آلودگی آب شرب شهر سنگان خواف در خراسان رضوی رد شد افزایش ساعت فعالیت دفاتر ثبت ازدواج به مناسبت میلاد امیرالمومنین(ع) مدارس آذربایجان شرقی فردا (دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شد نجات زندگی دوقلوهای عجول جوینی با اورژانس هوایی + ویدئو متاپنوموویروس جدید و ناشناخته نیست| مرگ و میر این ویروس بسیار پایین است پرستاران کوچک پدر آیا قم با پذیرش ۲۵ میلیون زائر، فرصت‌های گردشگری مذهبی را تقویت می‌کند؟ صدور پلاک تاریخی برای خودروهای کلاسیک چه شرایطی دارد؟ تیراندازی در چابهار | چهار نفر مجروح شدند (۲۳ دی ۱۴۰۳) اختلاف افزایش هزینه ها و منابع موجود، باعت تاخیر در پرداخت مطالبات مراکز درمانی شده است روز پدر سبز‌تر می‌شود | اجرای پویش درختکاری به‌نام پدر، در ۳۲ نقطه از خراسان رضوی شبکه فرقه ضاله عرفان حلقه در اردبیل متلاشی شد (۲۳ دی ۱۴۰۳) احتساب نمرات مردودی دانشجویان در معدل لغو شد معجزه تشویق ممنوعیت آموزش زبان انگلیسی در کودکستان‌ها تصمیم‌گیری وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری کلاس‌های جبرانی دانش‌آموزان حواستان به بیماری‌های شایع آنفلوانزا و کرونا باشد | ویروس‌کشی با خودمراقبتی کاهش موارد ابتلا به تب دنگی در چابهار (۲۳ دی ۱۴۰۳) علائم بزرگ‌شدن غده پروستات چیست؟ پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافربری بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در مشهد چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ خفت‌گیری زن جوان به‌خاطر سرقت طلاهایش، به قیمت جانش تمام شد پرواز‌های اروپایی از ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ از سر گرفته می‌شود توافقات ایران و عراق برای تشدید مبارزه با مواد مخدر وزیر آموزش و پرورش خطاب به مدیران و معاونان: با دانش‌آموزان برخورد‌های ناهنجار نداشته باشید متن و پیام تبریک روز پدر و روز مرد ۱۴۰۳ + کلیپ و استوری پلمب ۷۹۵ بنگاه املاک در خراسان رضوی طی ۹ماهه اول ۱۴۰۳ کشف و ضبط بیش از ۵۰۰ کیلوگرم موادمخدر در مرز‌های جنوبی کشور آشنایی با محله‌های نزدیک حرم امام‌رضا(ع) + جاذبه‌ها و تاریخچه آن‌ها توقیف خودروی قاچاق ۷ میلیاردی در داورزن خراسان رضوی (۲۳ دی ۱۴۰۳) جمعیت سالمندان تا سال ۱۴۲۱، دوبرابر می‌شود بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد
سرخط خبرها

تولید سه شیفت آنتی‌بیوتیک و مُسکن‌ها در کشور|ادامه روند واردات تا زمان وفور سِرم در بازار

  • کد خبر: ۱۳۴۰۱۲
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۵
تولید سه شیفت آنتی‌بیوتیک و مُسکن‌ها در کشور|ادامه روند واردات تا زمان وفور سِرم در بازار
رییس سازمان غذا و دارو درباره چرایی کمبود سرم، برخی اقلام آنتی‌بیوتیک و مسکن‌ها و اقدامات انجام شده در جهت تسهیل دسترسی به این اقلام در فصل سرد سال، توضیح داد و گفت: پیش بینی این است که با افزایش تولید و واردات که انجام می‌شود، ظرف یکی دو هفته آینده مبحثی به عنوان کمبود آنتی بیوتیک نداشته باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیدحیدر محمدی درباره چرایی کمبود سرم در کشور و اقدامات انجام شده در جهت تامین نیاز بازار و تسهیل دسترسی بیماران، گفت: از سال ۹۹ به دنبال شیوع کرونا و بروز پیک‌های این بیماری، مصرف سرم در کشور مقداری بالا رفت؛ به طوری که در سال ۹۹ و قبل از شیوع کرونا، میانگین مصرف سرم در کشور ماهانه حدود ۱۰میلیون عدد بود؛ این درحالیست که در سال ۱۴۰۰ تحت تاثیر پیک‌های ناشی از کرونا به یکباره و ابتدا این میزان مصرف به ۱۴ تا ۱۵ میلیون عدد رسید و نهایتا هم اواخر سال ۱۴۰۰ مصرف سرم به بیش از ۱۶ میلیون عدد در ماه رسید.

