آغاز توزیع اضطراری ۲۶ هزار تن نهاده دامی از انبار ذخیره پشتیبانی امور دام خراسان رضوی قوای سه‌گانه در پی کشف آشفتگی‌ بازار کالاهای اساسی پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ زمان قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو در آبان ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات و لینک هشدار درباره افزایش کشتار دام به دلیل کمبود نهاده‌های دامی (۶ آبان ۱۴۰۴) کشف ۱۴۵ تن برنج و نیم تن چای احتکاری در جنوب تهران | متهم ۶.۸ میلیارد تومان جریمه شد (۶ آبان ۱۴۰۴) تورم مهرماه اعلام شد | تورم نقطه به نقطه به ۴۸.۶ درصد رسید بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی و خارجی (۶ آبان ۱۴۰۴) + جدول قیمت مرغ در مشهد افزایش یافت (۶ آبان ۱۴۰۴) | گوشت گوسفندی و گوساله چند؟ افت شدید قیمت سکه‌های پارسیان درپی کاهش نرخ طلا (۶ آبان ۱۴۰۴) + جدول هشدار جدی بانک مرکزی: ۵ بانک ناتراز دیگر اصلاح یا انحلال را انتخاب کنند! بررسی قیمت گل زعفران در شهرستان‌های خراسان رضوی (۶ آبان ۱۴۰۴) فروش مخلوط برنج داخلی و خارجی با نام و قیمت برنج ایرانی پیشروی بورس با کمک پتروشیمی‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ آبان ۱۴۰۴) شیر خام گران شد (۶ آبان ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو، امروز (۶ آبان ۱۴۰۴) است دیپلماسی کریدوری، بازوی سیاست همسایگی و نگاه به شرق ایران حذف ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی در دستورکار است؟ | صحبت‌های تکان‌دهنده رئیس سازمان برنامه و بودجه در مجلس + فیلم قیمت دلار امروز در مشهد چقدر است؟ (۶ آبان ۱۴۰۴) افت قیمت طلا در مشهد (۶ آبان ۱۴۰۴) پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۴، به ۱۵۳ هزار میلیارد تومان رسید مصرف برق در سال جاری، ۴ درصد کاهش یافت متوسط قیمت دلاری مسکن در تهران چقدر است؟ اونس جهانی طلا ۴ هزار دلار را از دست داد | انتظار بازار برای تصمیم فدرال رزرو (۶ آبان ۱۴۰۴) حذف ارز ترجیحی، سفره خانوارهای ایرانی را کوچک و تورم خدمات را تشدید می‌کند ۲۸ واحد نمونه استاندارد در خراسان رضوی معرفی خواهند شد
سرخط خبرها

منتظر ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه باشیم؟

  • کد خبر: ۱۳۳۸۴۹
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۲
منتظر ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه باشیم؟
یک کارشناس بازار طلا و سکه گفت: قیمت سکه و طلا به طور اتوماتیک پایین نمی‌آید، باید یک اقدامات اجرایی صورت گیرد که قیمت ارز تحت کنترل باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، افزایش شدید قیمت طلا و سکه بالاخره دولت را مجبور به اتخاذ تصمیماتی کرد تا شاید بتواند روند قیمت‌ها را تغییر دهد؛ آن هم در شرایطی که قیمت دلار به موازات قیمت دلار در حرکت بود و رکورد‌های جدید قیمتی را در روز‌های گذشته زده بود.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار از ابتدای آبان‌ماه تاکنون ۱۰۹ هزار تومان افزایش پیدا کرده و در نهایت امروز به رقم یک میلیون و ۴۶۴ هزار و ۲۰۰ تومان رسید. البته بررسی روند قیمت‌ها در بازار حاکی از آن است که هر گرم طلای ۱۸عیار در مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم دیروز قرار گرفت. هر گرم طلای ۱۸عیار دیروز یک میلیون و ۴۹۵ هزار و ۸۰۰ تومان بود.

