شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران
سرخط خبرها

نرخ باروری خراسان رضوی کمتر از معدل کشوری

  • کد خبر: ۱۳۲۴۶۳
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۶
نرخ باروری خراسان رضوی کمتر از معدل کشوری
عضو هیئت علمی دانشگاه، فعال و تحلیلگر مسائل اجتماعی گفت: نرخ باروری در چهار استان مازندران، گیلان، سمنان و البرز یک است که اگر این وضع بحرانی ادامه پیدا کند، تا چندسال دیگر نسل این افراد منقرض می‌شود.

گروه جامعه | شهرآرانیوز؛ امیرحسین بانکی‌پورفرد در گفتگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: در سال گذشته که قانون جمعیت تصویب شد، رهبر معظم انقلاب در نامه‌ای ذکر کردند که برای افزایش جمعیت باید فرهنگ‌سازی شود. بهترین راه برای این فرهنگ سازی رفتار چهره‌به‌چهره است؛ بنابراین باید کنشگران فعالی تربیت کنیم و آن‌ها را با بحران سالمندی و افزایش جمعیت آشنا کنیم و آن‌ها نیز اطلاعات خود را در این زمینه به مردم منتقل کنند.

وی با اشاره به اینکه این افراد موظف به فرهنگ سازی هستند تا گره‌های ذهنی مردم را باز کنند، افزود: کنشگران باید دارای سابقه فرهنگی، توانایی ارتباط با مردم و انگیزه لازم باشند تا بتوانند اطلاعات را به مخاطبان ارائه دهند. آستان قدس در راستای تربیت کنشگران با مجموعه قرب بقیةالله همکاری می‌کند. ما باید به‌عنوان الگوی موفق این مسیر را به کل کشور تعمیم دهیم. 

عضو هیئت علمی دانشگاه، فعال و تحلیلگر مسائل اجتماعی ادامه داد: در این راستا باید چهار گروه را هدف قرار دهیم؛ جوانانی را که ازدواج نکردند، به ازدواج ترغیب کنیم، جوانانی را که ازدواج کردند و فرزند آوری را به تأخیر انداخته‌اند، جوانانی که بچه می‌خواهند اما نابارور هستند و جوانانی که به کم فرزندی روی آورده‌اند.

وی اضافه کرد: در این قانون تمهیدات خوبی دیده شده است، به‌عنوان مثال جوانانی که فرزند دوم دارند، می‌توانند بدون قرعه‌کشی یک خودرو بگیرند و کسانی که فرزند سوم دارند زمین ٢٠٠ متری با قیمت نازل بگیرند که شرایط آن شامل این است که دو سال اول تنفس دارند و قسط‌بندی آن‌ها در طول هشت سال است.

بانکی‌پور با بیان اینکه ٣٠ سال دیگر وارد سیاه‌چاله پیری جمعیت و ابربحران بزرگ تاریخ ایران‌زمین خواهیم شد، گفت: هرم سنی جمعیت که مانند کوه است، به ستون تبدیل می‌شود و آدم‌های پیر از جمعیت پایه بیشتر می‌شوند و حالت ناپایداری در هرم سنی جمعیت ایجاد می‌شود. طبعا باید جلو پیری جمعیت گرفته شود و برای این کار پنج تا شش سال بیشتر فرصت نداریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این ابربحران بعد امنیتی دارد، زیرا کشورهای همسایه جوان هستند و همچنین این اتفاق روی ابعاد اقتصادی، بهداشتی و دیگر ابعاد زندگی اثر خواهد گذاشت و راه درست این است که از قانون جوانی جمعیت استفاده کنیم. در حال حاضر در اکثر موارد این قانون اجرایی شده و آیین‌نامه آن تصویب و به گفتمان عمومی تبدیل شده است و این امر اثرگذار بوده، زیرا طی یک سال گذشته نرخ باروری و ازدواج افزایش یافته است.

 وی تأکید کرد: نرخ باروری در چهار استان مازندران، گیلان، سمنان و البرز یک است که اگر این شرایط بحرانی ادامه پیدا کند، تا چندسال دیگر نسل این افراد منقرض می‌شود. مشهد نیز در زمینه رشد جمعیت وضعیت خوبی ندارد و خراسان رضوی جزو استان‌هایی است که نرخ باروری آن کمتر از معدل کشوری است. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->