیون نفر برگزار کرد که ۸۵۰ هزار نفر آن‌ها از خارج عربستان بودند. سهمیه ایران در آن سال ۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر بود که سازمان حج و زیارت اولویت را به زائرانی داد که در سال ۱۳۹۹ ثبت‌نام و هزینه این سفر را واریز کرده بودند. هرچند عربستان شرایط سختگیرانه‌ای را در حج گذشته اعمال کرده بود و فقط به زائران کمتر از ۶۵ سال که کامل واکسینه شده بودند اجازه این سفر را داد.

وضعیت حج تمتع در سال ۱۴۰۲ هنوز نامعلوم است، مذاکرات کشورها با وزارت حج عربستان آغاز نشده و سهمیه‌ای حج پیش‌رو نیز همچنان نامشخص  است. با این وجود، معاون سازمان حج و زیارت می‌گوید:‌ «اولویت در حج آینده با ودیعه‌گذارانی است که در سال ۱۳۹۹ ثبت‌نام کرده‌اند»؛ همان افرادی که سه دوره از حج جا مانده‌اند.

اکبر رضایی ـ معاون سازمان حج و زیارت ـ با بیان این‌که در حال حاضر حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نوبت اعزام به حج تمتع هستند که این متقاضیان در سال‌های ۸۶ و قبل از آن ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: فعلا نمی‌توان میزان سهمیه ایران را اعلام کرد، اما پس از انجام مذاکرات حج و تعیین سهمیه قطعی در چارچوب شرایط تعیین شده، اولویت اعزام اعلام می‌شود.

او در ادامه، تمام دارندگان فیش‌های حج تمتع را، فارغ از این‌که در سال آینده قصد تشرف به حج دارند یا خیر، فراخواند تا در سامانه Reserve.haj.ir اطلاعات خود را تکمیل و به‌روز رسانی کنند، افزود:‌ در صورتی که فردی اطلاعات خود را به‌روزرسانی نکند، زمینه اطلاع‌رسانی از سوی سازمان حج و زیارت نخواهد بود، اما با تکمیل اطلاعات در جریان اطلاعیه‌ها و اخبار مهم مربوط به حج قرار خواهند گرفت.

معاون سازمان حج و زیارت در این‌باره توضیح داد: صاحبان تعدادی از فیش‌های حج تمتع فوت کرده‌اند و خانواده آن‌ها معمولاً فیش را در اختیار یکی از اعضای خانواده برای انجام حج قرار داده است، انتشار فراخوان تکمیل اطلاعات دارندگان فیش‌های حج تمتع به این دلیل است که اطلاعات دقیقی از صاحبان فیش‌های حج داشته باشیم تا بتوانیم برای این سفر برنامه‌ریزی کنیم.

او افزود:‌ برای برخی از متقاضیان به دلیل جابه‌جایی شهر یا استان محل سکونت، امکان برنامه‌ریزی‌ برای اعزام و آموزش وجود ندارد و اطلاع‌رسانی در بستر شبکه‌های مختلف برای آینده را دچار مشکل می‌کند، بنابراین ضروریست که تمام ودیعه‌گذاران اطلاعات خود به‌روز رسانی کنند.

معاون سازمان حج و زیارت گفت: نیاز است همه دارندگان فیش‌های حج تمتع، اطلاعات خود از جمله شماره تلفن همراهشان را در سامانه ثبت و بروز کنند. این به‌روز رسانی به منظور ارسال به موقع پیام‌ها و اطلاعیه‌ها مربوط به حج برای متقاضیان است.

رضایی بیان کرد:‌ سازمان حج و زیارت بانک اطلاعاتی ودیعه‌گذران و اعداد و ارقام و اطلاعات افرادی که حتی سال ۶۰  ثبت‌نام کرده‌اند را در اختیار دارند، اما به‌روزرسانی اطلاعات مهم است؛ چرا که ثبت‌نام‌های جاری که از سال ۷۷ اغاز شده به‌گونه‌ای است که نیاز به روزرسانی اطلاعات دارد تا برنامه‌ریزی‌ها در حوزه اعزام، آموزش و اطلاع‌رسانی دقیق‌تر انجام شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->