به گزارش شهرآرانیوز؛ دوره سه ماهه از ژوئن تا اوت ۲۰۲۲، گرمترین دوره در اروپا از زمان آغاز ثبت رکوردهای دما بود و دمای فوقالعاده بالا منجر به بدترین خشکسالی شد که این قاره از زمان قرون وسطی شاهد آن بوده است.
مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در اروپا در بیانیهای اعلام کرد: بر اساس دادههای کشورها که تاکنون ارائه شده است، تخمین زده میشود که دستکم ۱۵ هزار نفر به دلیل گرما در سال ۲۰۲۲ جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش ایندیپندنت، خشکسالی تاریخی، اروپا را به کمبود محصولات کشاورزی دچار کرده است و آتشسوزی در مناطق وسیعی، فشار شدیدی بر شبکه برق این قاره وارد کرده است.
امواج گرمایی پیدرپی بین ماههای ژوئن و ژوییه که به بروز دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد در بریتانیا برای نخستین بار انجامید، در مجموع باعث حدود ۲۴ هزار مرگ در اروپا شد.
سازمان جهانی بهداشت میگوید: استرس گرمایی، زمانی که بدن نمیتواند خود را خنک کند، عامل اصلی مرگهای مرتبط با آبوهوا در منطقه اروپا است. دمای شدید میتواند خطری برای افرادی باشد که به بیماری مزمن قلبی، مشکلات تنفسی و دیابت دچارند.
در این بیانیه همچنین تاکید میشود که اگر اقدام جدی صورت نگیرد، افزایش امواج گرمایی و دیگر تغییرات آبوهوایی شدید در دهههای آینده منجر به بیماریها و مرگومیر بیشتری خواهد شد.
منبع: ایسنا