گلکسی S25 اولترا در تست مقاومت چگونه عمل می‌کند؟ + فیلم رفع اختلال ارتباط مشترکین همراه اول در برخی نقاط شرق کشور (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) هک کاربران واتس‌اپ تأیید شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) نگاهی به دستاوردهای تعاونی دانش‌بنیان انگاره فیزیک توس | دانش ایرانی؛ از زمین تا آسمان برنامه لیزر‌های فضایی ترامپ برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای چیست؟ اعتراف ایلان ماسک به کاستی خودروهای تسلا در رانندگی تمام‌خودکار تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا برای مُسکنی جدید فورزا هورایزن ۵ چه زمانی برای پلی استیشن ۵ منتشر می‌شود؟ خرید جدیدترین گوشی اپل، آیفون 16 از فروشگاه اسنپ یک شرکت انگلیسی اولین تماس تصویری ماهواره‌ای جهان را برقرار کرد تا چندماه دیگر سرویس روبوتاکسی تسلا در آستین تگزاس راه‌اندازی می‌شود دانش بنیان‌ها شهربازی هوشمند می‌سازند پژمان‌فر: بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها در راه است چرا زن‌ها کمتر از مردان از هوش مصنوعی ChatGP استفاده می‌کنند؟ چه چیزی ناگهان هوش مصنوعی چینی «دیپ‌سیک» را محبوب کرد؟ OpenAI: هوش مصنوعی چینی DeepSeek از مدل‌های رقبایش کپی کرده است واکنش مدیرعامل OpenAI به هوش مصنوعی چینی DeepSeek محدودیت ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) | ترافیک پرحجم در میدان انقلاب اسلامی و کوشش مشهد (۹ بهمن ۱۴۰۳) وزارت ارتباطات از وقوع اختلال در شبکه اینترنت کشور خبر داد (۸ بهمن۱۴۰۳) بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت عید مبعث + روش فعالسازی
سرخط خبرها

کشف ارتباط مستقیم بین پایین‌بودن هورمون سروتونین و افسردگی

  • کد خبر: ۱۳۳۲۷۶
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۶
کشف ارتباط مستقیم بین پایین‌بودن هورمون سروتونین و افسردگی
دانشمندان ادعا می‌کنند که در تحقیقات خود موفق به کشف اولین مدرک مستقیم مبنی بر کاهش ظرفیت ترشح هورمون سروتونین در مغز افراد مبتلا به افسردگی شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز - این یافته در شرایطی به دست آمده است که چند ماه پیش یک تحقیق دیگر رابطه‌ای بین این دو عامل پیدا نکرده بود.

محققان امپریال کالج لندن می‌گویند افراد مبتلا به افسردگی از نظر واکنش سروتونین ظرفیت مغزی کمتری دارند. پروفسور «اولیور هاوز»، از نویسندگان مقاله‌ای که در مجله Biological Psychiatry منتشر شده است، می‌گوید: «این اولین مدرک مستقیم است که نشان می‌دهد ترشح سروتونین در مغز افراد مبتلا به افسردگی سرکوب می‌شود. افراد حدود ۶۰ سال است که بر سر پاسخ این سؤال با هم اختلاف دارند، ولی تمام بحث‌های قبلی بر سر اندازه‌گیری‌های غیرمستقیم بود. پس این یافته قدم بسیار مهمی محسوب می‌شود.»

مدت‌ها قبل نمونه‌برداری از مغز و خون فوتی‌ها نشان داده بود که فقدان سروتونین می‌تواند در افسردگی مؤثر باشد. با این حال، شواهد قاطعی مبنی بر این که نقصان این هورمون علت بروز این بیماری است، وجود نداشت. حالا این مقاله نقش سروتونین را واضح‌تر کرده و با یک روش تصویربرداری جدید از مغز سعی دارد سازوکاری ارائه کند که بهتر به ما نشان می‌دهد چرا دارو‌های مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) نمی‌توانند به ۱۰ تا ۳۰ درصد از بیماران کمک کنند.

پژوهشگران در این مطالعه ۱۷ نفر با اختلال افسردگی حاد یا در ارتباط با بیماری پارکینسون را بررسی و آن‌ها را با ۲۰ داوطلب سالم مقایسه کردند. تمام این افراد تحت اسکن PET قرار گرفتند تا مشخص شود که برخی گیرنده‌های خاص مغز چقدر سروتونین دریافت می‌کنند. سپس به همه آن‌ها یک دوز آمفتامین داده شد تا ترشح سروتونین را تحریک کند. سپس اسکن بعدی نشان داد که ترشح سروتونین در بیماران افسرده کمتر از افراد عادی است.

«جوانا مانکریف» که تحقیق قبلی را پیرامون این رابطه انجام داده بود، معتقد است که با توجه به ابعاد این مطالعه هنوز نمی‌توان نتیجه گرفت که ناهنجاری‌های سروتونین دلیل یا مکانیزمی برای افسردگی است. هاوز هم می‌گوید که این یافته‌ها باید در تحقیقات بعدی تکرار شوند و بعد دریابیم که تفاوت در میزان ترشح سروتونین عامل افسردگی است یا افسردگی باعث این اتفاق می‌شود.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->