سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

درباره اسدالله حبیب نویسنده و شاعر افغانستانی که در هامبورگ در گذشت

  • کد خبر: ۱۳۶۶۸۲
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰
درباره اسدالله حبیب نویسنده و شاعر افغانستانی که در هامبورگ در گذشت
اسدالله حبیب، نویسنده، شاعر، استاد برجسته ادبیات فارسی دانشگاه‌ کابل و بیدل شناس شهیر در سن ۸۱ سالگی در شهر هامبورگ آلمان درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر اسدالله حبیب، نویسنده، شاعر، بیدل‌شناس و رئیس پیشین دانشگاه کابل، دیروز جمعه چهارم آذر در سن ۸۱ سالگی، در کشور آلمان چشم از جهان فروبست.

دکتر اسدالله حبیب متولد ۱۳۲۰ در شهر کابل بود. او دوره‌ی مکتب را در ولایت فاریاب افغانستان سپری کرد و دورهٔ لیسانس را در دانشکده ادبیات دانشگاه کابل و دوره دکتری را در انستیتوت زبان‌های شرقی دانشگاه مسکو خواند.

او پس از پایان تحصیل به کابل بازگشت و استاد دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه کابل شد و سال‌ها در این سمت فعالیت کرد.

دکتر حبیب، علاوه بر استادی در دانشگاه کابل، مدتی سمت ریاست اتحادیه نویسندگان افغانستان و ریاست دانشگاه کابل را نیز به عهده داشت.

اسدالله حبیب هم‌چنین، عضو آکادمی علوم افغانستان بود.

او یکی از بیدل‌شناسان و ادبیات‌شناسان شناخته‌شدهٔ افغانستان بود و آثار پژوهشی زیادی در این عرصه از خود بر جای گذاشته است.

زنده‌یاد دکتر اسدالله حبیب عضو حزب دموکراتیک خلق افغانستان نیز بود. او بعد از شروع جنگ‌های داخلی در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ راه مهاجرت در پیش گرفت و در کشور آلمان پناهنده شد و تا پایان عمر در آن‌جا زیست.

او چند کتاب در زمینه تاریخ ادبیات و بیدل‌شناسی از جمله واژه نامه شعر بیدل، سایه ی صدا جلوه های هنری شعر، بیدل شاعر زمانه ها، ادبیات دری در نیمه اول سده بیستم، ویژگی های داستانی شاهنامه، دستورزبان دری و، دیدار با سپیده، صدها مقاله از جمله عبدالقادر بیدل درقلمرو تئوری ادبیات و نقد ادبی، تذکره و تذکره نویسان زبان فارسی، بیدل شناسی در اتحاد شوروی، زیست نامه بیدل از لابلای چهار عنصر، درباره نکات و اشارات و حکایات بیدل، بیدلی که من می شناسم، تجلی شاعرانه اساطیر و روایات تاریخی در قصاید ناصرخسرو، مولانا جلال الدین محمد و واژه «خاموش» و درباره معنای چند بیت ابوالمعانی بیدل به رشته تحریر در آورد.

آثار شعری، داستانی و پژوهشی دکتر اسدالله حبیب

۱. واداع با تاریکی (مجموعه شعر)

۲. آتش در نارنج‌زار (مجموعه شعر)

۳. سه مزدور (مجموعه داستان)

۴. آخرین آرزو (مجموعه داستان)

۵. کشف بزرگ (گزیدهٔ داستان)

۶. پایان غم بزرگ (گزیدهٔ داستان، منتشرشده توسط انتشارات آمو و تاک)

۷. سپیداندام (رمان)

۸. داس‌ها و دست‌ها (رمان)

۹. نظرگل (رمان)

۱۰. سواحل گنگا (رمان)

۱۱. شب‌ها ارواح می‌آیند (رمان)

۱۲. انفجار (رمان)

۱۳. بیدل شاعر زمانه‌ها

۱۴. راه گورکی

۱۵. ادبیات دری در نیمهٔ نخستین سدهٔ بیستم

۱۶. ویژگی‌های داستانی شاهنامه

۱۷. بیدل و چهار عنصر

۱۸. دورهٔ امانی

۱۹. پژوهشی در وضع فرهنگی‌اجتماعی زمان امیر امان‌الله

۲۰. واژه‌نامهٔ بیدل

۲۱. سایهٔ صدا؛ جلوه‌های هنری شعر بیدل (منتشرشده توسط انتشارات آمو و تاک)

۲۲. انسان در نگارستان شعر بیدل

۲۳. تاریخ سیاسی و اجتماعی آسیای مرکزی تا قرن دوازده؛ ترجمهٔ پروفسور علی‌محمد زهما، به اهتمام ایشان منتشر شده است

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->