یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی
سرخط خبرها

یک مورد بیماری تب برفکی در قوچان مشاهده شد|دام آلوده فروخته شده است

  • کد خبر: ۱۳۵۸۱۳
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۲
یک مورد بیماری تب برفکی در قوچان مشاهده شد|دام آلوده فروخته شده است
رئیس شبکه دامپزشکی قوچان از مشاهده یک مورد تب برفکی در یکی از دامداری‌های روستای نظرآباد این شهرستان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل احمدی با بیان اینکه دام آلوده به بیماری تب برفکی فروخته شده و مبدأ آن به‌صورت دقیق مشخص نیست، خاطرنشان کرد: هرچند وجود بیماری ازنظر بالینی و آزمایشگاهی تائید شده، اما چون دامداری متعلق به فردی چوب‌دار است که در خرید و فروش دام اشتغال دارد مبدأ دام به صورت دقیق مشخص نیست و احتمال می‌رود خارج از شهرستان باشد.

وی افزود: از شهریورماه سال جاری تمام تدابیر لازم برای کنترل و مبارزه با بیماری تب برفکی در شهرستان قوچان انجام و واکسن برای حدود ۲۸۴ هزار رأس دام سبک شامل گوسفند و بز و حدود ۸۰۰۰ رأس دام سنگین شامل گاو و گوساله در سطح شهرستان تزریق‌شده است.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان قوچان اظهار کرد: تب برفکی یک بیماری ویروسی است که نشخوارکنندگان را درگیر و در جمعیت گوسفند، بز، گاو و گوساله مشاهده می‌شود و قابلیت سرایت بالایی دارد به‌گونه‌ای که ویروس عامل بیماری حتی از طریق باد قابلیت انتقال را تا چندین کیلومتر دورتر دارد، به همین دلیل به راحتی بین دامداری‌ها منتقل می‌شود.

وی اضافه کرد: هرچند اگر گله‌ای درگیر بیماری تب برفکی شود در دام نابالغ یعنی بره، بزغاله و گوساله می‌تواند تلفات ایجاد کند، اما به صورت معمول در دام بالغ تلفات وجود ندارد، ولی موجب کاهش میزان تولید شیر و گوشت در دام و خسارت اقتصادی به دامدار می‌شود.

احمدی مهم‌ترین روش مبارزه با بیماری ویروسی تب برفکی را پیشگیری دانست و بر تزریق واکسیناسیون دام تأکید کرد و افزود: اگر گله‌ای درگیر این بیماری شود باید اصول قرنطینه و بهداشتی رعایت شود.

وی ضدعفونی مرتب دامداری و جدا کردن دام‌های بیمار و درمان‌های حمایتی که بنا بر تجویز دکتر دامپزشک باید انجام شود را از جمله مسائلی دانست که برای مبارزه با ویروس تب برفکی توسط دامداران ضروری است.

رئیس شبکه دامپزشکی قوچان به دامداران توصیه نمود از رفت‌وآمد به محل‌های عرضه دام مثل میدان دام خودداری کرده و در صورت اجبار حتماً در ابتدای ورود به دامداری خود از لباس و کفش مخصوص دامداری استفاده کنند و از ورود افراد متفرقه به دامداری‌ها جلوگیری کنند.

وی گفت: حتماً برای بازدیدکنندگان از جمله دامپزشکان از لباس و کفش جداگانه استفاده کنند و اگر وسیله نقلیه‌ای باید وارد دامداری شود قبل از ورود ضدعفونی و قبل از خرید دام از سابقه واکسیناسیون اطمینان حاصل کنند؛ همچنین تا دو هفته بعد از ورود به دامداری آن را قرنطینه کنند تا سلامت دام مسجل و بعد وارد گله اصلی شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->