پیک‌های کرونا و افزایش مصرف سِرم

وی در این باره افزود: در چنین شرایطی طبیعتا ظرفیت تولید کشور (با ۱۴ میلیون عدد ماهانه) پاسخگوی نیاز بیماران و مراکز درمانی نبود و همه ذخایر سال ۹۹ سرم تولیدی کشور، در سه - چهار ماهه اول ۱۴۰۰ مصرف شد؛ بنابراین اگر واردات انجام نمی‌شد، قطعا به مشکل می‌خوردیم؛ بر همین اساس نیز در کنار تولید داخلی برای واردات نیز اقدام و انجام شد.

ادامه روند واردات تا زمان وفور سِرم در بازار

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در حال حاضر تولید کننده‌های سرم در کشور بسته به میزان مواد اولیه‌ای که در دسترس‌شان باشد، ماهیانه ۱۴ تا ۱۵ میلیون عدد تولید را انجام می‌دهند، ادامه داد: همچنین بسته به شرایط و نیاز کشور، حدودا یک تا دو میلیون عدد هم واردات ماهیانه انجام می‌شود. به این ترتیب به دنبال اقدامات انجام شده، مشکل کمبود سرم رفع شده است و البته تا زمانی که سرم در بازار دارویی به وفور نرسد، واردات را ادامه می‌دهیم.

دو شرکت جدید سرم‌سازی؛ در فاز نهایی راه‌اندازی

وی در همین راستا افزود: البته دو شرکت سرم‌سازی نیز در فاز نهایی راه‌اندازی هستند که امیدواریم تا پایان امسال وارد زنجیره تولید سرم در کشور شوند. به این ترتیب با وارد شدن آن‌ها به زنجیره، حداقل دو تا سه میلیون عدد به ظرفیت سرم سازی در کشور اضافه می‌شود. بعد از راه‌اندازی این دو شرکت اگر مشکلی پیش نیاید، صادرات سرم را نیز در برنامه داریم.

محمدی تاکید کرد: همانطور که اشاره کردم در مورد سرم‌ها کمبود رفع شده و قطعا در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها موجود است، البته ممکن است در برخی مراکز سرپایی مقداری کمتر باشد که این موضوع به دلیل مدیریت توزیع توسط سازمان غذا و دارو است.

شیب کمبود‌های آنتی‌بیوتیک نزولی است

رییس سازمان غذا و دارو همچنین در پاسخ به سوالی درباره کمبود‌های آنتی بیوتیک در کشور و علل آن نیز گفت: میزان کمبود‌های آنتی‌بیوتیک مقداری در مهر ماه و اوایل آبان ماه افزایشی بود و این موضوع تحت تاثیر مشکلاتی نظیر مالیات بر ارزش افزوده و همچنین چالش نقدینگی صنعت و ... ایجاد شد. البته مالیات بر ارزش افزوده که قبلا ۹درصد با ارز نیمایی بود با دستور معاون اول رییس جمهور برای کالا‌های اساسی و دارو به یک درصد کاهش یافت.

وی در این باره افزود: با اصلاح ارز ترجیحی برای دارو و رفع شدن این مشکلات و تسهیلاتی که شورای پول و اعتبار برای دارو مصوب کرد، این مشکلات مرتفع شده و تقریبا یک هفته است که شیب کمبود‌های آنتی‌بیوتیک در کشور نزولی است و پیش بینی این است که ظرف چند هفته آینده به شدت کمبود‌ها کاهش یابد؛ مگر کمبود‌هایی که مشکل جهانی داشته باشند؛ چراکه برخی از اقلام در سطح جهانی کمبود دارند و ممکن است تولید داخل آن را هم نداشته باشیم.

