پژمان‌فر: باید به ظرفیت‌های دانش بنیان مشهد و خراسان رضوی نگاه ویژه‌تری شود استان خراسان رضوی می‌تواند قطب دوم و پیشرو در حوزه اقتصاد دیجیتال باشد خودرو و باز هم افزایش نجومی قیمت! تخلف کارگزاری‌ها و ۲ بانک | کارت‌بانکی کارگزاری‌ها قانونی است؟ رئیس دانشگاه فردوسی مشهد: دانشجویان افغانستانی نخبه‌ترین دانشجویان بین‌المللی ما هستند ۴۶.۲ میلیارد دلار ارز واردات تأمین شد (۳ آذر ۱۴۰۳) وزارت کار معافیت‌های مالیاتی کارگران را ابلاغ کرد روش دریافت خسارت از صنعت برق چگونه است؟ سکوت، واکنش وزارت نفت به قیمت تمام‌شده بنزین طلا در مشهد چند؟ (۳ آذر ۱۴۰۳) هوای بهاری بورس در آخرین ماه پاییز | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۳ آذر ۱۴۰۳) جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد + عکس (۳ آذر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ آذر ۱۴۰۳) | هایما S۵ یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳ آذر ۱۴۰۳) | شاهین ۳۲ میلیون تومان گران‌تر شد افزایش ۳۸درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز ۱۴۰۳ آغاز ثبت‌نام هشتمین دوره آزمون بخش خصوصی (۳ آذر ۱۴۰۳) آیا مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟ (۳ آذر ۱۴۰۳) ورود بانک ملی در سیستم پرداخت جایگاه‌های سوخت، انحصار بانک ملت را می‌شکند؟ چگونه از بورس، شمش نقره خریداری کنیم؟ دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد (۳ آذر ۱۴۰۳) | طلا ۴.۶ میلیون تومان شد خبر خوب برای زنان سرپرست‌خانوار | سال آینده، زنان سرپرست‌خانوار بیمه می‌شوند سخنگوی رزمایش عملیاتی «شهدای امنیت» از هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان خبرداد قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ویژه آذر ۱۴۰۳ اعلام شد +جدول رشد دلار نیما ادامه یافت | نرخ امروز، ۵۱ هزار و ۲۹۹ تومان (۳ آذر ۱۴۰۳) تورم خوراکی‌ها در خراسان رضوی بیشتر از میانگین کشوری اطلاعیه مهم سایپا از آغاز عرضه محصولات از هفته دوم آذرماه ۱۴۰۳ | مشتریان جدید امکان ثبت‌نام خواهند داشت سایپا لیست جدید قیمت خودرو‌ها را اعلام کرد (۳ آذر ۱۴۰۳) تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت باید «طرح کالابرگ الکترونیکی» را اجرا کند
سرخط خبرها

چه عواملی سبب شده است تا بازار سرمایه نزولی شود؟

  • کد خبر: ۱۳۵۶۲۰
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۷
چه عواملی سبب شده است تا بازار سرمایه نزولی شود؟
با آرام گرفتن نسبی بازار ارز، نرخ دلار نیمایی مقداری کاهش یافت تا سهام دارانی که چشم امید به کاهش بین نرخ نیما و نرخ آزاد دلار داشتند ناامید شوند. در صورت کاهش فاصله این دو نرخ سودآوری شرکت‌ها افزایش پیدا می‌کند که به صورت مستقیم بر حال و روز بازار سرمایه اثرگذار خواهد بود.

موسوی زاده | شهرآرانیوز؛ شاخص کل بورس دیروز با افت ۲۰ هزار و ۴۲۳ واحدی روبه رو شد و به سطح یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۱۵۰ واحدی رسید. شاخص هم وزن هم ۳ هزار و ۱۹۸ واحد نزول کرد و در سطح ۳۹۸ هزار و ۲۶۷ واحدی ایستاد.

