مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

ایجاد مهد کودک در ادارات؛ قانونی که خاک می‌خورد

  • کد خبر: ۱۳۳۵۹۰
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴
ایجاد مهد کودک در ادارات؛ قانونی که خاک می‌خورد
درحالی‌که راه‌اندازی مهد‌های کودک در مجاورت محل کار بانوان شاغل، دغدغه همیشگی مادران بوده، به جز تعداد انگشت شماری از سازمان‌های دولتی، دیگر ادارات و حتی کارفرمایان بخش خصوصی زیر بار اجرای این قانون نرفته‌اند.
فاطمه غلامی
خبرنگار فاطمه غلامی

به گزارش شهرآرانیوز، حس مادری را که نمی‌شود انکار کرد، ولی گاهی در کشمکش‌های روزگار، بین حضور فعالانه در فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی و نقش مادری در خانواده مجبور است تا فرزندآوری خود را به تاخیر بیاندازد و یا قید بچه دارشدن را بزند، این مساله عمده چالش مطرح شده در بین بانوان شاغل است که از نبود مهد کودک در اداره خود گلایه مندند.

در تبصره ۳ ماده ۲۲ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب آبان ۱۴۰۰ نیز آمده است: همه دستگاه‌های مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مکلف هستند با مشارکت بخش خصوصی و یا به صورت خرید خدمات نسبت به تأمین مهدکودک برای نگهداری کودکان مادران شاغل در همان دستگاه اقدام کنند ابلاغ این قانون به دستگاه‌های اجرایی در حالی کلید خورد که هیچ زیر ساختی برای این مساله مهم دیده نشده است بی تردید تغییر در سیاست‌های جمعیتی کشور بدون فراهم آمدن زیرساخت‌های لازم امکانپذیر نخواهد بود.

مهد کودک به جای آغوش مادر

اغلب اوقات تنها گزینه برای دایگی فرزندان مادران شاغل، مهد‌های کودکی است که بنا به تأکید قاطبه روانشناسان از استاندارد‌های لازم برای تربیت و نگهداری از کودکان برخوردار نیستند، اما حتی همین مهد‌های کودک نیز اغلب آنقدر از محل کار مادر فاصله دارند که مادران نمی‌توانند از یک ساعت مرخصی قانونی خود برای تغذیه شیرخوارشان استفاده کنند.

پس ناگزیرند به‌رغم همه توصیه‌ها برای دو سال تغذیه با شیر مادر، شیر خشک را جایگزین شیر خود کنند و در طول ساعات کار روزانه، مسئولیت تغذیه فرزندانشان را به شیر خشک و مربی مهدکودک واگذار کنند، این در حالی است که مطابق قوانین کار و تأمین اجتماعی، کارفرما باید متناسب با تعداد کودکان و گروه سنی آن‌ها مراکز مربوط به نگهداری کودکان را (از قبیل شیرخوارگاه، مهد کودک و...) ایجاد نماید.

شاغلان بخش خصوصی را هم دریابید

دغدغه نگهداری از فرزند یکی از اصلی‌ترین چالش‌های زنان شاغل است، اما در کنار این موضوع بر سر راه مادر شدن زنان شاغل در بخش خصوصی که درصد قابل توجهی از بانوان حاضر در صحنه مشارکت‌های اجتماعی را هم تشکیل می‌دهند، سد‌های بیشتری وجود دارد که یکی از آن‌ها نداشتن امنیت شغلی است.

شاید اساسی‌ترین انتقادی که به سیاست‌های تشویقی دولت برای ازدیاد جمعیت می‌توان وارد دانست، انحصار بیشتر این تسهیلات همانند دورکاری، تعطیلی پنج‌شنبه‌ها برای زنان دارای فرزند دبستانی و همچنین بهره‌مندی از مزایای مهدکودک در مجاورت محل کار مادر، برای شاغلان بخش دولتی است.

فقط در برخی ادارات مقدمات ایجاد مهدکودک فراهم شده است

مدیر کل امور بانوان استانداری خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار شهرآرانیوز می‌گوید: درخصوص ایجاد مهد کودک ضمن پیگیری‌های به عمل آمده استانداری به عنوان متولی اصلی موضوع اقدام به ایجاد مهد کودک در این محل نموده است و مادران شاغل با آرامش روانی بیشتری کودکان خود را به این مکان می‌سپارند.

شیوا خوش‌نسب بیان می‌کند: همچنین در برخی از ادارات نیز مقدمات امر در جهت ایجاد مهدکودک در دست اقدام است و در برخی مدارس موضوع به صورت جزء‌تر شروع شده است.

او اضافه می‌کند: البته در این مسیر مشکلاتی بر سر راه اجرای این بند از قانون وجود دارد از جمله: تعداد کم بانوان شاغل در برخی از دستگاه‌های اجرایی و ادارات، تعداد کم بانوان دارای فرزند زیر شش سال که توجیهی برای ایجاد مهد کودک برای دو یا سه کودک نمی‌باشد، بسیاری از بانوان کودکان خود را به مهد کودک‌های ادارات که قطعا در ابتدای تاسیس از امکانات کمتری برخوردار است نمی‌سپارند، بسیاری از ادارات فاقد مکان مناسب برای مهد هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->