به گزارش شهرآرانیوز، آنالنا بربوک در عباراتی توهین آمیز که معمولا از سوی دیپلمات ها به کار برده نمی شود، مقابله با اغتشاشگران و بر هم زنندگان نظم و امنیت در ایران را اقدامی خشونت بار و وحشیانه خواند.
این اظهارات یک روز بعد از آن بیان می شود که «هانس ادو موتسل» سفیر این کشور در پی اظهارات مداخلهجویانه و غیرمسئولانه صدراعظم آلمان در قبال جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه به وزارت امور خارجه احضار شد.
مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه روز دوشنبه در این ملاقات ضمن محکوم کردن اظهارات غیر مسئولانه مقام آلمانی، مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به رویکردهای مخرب آلمان در قبال تحولات داخلی ایران را به سفیر ابلاغ کرد.
مقام وزارت خارجه مسئولیت پیامدهای ناشی از تداوم اینگونه اظهارات و اقدامات غیرسازنده بر آینده روابط دو کشور را متوجه طرف آلمانی دانست.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر عزت و اقتدار و بر اساس منافع و مصالح ملی، مواضع و اقدامات طرفهای مقابل را رصد کرده و پاسخ متناسب را خواهد داد.
سفیر آلمان در پاسخ، گفت که در اولین فرصت پیام جمهوری اسلامی ایران را به دولت متبوع خود منتقل خواهد کرد.
در این دیدار یادداشت اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران نیز به سفیر آلمان تحویل داده شد.
وزیر خارجه آلمان همچنین با اشاره به نشست روز چهارشنبه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ، گفت که آژانس در نشست خود خواهان همکاری ایران با این نهاد هسته ای سازمان ملل متحد خواهد شد .
بربوک ادعا کرد که ایران تقریبا همه مفاد توافق هسته ای ۲۰۱۵ (برجام) را نقض کرده است .
وی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ مذاکره ای با ایران در جریان نیست گفت که ایران باید به بازرسان بین المللی اجازه دهد به سایت های هسته ای بروند.
ناظرین امور می گویند که قطعنامه احتمالی تروئیکا و آمریکا جلوهای دیگر از ضعف اراده دولت بایدن برای بازگشت به برجام و فشار رژیم صهیونیستی است که با طرح اتهامهایی علیه برنامه کاملاً صلحآمیز هستهای ایران، تقلا میکند تا پرونده را به عنوان یک پروژه سیاسی- امنیتی به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع دهد.
محسن نذیری اصل سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین پیشتر تصریح کرده بود که موضوعات پادمانی طی قطعنامه شورای حکام در سال ۲۰۱۵ بسته شده است. ۳ ادعای پادمانی غیر مهم آژانس نیز مربوط به حدود دو دهه قبل است که با این حال، ایران تاکنون تعاملات مناسب و سازنده ای را با آژانس و با هدف حل و فصل این آنها به عمل آورده است.
نماینده ایران همچنین ضمن تأکید بر اینکه آژانس باید استقلال، بی طرفی و حرفه ای گری خود را حفظ کند، افزود: اعضای آژانس نیز باید از اعمال فشار بر این سازمان و تلاش برای استفاده ابزاری از آن در جهت مقاصد سیاسی خود، بطور جدی پرهیز کنند.
منبع: ایرنا