معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

یک مورد بیماری تب برفکی در قوچان مشاهده شد|دام آلوده فروخته شده است

  • کد خبر: ۱۳۵۸۱۳
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۲
یک مورد بیماری تب برفکی در قوچان مشاهده شد|دام آلوده فروخته شده است
رئیس شبکه دامپزشکی قوچان از مشاهده یک مورد تب برفکی در یکی از دامداری‌های روستای نظرآباد این شهرستان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل احمدی با بیان اینکه دام آلوده به بیماری تب برفکی فروخته شده و مبدأ آن به‌صورت دقیق مشخص نیست، خاطرنشان کرد: هرچند وجود بیماری ازنظر بالینی و آزمایشگاهی تائید شده، اما چون دامداری متعلق به فردی چوب‌دار است که در خرید و فروش دام اشتغال دارد مبدأ دام به صورت دقیق مشخص نیست و احتمال می‌رود خارج از شهرستان باشد.

وی افزود: از شهریورماه سال جاری تمام تدابیر لازم برای کنترل و مبارزه با بیماری تب برفکی در شهرستان قوچان انجام و واکسن برای حدود ۲۸۴ هزار رأس دام سبک شامل گوسفند و بز و حدود ۸۰۰۰ رأس دام سنگین شامل گاو و گوساله در سطح شهرستان تزریق‌شده است.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان قوچان اظهار کرد: تب برفکی یک بیماری ویروسی است که نشخوارکنندگان را درگیر و در جمعیت گوسفند، بز، گاو و گوساله مشاهده می‌شود و قابلیت سرایت بالایی دارد به‌گونه‌ای که ویروس عامل بیماری حتی از طریق باد قابلیت انتقال را تا چندین کیلومتر دورتر دارد، به همین دلیل به راحتی بین دامداری‌ها منتقل می‌شود.

وی اضافه کرد: هرچند اگر گله‌ای درگیر بیماری تب برفکی شود در دام نابالغ یعنی بره، بزغاله و گوساله می‌تواند تلفات ایجاد کند، اما به صورت معمول در دام بالغ تلفات وجود ندارد، ولی موجب کاهش میزان تولید شیر و گوشت در دام و خسارت اقتصادی به دامدار می‌شود.

احمدی مهم‌ترین روش مبارزه با بیماری ویروسی تب برفکی را پیشگیری دانست و بر تزریق واکسیناسیون دام تأکید کرد و افزود: اگر گله‌ای درگیر این بیماری شود باید اصول قرنطینه و بهداشتی رعایت شود.

وی ضدعفونی مرتب دامداری و جدا کردن دام‌های بیمار و درمان‌های حمایتی که بنا بر تجویز دکتر دامپزشک باید انجام شود را از جمله مسائلی دانست که برای مبارزه با ویروس تب برفکی توسط دامداران ضروری است.

رئیس شبکه دامپزشکی قوچان به دامداران توصیه نمود از رفت‌وآمد به محل‌های عرضه دام مثل میدان دام خودداری کرده و در صورت اجبار حتماً در ابتدای ورود به دامداری خود از لباس و کفش مخصوص دامداری استفاده کنند و از ورود افراد متفرقه به دامداری‌ها جلوگیری کنند.

وی گفت: حتماً برای بازدیدکنندگان از جمله دامپزشکان از لباس و کفش جداگانه استفاده کنند و اگر وسیله نقلیه‌ای باید وارد دامداری شود قبل از ورود ضدعفونی و قبل از خرید دام از سابقه واکسیناسیون اطمینان حاصل کنند؛ همچنین تا دو هفته بعد از ورود به دامداری آن را قرنطینه کنند تا سلامت دام مسجل و بعد وارد گله اصلی شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->