بازخوانی آثار هنری با صیانت از گنجینه رضوی | گفت‌و‌گو با نویسنده و کارگردان مشهدی برنامه تلویزیونی «نقش نفس» طرح «زیارت دلنشین» و خادمی متفاوت برای زائران خاص وزیر فرهنگ: دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن راه‌اندازی می‌شود ۴۵۴ مراسم عقد در میلاد امام رضا(ع) در حرم مطهر رضوی به ثبت رسید مراسم سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت آیت‌الله بهجت(ره) برگزار می‌شود یازدهمین کنگره ادبیات پایداری و مقاومت برگزار می‌شود لزوم تسریع فرایند تبدیل پایان‌نامه‌ها به کتب علمی جهت پاسخ به نیاز فکری جوامع اعلام زمان‌بندی مرحله نهایی بیست‌و‌نهمین دوره جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت روایتی متفاوت از زندگی سردار شهید سید مهدی موسوی | محافظی که برای یک رئیس جمهور مردمی خلق شد+ فیلم دلایل انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد دست‌نوشته رهبر معظم انقلاب بر تصویر سردار شهید ناظری کتاب «توحید اجتماعی» رونمایی شد | خوانش جدیدی از توحید با تکیه بر اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب حضور مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با ۲۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران قدردانی مدیر حوزه‌های علمیه از رهبر معظم انقلاب اسلامی به جهت صدور پیام راهبردی و تاریخی نگاه ژرف و راهبردی رهبری به نقش تمدن‌ساز حوزه علمیه قم | تأکید بر پاسخگویی فقه معاصر به نیاز‌های نوظهور تغییر ساعات بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در فصل گرما زائران ایرانی از امشب وارد مکه می‌شوند (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) منادی معارف رضوی باشیم امامت امام رضا (ع)، پایان شک و شبهه‌ها دیپلماسی فرهنگی با محوریت فرهنگ رضوی | مشهد، مرکز تمدن‌سازی جهان اسلام می‌شود
سرخط خبرها

رونمایی از قدیمی‌ترین اسناد پرستاریِ کشور در حرم مطهر رضوی

  • کد خبر: ۱۳۴۵۷
  • ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰
رونمایی از قدیمی‌ترین اسناد پرستاریِ کشور در حرم مطهر رضوی
سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در آستانه میلاد حضرت زینب(س)، از قدیمی‌ترین و منحصربه‌فردترین اسناد پرستاری در کشور رونمایی کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، سرپرست گروه اسناد سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم اظهار کرد: در مرکز اسناد این سازمان بیش از ۲۰ هزار برگ سندِ دارالشفا از دورۀ صفویه تا پایان دورۀ پهلوی اول نگهداری می‎شود و این درحالی است که حدود ۹۰۰ سندِ آن مربوط به پرستاران است که به‎عنوانِ بیماردار و خادمِ بیمار در بیمارخانه یا دارالشفا مشغول به کار بوده‎اند.  

سالم حسین‌زاده گفت: قدیمی‎ترین اسناد مربوط به شغلِ بیمارداری به سال ۱۰۱۱ هجری قمری بر‎می‎گردد که مربوط به پرداخت مواجب و حقوق قاسم بیماردار است و در این مراسم از آن رونمایی شد.

سرپرست گروه اسناد سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیان کرد: تعدادی از نفیس‌ترین و منحصربه‌فردترینِ اسناد پرستاران دارالشفاء آستان قدس از نظر قدمت و کتابت با خط سیاق از دوره‌های صفویه، افشاریه و قاجاریه است. هم‌چنین بر مبنای این اسناد، تعداد پرسنل دارالشفا از پنج نفر در سال ۱۰۱۱ هجری قمری دوران شاه عباس اول صفوی، به ۳۸ نفر در سال ۱۳۳۴ قمری دوران احمدشاه قاجار رسیده است.

در ادامه این مراسم، عباس حیدری  رئیس دانشکدۀ پرستاری و مامایی مشهد، اسناد رونمایی‌شده را تنها اسناد مدون پرستاری در کشور با قدمت بیش از ۴۰۰ سال دانست.  

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد همواره رابطۀ تنگاتنگی با مجموعه آستان قدس داشته است و بیمارستان امام‌رضا (ع) نیز که یکی از مراکز اصلی ارائه خدمات سلامت در حوزه پزشکی از پیش از انقلاب به شمار می‌رود، متعلق به آستان قدس رضوی است.

رئیس دانشکدۀ پرستاری و مامایی مشهد ادامه داد: دانشکده پرستاری و مامایی مشهد در حالی در مجموعه بیمارستان امام رضا (ع) واقع شده که امروز از نظر وسعت کاری و تنوع رشته‌ای جزء سه دانشکدۀ برتر در میان ۲۰۰ دانشکده پرستاری و مامایی کشور قرار دارد.

حیدری بیان کرد: ایران به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در حوزۀ پرستاری در دنیا مطرح است؛ لذا اگر بتوانیم عشق و اخلاق را در کنار علم قرار دهیم، بر ارتقای کیفیت خدمت تأثیر مستقیم دارد.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->