احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳
سرخط خبرها

افزایش نرخ دلار در درازمدت می‌تواند برای فرش دستباف فرصت باشد

  • کد خبر: ۱۳۴۲۵۹
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۶
افزایش نرخ دلار در درازمدت می‌تواند برای فرش دستباف فرصت باشد
فعال حوزه فرش دستباف گفت: افزایش قیمت دلار و کاهش ریال در مقابل دلار از جنبه ملی خبر خوشی نیست، اما برای کالا‌های صادراتی مثل فرش دستباف می‌تواند فرصت باشد.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، عبدالله احراری، عامل توسعه شبکه ملی دستبافته‌های داری خراسان رضوی، با بیان اینکه قیمت واقعی دلار بیشتر از نرخی است که در بازار وجود دارد و قیمت دلار به دلایل سیاست‌های خارجی و دخالت دولت است که نرخش پایین نگه داشته می‌شود، گفت: افزایش نرخ دلار در درازمدت می‌تواند برای فرش دستباف فرصت باشد، اما چون این نوسان قابل پیش‌بینی نیست، در کوتاه‌مدت اثرات زیان‌بار آن بیشتر است، چرا‌که بلافاصله قیمت مواد اولیه به‌خصوص مواد اولیه وارداتی افزایش پیدا می‌کند.

احراری با تأکید بر اینکه بازار فرش دستباف این روز‌ها در رکود کامل به سر می‌برد و در بازار داخلی و خارجی رونقی نیست، درباره بهای تمام‌شده فرش دستباف تصریح کرد: بهای تمام‌شده برای گونه‌های مختلف فرش متفاوت است. در فرش‌های معمولی که زیر ۳۰ رج (تعداد گره در ۵/۶ سانت تا ۷) است میانگین دستمزدی که به بافنده داده می‌شود، هر مقاط (۱۲ هزار گره) ۲۰۰ هزار تومان می‌شود که در نقاط مختلف کشور این پرداختی بر اساس مقاط به بافنده متفاوت است.

وی افزود: میانگین دستمزد بافنده برای بافنده حرفه‌ای که چهار فصل سال می‌بافد، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود و برای بافنده فصلی و نیمه‌حرفه‌ای بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان خواهد بود. اگر مواد اولیه بومی باشد، متری یک میلیون هم مواد اولیه استفاده می‌شود که برای یک فرش دستباف ۳۰ رج مترمربعی بهای تمام‌شده ۵ میلیون تومان می‌شود که اگر در این رقم هزینه نقشه و خواب فرش را هم در نظر بگیریم، به متری ۶ میلیون تومان می‌رسد.
اما ممکن است این فرش گره تقلبی داشته باشد و مواد اولیه نامرغوب در آن استفاده شود و بافنده ماهر در آن استفاده نشود که بین ۴ تا ۶ میلیون است. اگر این فرش دستباف ۴۰ رج باشد، بهای تمام‌شده در مترمربع بین ۸ میلیون تومان است. اگر ۵۰ رج باشد، بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان خواهد بود. اینکه فرش دستباف در کجا بافته شده باشد و اگر تمام‌ابریشم باشد روی بهای تمام‌شده آن هم تأثیر می‌گذارد. برای مثال یک ۷۰ رج قم می‌تواند بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون قیمت تمام‌شده آن در مترمربع باشد و بسته به برندی که دارد، حتی قیمتش بیشتر هم بشود. پس برای فرش نمی‌توان قیمت ثابتی را گفت. تراکم، رج شمار آن، رنگ‌های کارشده، جنس فرش، طرح و برندی که فرش را تولید کرده است و مکان تولید فرش همه در بهای تمام‌شده آن تأثیر می‌گذارد.

عامل توسعه شبکه ملی دستبافته‌های داری خراسان رضوی گفت: بزرگ‌ترین واردکننده فرش ما در گذشته آمریکا بود، اما اکنون به‌دلیل مسائل تحریم فرش‌های ما به‌صورت غیرمستقیم به‌عنوان فرش افغانستانی، پاکستانی، چینی، هندی و ترکیه‌ای بخشی از بازار آمریکا را دارد، اما اطلاعات مستندی وجود ندارد، چون گمرک اطلاعات کاملی ندارد. بازار‌های واسطه‌ای مثل دبی، بیروت، ژاپن، پاکستان که فرش‌ها دستباف به آنجا منتقل می‌شود و بازار‌های جدیدی مثل طبقه مرفه‌نشین چینی، پاکستانی، روسی و هندی از فرش دستباف ما استفاده می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->