میگویند قاتل تیم پرطرفدار خیبر خرمآباد است. برخیها مدعی هستند که فوتبال لرستان را با سیاستهای غلط به نابودی کشاند و برخی دیگر میگویند یک مدیر توانمند و بیحاشیه است. هر چه باشد، حیدر بهاروند برای فوتبالیها چهرهای کاملا ناشناخته است و کسی نمیداند چگونه سر از فدراسیون درآورد. مردی که چند ماه قبل بعد از افتضاح فینال جام حذفی در اهواز از سمت رئیس سازمان لیگ اخراج شد و بعد دوباره به این مسئولیت برگشت! حالا ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به دست هم دادهاند تا بشود رئیس فدراسیون فوتبال ایران. مسئولیتی که اگر نگوییم از وزارت بالاتر است، چیزی کمتر از آن ندارد. حیدر بهاروند حالا چه آنگونه که موافقانش میگویند مدیری بیحاشیه است و چه آنطورکه مخالفانش مدعی هستند توانمندی اداره فدراسیون مهم فوتبال را ندارد، از امروز مهمترین چهره اجرایی فوتبال کشور شده و مسئولیتی بس دشوار را پذیرفته است. آیا او اینقدر خوششانس هم هست که همانطوری که ناگهان به فدراسیون آمد و سرپرست شد، مشکلات ریز و درشت پیش روی اکنون فوتبال هم حل شود؟ این پرسشی است که زمان بهترین پاسخ را به آن میدهد.
بهاروند؛ خروجی جلسه با وزیر وزرش
کمتر از ۲۴ ساعت بعد از استعفای مهدی تاج، جلسات اضطراری در فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش نتیجه داد و خروجی این جلسه انتخاب حیدر بهاروند بهعنوان جانشین تاج بود. بعد از اینکه مهدی تاج اعلام کرد به دلیل بیماری نمیتواند به ادامه کار در فدراسیون فوتبال بپردازد، وضعیت عجیبی برای جانشینی او پیش آمده بود. طبق اساسنامه فدراسیون، بعد از کنارهگیری رئیس فدراسیون، طبق قاعده باید نایبرئیس اول جانشین او شود، اما مشکل اینجا بود که نایبرئیس اول فدراسیون، یعنی علی کفاشیان، چند ماهی است که استعفا کرده و محمود اسلامیان که جانشین او شده، فقط «سرپرست نایبرئیس» است و باز طبق اساسنامه، اسلامیان هم نمیتوانست بهطور موقت جایگزین تاج شود. وضعیت وقتی پیچیدهتر شد که کفاشیان بهطور رسمی و کتبی استعفا نکرده بود و برخی منابع میگفتند او هم میتواند طبق قانون، بار دیگر به صندلی ریاست فدراسیون (ولو بهصورت موقت) برگردد. عاقبت در جلسه دیروز که میان اعضای هیئترئیسه فدراسیون برگزار شد، این حیدر بهاروند بود که با نظر اعضا بهعنوان گزینه سرپرستی فدراسیون معرفی شد. جالب اینکه اعضای هیئترئیسه ابتدا جلسهای در فدراسیون تشکیل دادند، اما، چون به نتیجهای نرسیدند، همگی به دفتر وزیر ورزش رفتند و در نهایت خروجی جلسه دوم با شخص اول ورزش کشور، حیدر بهاروند شد که ظاهرا تنها کسی است که طبق قانون و اساسنامه فیفا میتواند سرپرست شود و لاغیر.
مسئله مجمع
حیدر بهاروند حالا سکاندار فدراسیون فوتبال شده، اما مهمترین کار او طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال که بر طبق قوانین فیفاست، تشکیل مجمع برای انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال است. گفته میشود بعضی از اعضای هیئترئیسه ترجیح میدهند انتخابات به بهار سال ۹۹ موکول شود و در جلسه سالیانه مجمع عمومی، رئیس فدراسیون انتخاب شود، اما اصرار وزارت ورزش بر آن است که انتخابات هرچه زودتر (پیش از پایان سال ۹۸) برگزار شود تا هرچه سریعتر وضعیت فدراسیون فوتبال مشخص شود. چه انتخابات فدراسیون فوتبال در اسفند ۹۸ برگزار شود و چه اردیبهشت ۹۹، آنچه مشخص است، این است که بهاروند از امروز بهعنوان سرپرست فدراسیون فوتبال مشغول به کار میشود و باید در اولین گام وضعیت نیمکت تیم ملی را مشخص کند و هرچه سریعتر جانشین مارک ویلموتس را انتخاب کند.
توضیح هیئترئیسه فدراسیون فوتبال درباره انتخاب بهاروند
سایت فدراسیون فوتبال درباره انتخاب سرپرست ریاست فدراسیون فوتبال اطلاعیهای منتشر کرد که خواندنش برای روشن شدن شرایط فعلی فدراسیون ضروری به نظر میرسد. در این اطلاعیه آمده است: «با توجه به بند۲ ماده۳۸ اساسنامه فدراسیون فوتبال که در آن قید شده است: اگر رئیس فدراسیون غایب باشد، فوت نماید یا بهطور دائم یا موقت از انجام وظایف خود سر باز زند، نایبرئیس اول عهدهدار وظایف وی تا زمان رفع غیبت یا مجمع بعدی خواهد بود. در صورت غیبت یا خودداری نایبرئیس اول، وظایف به نواب رئیس بعدی یا سایر اعضای هیئترئیسه محول میشود. ضمن تقدیر و تشکر اعضای هیئترئیسه به پاس زحمات و خدمات شایسته مهدی تاج که در زمان ریاست ایشان افتخارات ماندگاری در فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی کشور رقم خورده است و آرزوی سلامتی و بازگشت به شرایط عادی جسمانی، مقرر شد به استناد ماده فوقالذکر و با توجه به عدم فعالیت نایبرئیس اول، حیدر بهاروند، نایبرئیس دوم فدراسیون، وظایف محوله به رئیس فدراسیون را عهدهدار شود. به این منظور کلیه اعضای هیئترئیسه فدراسیون فوتبال و وزیر محترم ورزش و جوانان با تأکید بر رعایت کامل مفاد اساسنامه و لزوم ادامه فعالیتهای فدراسیون، بر حمایت همهجانبه از تیم فوتبال امید در آستانه اعزام به مسابقات انتخابی المپیک و همچنین تعیین تکلیف سرمربی تیم ملی فوتبال بزرگسالان تأکید کردند.»