امتیاز ۶۰۰ میلیون تومانی برای دارندگان کارت ملی دلار وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اختصاص بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی افزایش ۴۸ درصدی واردات قهوه به کشور زمان برگزاری مزایده جدید شمش طلا اعلام شد+ جزئیات متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور مسیر دسترسی کشاورزان به یافته‌های علمی شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل می‌شود بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان در بازار آزاد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون وزیر جهاد کشاورزی: خراسان رضوی می تواند پایلوت تولید نان کامل باشد قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | نرخ طلا ثابت ماند نقش قانون‌گذاری و نظارت بسیار ضعیف در حوزه ایمنی و بهداشت کار آخرین وضعیت اجاره خانه در مشهد | سهم اجاره در سبد هزینه خانوار بیشتر شده است تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی شناسه «یکتا» چیست؟ + نحوه تبدیل پروانه‌کسب کاغذی به الکترونیکی گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران وارد می شود اجاره مسکن در منطقه طلاب مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ | تعدد فایل‌های کمتر از ۱۰۰ متر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) عراق، اصلی‌ترین مقصد صادرات مرغ منجمد ایرانی ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد | آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر کار: مسکن، معیشت، اشتغال و دستمزد مهمترین دغدغه‌های جامعه کارگری است هفته کارگر رسید، تکلیف دستمزد کارگران مشخص نشد قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | رقابت تارا و ۲۰۷ در مسیر گرانی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت روغن مایع در بازار + جدول (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) هشدار برای خریدوفروش طلای عیارپایین و بدل‌اندازی به‌جای طلا در بستر سایت‌ها قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (پنجشنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

در خرید سکه به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • کد خبر: ۱۳۳۸۰۰
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۶
در خرید سکه به چه نکاتی توجه کنیم؟
خرید سکه یکی از گزینه‌های اصلی سرمایه‌گذاری است، اما خطراتی دارد که می‌تواند خریدار را متضرر کند. برای ورود به این بازار ابتدا باید اصول آن را شناخت و خطرات احتمالی آن را در نظر گرفت تا کمترین آسیب به سرمایه فرد وارد شود.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار فلزات طلایی این روز‌ها را پرنوسان می‌گذراند. سکه طرح جدید قله‌های جدیدی را ثبت کرده و دوباره توجه‌ها را به سمت خود کشانده است. مردم از گروه‌های مختلفی برای خرید سکه به این بازار مراجعه می‌کنند، اما این بازار معمولا ۲ نوع متقاضی اصلی دارد.

اولین گروه کسانی هستند که قصدشان از خرید سکه، هدیه دادن است. این افراد به جای پول نقد و مشکلات آن، به سراغ بازار سکه می‌روند. گروه دوم سرمایه‌گذاران هستند. این افراد برای این که دارایی خود را در مقابل اثرات مخرب تورم حفظ کنند، سکه می‌خرند. چرا که نگهداری پول نقد کار راحتی نیست و خطرات بسیاری دارد. بانک‌ها نیز از یک سو محدودیت‌های برداشت و دسترسی به دارایی دارند. از سوی دیگر نیز میزان سود بانکی از سود دیگر بازار‌ها کمتر است؛ بنابراین گزینه مورد اعتماد بسیاری از سرمایه‌گذاران بازار فیزیکی سکه است.

همانند هر نوع سرمایه‌گذاری، خرید سکه نیز خطراتی دارد که حتما باید به آن توجه کرد. در واقع خریداران باید در خرید سکه احتیاط زیادی به خرج دهند. در ادامه خطرات احتمالی خرید سکه آمده است:

چه سکه‌ای بخریم؟

اصلی‌ترین سکه بازار، سکه بانکی است. این سکه‌ها را بانک مرکزی ضرب کرده است و بالاترین اعتبار و کمترین خطر را دارد. از این جهت سکه بانکی گفته می‌شود که تنها جایی که امتیاز ضرب سکه را دارد بانک مرکزی است. در این نوع سکه‌ها هیچ گونه تقلب و کلاهبرداری انجام نمی‌شود.

اگرچه بانک مرکزی به تازگی اعلام کرده که بخش خصوصی هم با نظارت این بانک می‌تواند سکه ضرب کند، اما تا زمان اجرایی شدن این تصمیم باید جانب احتیاط را مانند گذشته رعایت کرد.

از کجا سکه بخریم؟

برای خرید سکه بانکی، باید به واحد‌های صنفی دارای مجوز رسمی از اتحادیه طلا و سکه مراجعه کرد. حتی اگر فروشگاه به صورت آنلاین نیز خرید و فروش انجام می‌دهد، برای اطمینان بیشتر به صورت حضوری خرید و فروش کنید.

سایت اتحادیه طلا، جواهر و سکه در بخشی به نام «واحد‌های صنفی» فروشنده‌های معتبر و دارای مجوز را معرفی کرده، آدرس و شماره تماس آن‌ها را آورده است؛ بنابراین از واحد‌های صنفی معرفی شده در این سایت خرید کنید.

موقع خرید به چه نکاتی توجه کنیم؟

در زمان خرید سکه به چند نکته توجه کنید:

روی انواع سکه سال ضرب آن مشخص است. بهترین و کم خطرترین نوع سکه، سکه‌هایی است که تاریخ ضرب آن‌ها سال ۱۳۸۵ باشد.

حتما سکه‌ها داخل وکیوم باشد. خط و خش نداشه باشد. ضرب دیده نباشد. همچنین در لحظه خرید، قیمت سکه را از همین سایت اتحادیه طلا با قیمتی که فروشنده اعلام می‌کند مقایسه کنید.

سکه‌های بانکی شامل سکه طرح جدید، سکه بهار آزادی، نیم سکه، ربع سکه و سکه گرمی می‌شود. همه سکه‌های بانکی ۲۲ عیار هستند، به صورت دقیق‌تر عیار آن‌ها ۲۱.۶ است. یک سکه تمام بهار آزادی یا طرح جدید ۸ گرم و ۱۳۳ سوت وزن دارد. در واقع وزن سکه طرح جدید و قدیم یکسان است. نیم سکه ۴.۰۶۶ گرم و ربع سکه ۲.۰۳۳ گرم هستند.

اگرچه سکه‌های معتبر بانکی ویژگی‌های خاصی دارند، اما برخی از واحد‌های صنفی اقدام به ضرب سکه با ویژگی‌های سکه‌های بانکی می‌کنند که خلاف قانون است. تشخیص سکه بانکی از غیربانکی به سادگی و برای مردم عادی راحت نیست. طلا فروش‌ها معمولا تخصص تشخیص سکه اصل از تقلبی را دارند؛ بنابراین مهم‌ترین کاری که برای خرید سکه باید انجام داد این است که آن را از واحد صنفی دارای مجوز و معتبر خرید کرد.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->