به گزارش شهرآرانیوز - فناوری آفساید نیمه خودکار از ۱۲ دوربین ردیابی در اطراف استادیوم استفاده کرده و به محض اینکه توپ توسط بازیکنی در موقعیت آفساید در زمین دریافت شود، هشداری برای کمک داور ویدیویی (VAR) ارسال میکند.
استفاده از سیستم VAR در فوتبال تازگی ندارد، اما قرار است این سیستم در مسابقات جام جهانی قطر به بهترین شکل ممکن بهکار گرفته شود. چنانچه داور مسابقه دربارهی هرکدام از موارد زیر تصمیم اشتباه واضحی بگیرد یا حادثهای جدی از دید او دور بماند؛ با استفاده از کمک داور ویدیویی صحنه بازبینی شده و به داور مسابقه اطلاع داده میشود:
وجود شک و شبههای در گل پذیرفته شده یا گل مردود اعلام شده
خطای پنالتی اعلام شده یا خطای پنالتی اعلام نشده
کارت قرمز مستقیم (شامل کارت زرد دوم نیست)
اشتباه در اخراج بازیکنان
دوربین آفساید نیمه اتوماتیک عملکرد
قبل از اطلاعرسانی به داور داخل زمین، ناظر ویدئویی باید دادهها و هشدارهای سیستم کمک داور ویدیویی را تأیید کرده و سپس داور اصلی را مطلع کند. این فرایند تنها در عرض چند ثانیه اتفاق میافتد و بدینترتیب روند تصمیمگیری دربارهی آفساید، سریعتر و دقیقتر انجام میشود. جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا معتقد است که فناوری تشخیص خودکار آفساید درواقع همان فناوری VAR بهبودیافته و درهمین راستا اضافه کرد:
این فناوری درنتیجهی ۳ سال تحقیق و آزمایش به دست آمده و در نوع خود بهترینها را برای تیمها، بازیکنان و هوادارانی که به قطر میآیند، ارائه میدهد. فیفا در جام جهانی ۲۰۱۸ با استفاده از فناوری کمک داور ویدیویی گامی جسورانه برداشت و این فناوری موفقیت خود را بدون بحث و جدل ثابت کرد. ما به توسعهی آن بسیار افتخار میکنیم و مشتاقانه منتظریم جهان نیز مزایایش را در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مشاهده کند.
شناسایی انواع خطا یا هر نوع نقض قوانین فوتبال مانند خطای لمس توپ با دست، آفساید، خطای فیزیکی بین بازیکنان، تشخیص خطاها در محوطهی پنالتی یا نزدیک به محوطهی جریمه و صحتسنجی تشخیص داور در این نواحی و بازسازی سهبعدی صحنههای بازی از دیگر مزایایی است که فناوری تشخیص آفساید نیمهخودکار و سیستم کمک داور ویدیویی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر ارائه میدهند.
منبع: زومیت