هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

دانشمندان مشهدی موفق به تولید واکسن جدید کرونا شدند

  • کد خبر: ۱۳۴۷۶۰
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۵
دانشمندان مشهدی موفق به تولید واکسن جدید کرونا شدند
عضو هیات علمی گروه ژنتیک و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دانشمندان این دانشگاه موفق به تولید واکسنی به نام "آیریبووکس" با کارایی بالا و مشابه ساختار واکسن‌های بیونتک، فایزر و مدرنا شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سینا مظفری جوین روز دوشنبه افزود: با شیوع بیماری کرونا، ساخت واکسن‌هایی با ساختارهای(پلتفرم‌ها) مختلف برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کووید-۱۹ توسعه یافته‌ است که در این میان واکسن‌هایی که بر پایه ساختار نانوذره لیپیدی ام.آر.ان.ای و با نام واکسن های بیونتک، فایزر و مدرنا ساخته شده اند با داشتن سرعت بالای تولید (تنها ۴۵ روز در مورد مدرنا)، اثربخشی و ایمنی‌زایی بیشتری را نسبت به سایر ساختارهای ساخت واکسن نشان داده‌اند.

وی ادامه داد: موفقیت چشمگیر این ساختار برای توسعه سریع واکسن‌های کارآمد علیه بیماری‌های ویروسی و سرطان‌ها  و به ویژه راهبردی بودن آن در مواجهه با همه‌گیری بیماری‌های نوظهور محققان بسیاری را در کشورهای مختلف از جمله آلمان، آمریکا و چین ترغیب به توسعه واکسن‌های ام.آر.ان.ای کرده است.

عضو هیات علمی گروه ژنتیک و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این راستا دانشمندان این دانشگاه از سه سال گذشته برای ایجاد و توسعه پلتفرم واکسن نانوذره لیپیدی ام.آر.ان.ای و همچنین نسل جدید واکسن ام.آر.ان.ای چند ظرفیتی علیه سویه اومیکرون کروناویروس فعالیت خود را با حمایت مالی ستاد توسعه فناوری نانو، ستاد توسعه زیست فناوری ریاست جمهوری و شرکت سینا نانواکسیژن آغاز کردند.

مظفری افزود: به دنبال نتایج موفقیت آمیز در مطالعات سلولی، مطالعات حیوانی بر روی موش، موش صحرایی(رت)، خرگوش و میمون رزوس انجام شد و آزمایشهای متعدد برای بررسی کارایی ایمنی زایی و ایمنی واکسن صورت گرفت.

عضو هیات علمی گروه ژنتیک و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نتایج نشان داد که تزریق واکسن نانوذره لیپیدی ام.آر.ان.ای که با نام تجاری "آیریبووکس" (Iribovax) توسط سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان شناخته می‌شود، سبب ایجاد تیتر بالایی از آنتی‌بادی‌های خنثی کننده اختصاصی علیه اسپایک ویروس در حیوانات مورد مطالعه می‌شود.

مظفری افزود: در ادامه، نمونه سرم میمون‌های رزوس واکسینه شده با آیریبووکس، فعالیت خنثی کننده قوی این واکسن را علیه ویروس زنده عفونت زای SARS-CoV-۲  نشان داد که قابل مقایسه با نتایج واکسن مدرناست و طبق بررسی‌های آزمایشگاه ویروس شناسی مستقل قویترین فعالیت خنثی‌کننده ویروس را در میان واکسن‌های استفاده شده در ایران نشان داد.

وی ادامه داد: علاوه براین بر طبق نتایج آزمایش‌های تشخیصی پی.سی.آر و سی تی اسکن ایجاد عفونت در دستگاه تنفسی میمون‌های واکسینه شده مهار شد. همچنین نتایج چالش با ویروس عفونت‌زا نشان دادند که این واکسن، ایمنی سلولی قابل توجهی را ایجاد می‌کند و در نتیجه می‌تواند به عنوان دز یادآور موثر استفاده شود.

عضو هیات علمی گروه ژنتیک و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: واکسن آیریبووکس هم اکنون تمامی آزمایش‌های مطالعات پیش بالینی و کنترل کیفی را با موفقیت پشت سر گذاشته و در آستانه ورود به مطالعات بالینی با نظارت سازمان غذا و دارو است.

مظفری افزود: از مهم‌ترین ویژگی‌های فناوری واکسن ام.آر.ان.ای انعطاف‌پذیری بالای آن از لحاظ تولید صنعتی سریع و با ظرفیت بالاست و ساخت انواع جدید آن حدود ۱۰ بار سریعتر از تولید واکسن‌های سنتی از جمله ویروس غیرفعال شده است.

وی ادامه داد: این ویژگی ازاین جهت اهمیت دارد که تولید واکسن جدید علیه سویه‌های جدید جهش‌یافته نگران‌کننده کرونا ویروس ۲ را در زمان بسیار کوتاهی و با تغییر جزئی  درساختار ام.آر.ان.ای ممکن می‌سازد.

عضو هیات علمی گروه ژنتیک و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علاوه بر این زیرساخت تولید واکسن ام.آر.ان.ای به طور قابل توجهی کوچکتر از زیرساخت واکسن‌های سنتی است و استفاده از مواد اولیه سنتتیک احتمال آلودگی‌های بیولوژیک را کاهش می‌دهد.

مظفری افزود: همچنین این فناوری پیشرفته راهبردی هم اینک در تولید داروهای دیگر علیه بیماری‌های عفونی از جمله آنفلوآنزا و چند نوع سرطان تهاجمی از جمله بیماری سرطان پوست وخیم(ملانوما) استفاده می‌شود که داروهای آن یا در مرحله گرفتن مجوز و یا در مرحله سه بالینی هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->