محمدی ادامه داد: اقلامی که تولید داخلی‌شان موجود باشد و مشکلی نداشته باشند، قطعا اولویت ما حمایت از تولید داخلی است و اگر جایی تولیدکننده به مشکلی برخورد و نتواند تامین کند، بلافاصله واردات را انجام می‌دهیم تا مشکل تولید کننده رفع شود.

آنفلوآنزای زودرس و افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک، استامینوفن و ایبوبروفن

رییس سازمان غذا و دارو درباره آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی هم گفت: به دلیل ظهور زودهنگام آنفلوآنزا در این حوزه مشکلاتی ایجاد شد. طی دو سال گذشته به دلیل کرونا و مراعات بهداشتی و استفاده از ماسک و ...، آنفلوآنزا چندان نتوانست نفوذ کند و کرونا غالب بود. امسال با توجه به کاهش سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده کمتر از ماسک، مشکل مربوط به آنفلوآنزا حدودا دو ماه زودتر بروز کرد و ذخایر آنتی‌بیوتیک کشور پیش بینی این آنفلوآنزای زودرس را ندیده بود و این کمبود مقداری ملموس شد. به این ترتیب مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی و حتی استامینوفن و ایبوبروفن به عنوان درمان‌های حمایتی به شدت بالا رفت.

فعالیت سه شیفت صنعت برای تولید آنتی‌بیوتیک و مُسکن‌ها

وی در این باره افزود: البته به دنبال اقدامات انجام شده تامین این اقلام بسیار بالا رفته و شرکت‌های داروسازی تولید را افزایش داده‌اند و در حال حاضر به درخواست سازمان غذا و دارو صنعت به صورت سه شیفت در حال تولید است. این نوید را می‌دهیم که ظرف یکی - دو هفته آینده کمبود‌های این اقلام نیز رفع شود.

رییس سازمان غذا و دارو همچنین گفت: در مجموع در حوزه دارو‌های مسکن و سایر دارو‌های حمایتی و ضد درد نیز تولید بالا رفته و این اقلام مقداری مشکل قیمت داشتند که قیمت آن‌ها اصلاح و ابلاغ شد و ظرف مدت کوتاهی و تا پایان ماه جاری مشکل کمبود آن‌ها رفع می‌شود.

وی درباره میزان تولید آنتی‌بیوتیک در کشور نیز گفت: تولید آنتی‌بیوتیک در تابستان به زیر دو میلیون رسیده بود و این مقدار الان به حدود چهار میلیون رسیده و پیش بینی این است که این عدد را تا پایان سال به هفت میلیون عدد در ماه برسانیم. در بهار مجدد مصرف این اقلام کاهش می‌یابد و شرکت‌ها مقداری از تولید را ذخیره می‌کنند؛ چراکه تاریخ انقضای این اقلام حداقل دو سال است و به این ترتیب شرکت‌ها معمولا برای شهریور به بعد از دپو لازم این اقلام برخوردارند.

رییس سازمان غذا و دارو افزود: معمولا شش ماه نیاز کشور را در آنتی بیوتیک‌ها و دارو‌های حمایتی و خارج از نسخه داریم؛ اما ظهور زودهنگام آنفلوآنزا باعث کمبود مقطعی برخی از این اقلام شد که با همت صنعت دارو و بخشی هم با واردات، مشکل مرتفع شد.

وی تاکید کرد: در مجموع پیش بینی این است که با افزایش تولید و واردات که انجام می‌شود، ظرف یکی دو هفته آینده مبحثی به عنوان کمبود آنتی بیوتیک نداشته باشیم.

رییس سازمان غذا و دارو همچنین به برخی کمبود‌های دارویی تحت تاثیر تحریم‌ها اشاره کرد و به ایسنا گفت: دلیل اصلی یک سری از کمبود‌ها نیز تحریم است؛ با همکاری وزارت خارجه و مجامع بین‌المللی در تلاشیم تا محدودیت‌های دسترسی به این دارو‌ها نیز رفع شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->