ترامپ یا هریس؟ | کدام‌یک انتخاب طالبان است «حیات کرانه» نمایشگاه‌ عکس‌های کودکانِ بی‌شناسنامه! اعلام آمادگی ایران برای برگزاری نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان در هرات مدیرکل اتباع خراسان رضوی: ساخت اردوگاه سامان‌دهی اتباع خارجی در تایباد ضروری است روسیه درباره احتمال دخالت دوباره آمریکا در افغانستان هشدار داد نوزادان ۶ قلوی جوزجانی در افغانستان جان باختند موتورسواری وزیر خارجه طالبان در خیابان‌های کابل + فیلم شوق والیبال در افغانستان | جشن پیروزی تیم اتحاد در بدخشان + فیلم براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند افراد مسلح مرکز واکسیناسیون در پاکستان را هدف قرار دادند تناقض در آمار طالبان و سازمان جهانی بهداشت | جولان فلج اطفال در افغانستان سرکنسول جدید ایران در هرات: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه پایدار همسایگان است برنامه جهانی غذا: برای کمک به افغانستان به ۶۱۷ میلیون دلار بودجه نیاز داریم جذب ۲۸۲ دانشجوی جدید افغانستانی در دانشگاه بیرجند آغاز‌به‌کار سفیر جدید ازبکستان در افغانستان ویدئو | استقبال از اولین پرواز ایران ایرتور در فرودگاه کابل (۷ آبان ۱۴۰۳) ادامه شگفتی نوجوانان فوتبال افغانستان | پیروزی ۳ بر ۲ در برابر بنگلادش کاظمی قمی: فروش زمین به اتباع افغانستانی در چابهار، شایعه است | ۶ میلیون افغانستانی در ایران حضور دارند شورای علمای شیعه افغانستان، اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل را به‌شدت محکوم کرد عبدالله عبدالله تجاوز اسرائیل به ایران را محکوم کرد حامد کرزی اقدام رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد
سرخط خبرها

درباره اسدالله حبیب نویسنده و شاعر افغانستانی که در هامبورگ در گذشت

  • کد خبر: ۱۳۶۶۸۲
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰
درباره اسدالله حبیب نویسنده و شاعر افغانستانی که در هامبورگ در گذشت
اسدالله حبیب، نویسنده، شاعر، استاد برجسته ادبیات فارسی دانشگاه‌ کابل و بیدل شناس شهیر در سن ۸۱ سالگی در شهر هامبورگ آلمان درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر اسدالله حبیب، نویسنده، شاعر، بیدل‌شناس و رئیس پیشین دانشگاه کابل، دیروز جمعه چهارم آذر در سن ۸۱ سالگی، در کشور آلمان چشم از جهان فروبست.

دکتر اسدالله حبیب متولد ۱۳۲۰ در شهر کابل بود. او دوره‌ی مکتب را در ولایت فاریاب افغانستان سپری کرد و دورهٔ لیسانس را در دانشکده ادبیات دانشگاه کابل و دوره دکتری را در انستیتوت زبان‌های شرقی دانشگاه مسکو خواند.

او پس از پایان تحصیل به کابل بازگشت و استاد دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه کابل شد و سال‌ها در این سمت فعالیت کرد.

دکتر حبیب، علاوه بر استادی در دانشگاه کابل، مدتی سمت ریاست اتحادیه نویسندگان افغانستان و ریاست دانشگاه کابل را نیز به عهده داشت.

اسدالله حبیب هم‌چنین، عضو آکادمی علوم افغانستان بود.

او یکی از بیدل‌شناسان و ادبیات‌شناسان شناخته‌شدهٔ افغانستان بود و آثار پژوهشی زیادی در این عرصه از خود بر جای گذاشته است.

زنده‌یاد دکتر اسدالله حبیب عضو حزب دموکراتیک خلق افغانستان نیز بود. او بعد از شروع جنگ‌های داخلی در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ راه مهاجرت در پیش گرفت و در کشور آلمان پناهنده شد و تا پایان عمر در آن‌جا زیست.

او چند کتاب در زمینه تاریخ ادبیات و بیدل‌شناسی از جمله واژه نامه شعر بیدل، سایه ی صدا جلوه های هنری شعر، بیدل شاعر زمانه ها، ادبیات دری در نیمه اول سده بیستم، ویژگی های داستانی شاهنامه، دستورزبان دری و، دیدار با سپیده، صدها مقاله از جمله عبدالقادر بیدل درقلمرو تئوری ادبیات و نقد ادبی، تذکره و تذکره نویسان زبان فارسی، بیدل شناسی در اتحاد شوروی، زیست نامه بیدل از لابلای چهار عنصر، درباره نکات و اشارات و حکایات بیدل، بیدلی که من می شناسم، تجلی شاعرانه اساطیر و روایات تاریخی در قصاید ناصرخسرو، مولانا جلال الدین محمد و واژه «خاموش» و درباره معنای چند بیت ابوالمعانی بیدل به رشته تحریر در آورد.

آثار شعری، داستانی و پژوهشی دکتر اسدالله حبیب

۱. واداع با تاریکی (مجموعه شعر)

۲. آتش در نارنج‌زار (مجموعه شعر)

۳. سه مزدور (مجموعه داستان)

۴. آخرین آرزو (مجموعه داستان)

۵. کشف بزرگ (گزیدهٔ داستان)

۶. پایان غم بزرگ (گزیدهٔ داستان، منتشرشده توسط انتشارات آمو و تاک)

۷. سپیداندام (رمان)

۸. داس‌ها و دست‌ها (رمان)

۹. نظرگل (رمان)

۱۰. سواحل گنگا (رمان)

۱۱. شب‌ها ارواح می‌آیند (رمان)

۱۲. انفجار (رمان)

۱۳. بیدل شاعر زمانه‌ها

۱۴. راه گورکی

۱۵. ادبیات دری در نیمهٔ نخستین سدهٔ بیستم

۱۶. ویژگی‌های داستانی شاهنامه

۱۷. بیدل و چهار عنصر

۱۸. دورهٔ امانی

۱۹. پژوهشی در وضع فرهنگی‌اجتماعی زمان امیر امان‌الله

۲۰. واژه‌نامهٔ بیدل

۲۱. سایهٔ صدا؛ جلوه‌های هنری شعر بیدل (منتشرشده توسط انتشارات آمو و تاک)

۲۲. انسان در نگارستان شعر بیدل

۲۳. تاریخ سیاسی و اجتماعی آسیای مرکزی تا قرن دوازده؛ ترجمهٔ پروفسور علی‌محمد زهما، به اهتمام ایشان منتشر شده است

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->