از سوی دیگر، بررسی روند بازار سکه نشان می‌دهد که در از ابتدای آبان‌ماه تاکنون هر قطعه سکه امامی رشدی در حدود یک میلیون و ۱۵۳ هزار تومان به خود دیده است. هر قطعه سکه امامی امروز ۱۶ میلیون و ۱۰۵ هزار تومان قیمت پیدا کرد و این در شرایطی است که چهاردهم آبان‌ماه از نیمه‌های این کانال ۱۶ میلیون تومان گذر کرده و به قیمت ۱۶ میلیون و ۶۷۷ هزار تومان رسیده بود.

اثرات تصمیمات دولت روی بازار چه بود؟

محمد کشتی‌آرای، کارشناس بازار طلا و سکه درباره روند بازار طلا و سکه با توجه به سیاست‌های جدید دولت، گفت: مسوول اصلی سکه و طلا و ارز کشور بانک مرکزی است. به طور طبیعی مدیریت بانک مرکزی در این حوزه اثر دارد و بانک مرکزی باید در خصوص قیمت ارز و طلا تصمیم بگیرد و دخالت کند.

وی افزود: همین اتفاق هم افتاد و دو سیاست را بانک مرکزی اعلام کرد؛ یکی انتشار اوراق قرضه سکه بود که از امروز عملیاتی شد و دومین تصمیم این بود که بانک مرکزی اعلام کرد بخش خصوصی می‌تواند طلای آب شده و شمش طلا بدهد و به عبارتی، هزینه ضرب سکه را بدهد و سکه دریافت کند. این تصمیم، تاثیر مستقیم روی قیمت سکه گذاشت و باعث شد کاهش پیدا کند.

حباب سکه کم شد

این کارشناس بازار طلا و سکه تصریح کرد: نکته‌ای که در این میان وجود دارد، این است که قیمت اصل سکه کاهش پیدا نکرد، در اصل حباب سکه کاهش یافت، بنابراین می‌توانیم بگوییم اثر تصمیمات اخیر بانک مرکزی در خصوص پایین آوردن قیمت سکه، کاهش حباب سکه بود.

کشتی‌آرای متذکر شد: حباب سکه در هفته گذشته نزدیک به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود، اما ظرف دو سه روز گذشته از این حباب حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان کاسته شده است. این کاهش حباب در اصل به واسطه اقداماتی است که بانک مرکزی انجام داد، انتشار اوراق قرضه سکه با سررسید ۶ ماهه که از امرور در بورس کالا اتفاق افتاد و دوم این‌که بخش خصوصی طلای آب شده بدهد و سکه دریافت کند.

پشت پرده افزایش قیمت طلای و سکه چه بود؟

این کارشناس بازار طلا و سکه گفت: نکته‌ای که در حال حاضر مطرح است، این‌که یکی از دلایل افزایش قیمت سکه و ارز، هیجانات کاذب بازار است. این هیجانات منجر به افزایش تقاضا و به تبع، افزایش قیمت شد.

کشتی‌آرای افزود: حالا با فروکش کردن التهابات، مقداری تقاضا کاهش پیدا کرد و امروز شاهد تعدیل قیمت طلا، سکه و ارز بودیم. ظاهرا اقدامات دیگری را هم دولت دنبال خواهد کرد که باعث می‌شود از روند صعودی قیمت‌ها جلوگیرش و بازار باثبات شود.

ریزش قیمت‌ها ادامه دارد؟

وی در پاسخ به این پرسش که ریزش قیمت‌ها ادامه پیدا می‌کند؟ عنوان کرد: نمی‌توانیم بگوییم ریزش؛ باید بگوییم تعدیل. تعدیل قیمت بستگی به تصمیمات اجرایی دولت در خصوص کنترل قیمت ارز دارد.

کشتی‌آرای تصریح کرد: قیمت سکه و طلا به طور اتوماتیک پایین نمی‌آید، باید یک اقدامات اجرایی صورت گیرد که قیمت ارز تحت کنترل باشد. یکی از شاخصه‌های اصلی قیمت طلا و سکه، قیمت ارز است؛ بنابراین اگر قیمت ارز کنترل شود، به طور طبیعی بازار‌های دیگر هم کنترل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس، کنترل قیمت ارز خیلی مهم است که باید در دستور کار بانک مرکزی باشد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->