افزایش نرخ بهره بین بانکی به ۲۰.۹ درصد هم از عوامل مهم تأثیرگذار بر شتاب گرفتن اصلاح بازار بود. این درحالی است که رئیس کل بانک مرکزی دو هفته گذشته بر لزوم کاهش نرخ بهره تأکید کرده بود. آن چنان که شاخصه اصلی، اصلاح افزایش حجم و ارزش معاملات است که نویدبخش دست به دست شدن سهام و ورود پول تازه به جریان دادوستد‌های بازار است. چیزی که اکنون شاهد آن نیستیم.

از سوی دیگر با آرام گرفتن نسبی بازار ارز، نرخ دلار نیمایی مقداری کاهش یافت تا سهام دارانی که چشم امید به کاهش بین نرخ نیما و نرخ آزاد دلار داشتند ناامید شوند. در صورت کاهش فاصله این دو نرخ سودآوری شرکت‌ها افزایش پیدا می‌کند که به صورت مستقیم بر حال و روز بازار سرمایه اثرگذار خواهد بود. یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با شهرآرا درباره چرایی نزولی شدن بورس گفت: اعتبار یکی از خدماتی است که کارگزاری‌ها به مشتریان خود اختصاص می‌دهند.

اعتبار سرمایه‌ای است که کارگزاری طبق دستورالعمل سازمان بورس به طور موقت در اختیار سرمایه گذاران قرار می‌دهد. مشتریان با سرمایه‌ای که کارگزاری در اختیار آن‌ها قرار داده در یک بازه زمانی خاص، علاوه بر سرمایه خود از این اعتبار برای خرید و فروش سهام استفاده می‌کنند. اعتباری که کارگزاری در اختیار مشتریان قرار می‌دهد تنها برای خرید اوراق بهادار، سهام و فعالیت در بازار سرمایه مورد استفاده قرار می‎گیرد.

محسن روشنک افزود: معمولا در آخر هر ماه باید افرادی که از کارگزاری‌ها اعتبار گرفته اند، آن مبالغ را برگردانند، همین مسئله سبب می‌شود تا برخی از سهام داران با عرضه سهام هایشان سعی کنند تا نقدینگی لازم را برای برگرداندن پولی که اعتباری دریافت کرده اند تأمین کنند، نتیجه این مسئله منفی شدن شاخص بورس در روز‌های آخر هر ماه است. وی با بیان اینکه نوسان‌های بازار‌های دلار و طلا نیز یکی دیگر از عوامل منفی شدن بازار سرمایه است، بیان کرد: در هفته‌های گذشته نوسان بازار‌های طلا و دلار سبب شد تا برخی به قصد نوسان گیری پول‌های خود را از بورس خارج کنند.

همین مسئله بر روند بازار سرمایه تأثیر منفی گذاشته است. علاوه بر این رکود بازار‌های مسکن و خودرو نیز سبب شده تا افرادی که نیاز به نقدینگی دارند، عرضه سهام هایشان را در بورس به عنوان راه حل ساده و قابل دسترس برای تأمین نقدینگی انتخاب کنند. وی بیان کرد: نقش بازارگردان این است که هنگامی که یک سهم افت می‌کند و صف فروش تشکیل می‌شود با خرید سهم، صف فروش را جمع می‌کند.

وقتی که قیمت سهم رشد بالایی دارد نیز به فروش سهم اقدام می‌کند تا سهم در یک کانال مشخص نوسان داشته باشد و نوسان‌های غیرمنطقی از بین برود، اما اکنون به دلیل عرضه‌هایی که صورت گرفته در عمل در برخی از سهام‌ها شاهد هستیم که بازار گردان به سهام دار عمده تبدیل شده است. این مسئله اکنون تأثیر منفی بر روی بورس گذاشته و سبب شده است تا سرعت رشد بورس گرفته شود.

کاهش مالیات فروش سهام

پس از ارائه بسته ۱۰ بندی حمایتی از بورس و رهایی گام به گام صنایع از جمله خودرو، تایر، سیمان و ... از قیمت گذاری دستوری، اقدامات دولت برای بازگشت اعتماد به بازار سهام ادامه دارد و کاهش ۸۰ درصدی مالیات فروش سهام در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به تصویب رسید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->