پیکرهای مطهر ۴ شهید گمنام دفاع مقدس در خراسان رضوی به خاک سپرده می‌شود  بسیج؛ خادم ملت، فدایی انقلاب پیکرهای مطهر ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس وارد مشهد شد (۶ آذر ۱۴۰۳) قیمت قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ تا ۲ ماه آینده مشخص می شود گلایه آیت الله علم الهدی از بلاتکلیفی طرح جامع زیارت در خراسان رضوی رفیق خوب نعمته | روایت‌های دینی درباره دوست خوب و بد چه می‌گوید؟ هماهنگی برای اعزام چهار هزار نفر از دانشگاهیان به عمره تولیت آستان قدس رضوی: بسیجیان باید امید را تقویت کنند | آگاهی و تحلیل عمیق، ابزار مقابله با جنگ نرم دشمن است مراسم بزرگداشت شهدای پاراچنار پاکستان در حرم امام‌رضا (ع) برگزار شد (۴ آذر ۱۴۰۳) راهیابی ۲۵ حافظ مشهدی به مرحله نهایی مسابقات کشوری قرآن کریم مشورت، صفت مؤمنان بررسی کارکردهای اجتماعی نماز | فریضه‌ای عدالت‌طلب و احیاگر حق چرا باید صبر کنیم؟ ایمان داشته باش تا هدایت شوی | درباره لزوم هدایت قرآنی در زندگی بشر آیت‌الله علم‌الهدی: فرهنگ بسیجی محور عمل کارگزاران نظام باشد | هیچ منطقی در گرانی‌های بازار نیست آیت‌الله علم‌الهدی: بسیجیان دانشجو و طلبه، نگهبان اعتقادی جریان بسیج هستند+ویدئو پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس در استان خراسان رضوی تشییع می‌شود رئیس کمیته امداد: خیرین بازوان انقلاب در خدمت‌رسانی به نیازمندان هستند جمع‌آوری ۴۰ میلیارد تومان کمک برای مردم غزه و لبنان توسط خیرین و هیئت‌های مذهبی کشور قصه آقای راستگو | یادی از حجت‌الاسلام محمدحسن راستگو، روحانی نام‌آشنای مشهدی
سرخط خبرها

رونمایی از قدیمی‌ترین اسناد پرستاریِ کشور در حرم مطهر رضوی

  • کد خبر: ۱۳۴۵۷
  • ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰
رونمایی از قدیمی‌ترین اسناد پرستاریِ کشور در حرم مطهر رضوی
سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در آستانه میلاد حضرت زینب(س)، از قدیمی‌ترین و منحصربه‌فردترین اسناد پرستاری در کشور رونمایی کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، سرپرست گروه اسناد سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم اظهار کرد: در مرکز اسناد این سازمان بیش از ۲۰ هزار برگ سندِ دارالشفا از دورۀ صفویه تا پایان دورۀ پهلوی اول نگهداری می‎شود و این درحالی است که حدود ۹۰۰ سندِ آن مربوط به پرستاران است که به‎عنوانِ بیماردار و خادمِ بیمار در بیمارخانه یا دارالشفا مشغول به کار بوده‎اند.  

سالم حسین‌زاده گفت: قدیمی‎ترین اسناد مربوط به شغلِ بیمارداری به سال ۱۰۱۱ هجری قمری بر‎می‎گردد که مربوط به پرداخت مواجب و حقوق قاسم بیماردار است و در این مراسم از آن رونمایی شد.

سرپرست گروه اسناد سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیان کرد: تعدادی از نفیس‌ترین و منحصربه‌فردترینِ اسناد پرستاران دارالشفاء آستان قدس از نظر قدمت و کتابت با خط سیاق از دوره‌های صفویه، افشاریه و قاجاریه است. هم‌چنین بر مبنای این اسناد، تعداد پرسنل دارالشفا از پنج نفر در سال ۱۰۱۱ هجری قمری دوران شاه عباس اول صفوی، به ۳۸ نفر در سال ۱۳۳۴ قمری دوران احمدشاه قاجار رسیده است.

در ادامه این مراسم، عباس حیدری  رئیس دانشکدۀ پرستاری و مامایی مشهد، اسناد رونمایی‌شده را تنها اسناد مدون پرستاری در کشور با قدمت بیش از ۴۰۰ سال دانست.  

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد همواره رابطۀ تنگاتنگی با مجموعه آستان قدس داشته است و بیمارستان امام‌رضا (ع) نیز که یکی از مراکز اصلی ارائه خدمات سلامت در حوزه پزشکی از پیش از انقلاب به شمار می‌رود، متعلق به آستان قدس رضوی است.

رئیس دانشکدۀ پرستاری و مامایی مشهد ادامه داد: دانشکده پرستاری و مامایی مشهد در حالی در مجموعه بیمارستان امام رضا (ع) واقع شده که امروز از نظر وسعت کاری و تنوع رشته‌ای جزء سه دانشکدۀ برتر در میان ۲۰۰ دانشکده پرستاری و مامایی کشور قرار دارد.

حیدری بیان کرد: ایران به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در حوزۀ پرستاری در دنیا مطرح است؛ لذا اگر بتوانیم عشق و اخلاق را در کنار علم قرار دهیم، بر ارتقای کیفیت خدمت تأثیر مستقیم دارد.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->